Parma ze stoickim spokojem znosi zaczepki ze strony Perły. dziś założymy Rezydence nową obrożę feromonową, mamy nadzieję że to pomoże zarzegnać agresję. Parma pomimo zaczepek Perły zachowuje anielski wręcz spokój i wynurza się tylko wtedy, kiedy w około bezpiecznie. wtedy barankom nie ma końca
Verona i Parma
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Verona ten mały głodomór to także złodziejaszek!
zwinęła wczoraj szynkę z kanapki a obróciłam się tylko na chwilkę 
Parma ze stoickim spokojem znosi zaczepki ze strony Perły. dziś założymy Rezydence nową obrożę feromonową, mamy nadzieję że to pomoże zarzegnać agresję. Parma pomimo zaczepek Perły zachowuje anielski wręcz spokój i wynurza się tylko wtedy, kiedy w około bezpiecznie. wtedy barankom nie ma końca
nie mogę, Kot na mnie leży.
boshe jaka radość
na 3 m2 4 furta bawią się dwoma wędkami i nie dochodzi do żadnych łapoczynów
no Perła może troszkę wycofana swoją upolowaną wędkę wynosi do sypialni
ale za to Parma zupełnie sama z siebie wyszła spod kanapy i myszę tarmosi
ufff...
jutro kurier przywiezie nową obróżkędla Perły więc mam nadzieję że całkowicie zapanuje harmonia
jutro kurier przywiezie nową obróżkędla Perły więc mam nadzieję że całkowicie zapanuje harmonia
no i jak tu nie wierzyć we wrodzoną kocią złośliwość...
moja Perła jakimś dziewiątym zmysłem wyczuła, zę zbliża się kurier z nową obrożą i od wczoraj wieczora jak ręką odjął! znowu mam spokojnego Kotka
Parma bez krępacji wychodzi spod kanapy, choć w większości czasu nadal woli przebywać pod nią.
dziś rano obaj Rezydencji leżeli z nami w łóżku kiedy na dzwonek budzika przykicała Verona i to wcale nie domagać się śniadania tylko na miziałki
Mąż musiał przejąć mizianie Zeusa bo mi ręki nie starczyło na dwie Panny, które z zgodzie leżały obok siebie
Parma nie odważyła się jeszcze dołączyć, ale reaguje na miałkanie Verony, normalnie se dziewczyny gadają 
martwi mnie tylko apetyt Parmy, która niewiele je. mokra karma która dostawała od Moorland w ogóle ją nie interesuje, a suche chrupki daję jej sposobem: co pół minuty miziania po grzbiecie podaję z ręki chrupkę i wtedy zjada, choć i tak nie za każdym razem. dziś ugrałam 7 chrupek.
nie mam opcji zostawić Parmie karmy w jej kącie pod kanapą bo momentalnie Zeus się do niej dobiera, a niestety odzwyczajone żołądki Rezydentów dość szybko ją zwracają... wiec mamy nową zasadę w domu - czas śniadania, każdy swoja micha postawiona, kto nie zje ten będzie głodny
dziś rano obaj Rezydencji leżeli z nami w łóżku kiedy na dzwonek budzika przykicała Verona i to wcale nie domagać się śniadania tylko na miziałki
martwi mnie tylko apetyt Parmy, która niewiele je. mokra karma która dostawała od Moorland w ogóle ją nie interesuje, a suche chrupki daję jej sposobem: co pół minuty miziania po grzbiecie podaję z ręki chrupkę i wtedy zjada, choć i tak nie za każdym razem. dziś ugrałam 7 chrupek.
nie mam opcji zostawić Parmie karmy w jej kącie pod kanapą bo momentalnie Zeus się do niej dobiera, a niestety odzwyczajone żołądki Rezydentów dość szybko ją zwracają... wiec mamy nową zasadę w domu - czas śniadania, każdy swoja micha postawiona, kto nie zje ten będzie głodny
ale że zupełnie surowym? myślisz, że będzie chętniej jadła? spróbuję, tylko że to już pod ścisłym nadzorem aby rezydenci nie zjedli bo Zeus po piersi z kurczaka to mi się kiedyś prawie wykończył, ale on to w ogóle ma przewód pokarmowy jak francuski piesekkikin pisze:a spróbuj z mięskiem surowym plus np serduszka i żołądki
ja bym dała surowe
moje uwielbiają, po surowiźnie jest ok, po puszkach niestety sensacje
moje uwielbiają, po surowiźnie jest ok, po puszkach niestety sensacje
Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
kikin DZIĘKUJĘ za poradę!
oddzielilam Parme i dalam jej kawalki kurczaka z udka: zjadla az jej sie uszy trzęsły!
kamień spadł mi z serca
bedzie zatem karmiona surowym wymieszanym z puszkowym, coby sie po malu przyzwyczajala. moze z tego przeprowadzkowego stresu zapomniala ze juz lubila puche 
jeżeli chcesz ją na puszki przestawić to mieszaj z surowym po troszeńku, bo to inaczej trawi i żeby sensacji nie miała
Parma mądry kotek wie co dobre
Parma mądry kotek wie co dobre
Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
tak, piękna i mądra Kotamoorland pisze:jakie ona ma piękne te koła na tym futerku, na prawdę jest wyjątkowo pręgowana
rano prawie weszła na łóżko w sypialni
Tymczaski mają się coraz lepiej, za to Rezydenci przechodzą rewolucje żołądkowe
no ale nie wytłumaczysz Futru coby nie wyjadało z michy obok bo to nie da niego
Surowizna stała się hitem menu! chciałam nakarmić nią tylko Parmę ale Verona jak poczuła mięcho to wykradła jej praktycznie z buzi
muszę opracować inny system karmienia, tak by nie postresować Parmy i żeby Verona jadła ze swojej michy. na szczęście Rezydenci surowizną w ogóle niezainteresowani, powąchali polizali i prychnęli z dezaprobatą