Verona i Parma

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:good:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

dzień 6 pobytu Parmy i doczekałam się 4 Futer w łóżku o poranku :D co prawda póki co Parma tylko w nogach, ale jednak :hura:

Parma zaczęła nieśmiało i troszkę z boczku ustawiać się w kolejce do śniadania. Ona nie tylko jest oazą spokoju ale jest też całkowicie absolutnie bezkonfliktowa i innym kotom schodzi z drogi. musiałam nieco przechytrzyć Veronę dając jej kawałeczek surowizny, by w ogóle jadła ze swojej miski po czym przemieściłam ją za drzwi sypialni żeby Parma mogła zjeść w spokoju, a jeść lubi raczej powoli. z takim tempem przy Veronie nie miałaby szans ;)
dla odmiany Rezydentka zamieszkała w brodziku pod prysznicem w łazience :loco: na szczęście pomimo focha uspokoiła się już dość mocno, warczy tylko czasem a wczoraj dostąpiłam nawet zaszczytu przyjścia na ręce :) do spania gramoli się jak zwykle, do sypialni leci biegiem jak tylko widzi, że idę spać, wyciamka, udrepta i szczęśliwa zasypia :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Eva

dziś rano Parma była na łóżku na odległość wyprostowanej ręki :) jeszcze bez głaskania ale za to z gryzieniem paluchów u nóg :jezyk: Verona przychodzi się przytulać kładąc się obok twarzy, a że jest aksamitna w dotyku to doskonale sprawdza się jako poduszka :serce:

i stwierdzam, że otwarta kuchnia całkowicie nie sprawdza się przy 4 kotach tym bardziej kiedy jednym z nich jest Verona... ;) kakofonia miałków o poranku na pewno budzi sąsiadów :D i musieliśmy z Mężem przyjąć metodę karmienia w dwoje bo w pojedynkę to by się chyba nie udało :lol:

+ pierwszy poranek Perły bez ani pół syku czy warku :banan:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

super :good:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Eva

od dwóch dni mama i córcia śpią popołudniu razem przytulone na krześle :love: 4 futra jadają razem bez konieczności separowania :love: a dziś wieczorem Zeus ustąpił miejsca Veronie na swoim hamaczku :love: :love:
mam fizoła, wiem :gupi: :tan:
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Eva pisze:mam fizoła, wiem :gupi: :tan:
Rewelacyjny wtedy jest:)

ładnie i szybciutko dogadały Ci się kociambry! :good: :good: :good:
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Super :)
Lubię takie wiesci:)
Awatar użytkownika
Eva

kiniek bardzo dziękujemy za odwiedziny i sesję :) choć modelki jakoś wybitnie nie współpracowały ;) czekamy na foteczki :heya:
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

zdjęcia ologowane i wysłane do wrzucenia na picassę więc pewnie niebawem się pojawią :)

Verona w zabawowym szale mało chętna była do pozowania, za to Parma ma kilka nawet ładnych zdjęć
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

moje ulubione :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

P.R.Z.E.P.I.Ę.K.N.E Obrazek i zdjęcia i koty :D
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Eva

każdego dnia nie mogę się nadziwić, jakie piękne te moje Tymczasy :love: i jak to mój Małżonek stwierdził - dużo mądrzejsze od Rezydentów ;)
proces oswajania to coś tak pięknego, że nie mogę wyjść z zachwytu każdego kolejnego dnia.

dziś rano Verona ten mały pierdziel przyszła do łóżka i położyła mi się na dekolcie i zasnęła :szok2: choć trzy tygodnie temu nie miała zamiaru wyjść zza rury w łazience ;)
Parmeńczyk też się łasi i futrzy na łóżku, gdzie jeszcze w zeszłym tygodniu nosa spod kanapy wychylić nie chciała. coś pięknego :serce:
i choć nocami słyszę bójki i gonitwy w salonie, to do śniadania siadają wszystkie razem :) a wczoraj kiedy Verona wskoczyła na Zeusowy hamak On nawet się nie zbudził :szok2: :)

...Lecz jeżeli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować

Obrazek

Obrazek

:D
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 13:38 przez Eva, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

obłędnie :love: i zdjęcia, i treść :serce:
m_adzik

Post autor: m_adzik »

Gratuluję pięknej pracy i efektów :) :) :)
Awatar użytkownika
Eva

dziękujemy :serce:
ODPOWIEDZ