to było moje pierwsze pytanie - czy mają Failwaya włączanego do kontaktu czy co ale nie, nie mają, myślę, że to kwestia nowości miejsca i dużych przestrzeni.
Eva pisze:to było moje pierwsze pytanie - czy mają Failwaya włączanego do kontaktu czy co ale nie, nie mają, myślę, że to kwestia nowości miejsca i dużych przestrzeni.
pewnie tak, zapach na pewno jest lepszy a i nastawienie człowieka do zwierzęcia dużo daje
jak to w życiu, nie może być łatwo i prosto. Perła wczoraj dwa razy siknęła na ścianę, sik był koloru brunatno-czerwonego.
obserwujemy, czy się powtórzy dziś, generalnie to może być wszystko i nic, reakcja na stres, choroba, działanie uboczne antybiotyków etc.
najważniejsze, że Kota z apetytem, poprawną qpą i dobrym nastrojem. choć wczoraj jakby nieco spokojniejsza.
za radą bardziej doświadczonych Kociarzy od dziś przestawiamy Perełczaka na RC calm.
nie wiem czy to ta wiosna, czy moze po chorobie, ale dziecko zrobiło się jeszcze emocjonalne, wręcz nadwrażliwe. czasem tak mocno się nakręca że nie potrafi sobie ni pozycji ni miejsca znaleźć, miota się, miauka, brzucho wywala i ucieka w tym samym momencie, nie umie się zdecydować co jej się chce. no i kupale obok kuwety bardzo często, choć kuwety czyste, w wielu typach i rozmiarach.