Szamotki

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

m_adzik

Post autor: m_adzik »

piekne zdjecia i piekna kota na nich :serce:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

aktycznie na zdjęciu wygląda na rozrabiaka.
Zosia jest kochana, że tak się jedzeniem dzieli, ale chciałbym zaobaczyć jak Bajdurka leci za brokułem :)
paula_kropcia

Post autor: paula_kropcia »

misiosoft pisze:aktycznie na zdjęciu wygląda na rozrabiaka.
Zosia jest kochana, że tak się jedzeniem dzieli, ale chciałbym zaobaczyć jak Bajdurka leci za brokułem :)
może mi się uda filmik nakręcić z obiadu :D
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

słodziak :D
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
misiosoft

paula_kropcia pisze:
misiosoft pisze:aktycznie na zdjęciu wygląda na rozrabiaka.
może mi się uda filmik nakręcić z obiadu :D
czekam z niecierpliwością :: ::
paula_kropcia

Bajdurka przeszła dzisiaj zabieg sterylizacji. Jest bidulka straszna, ale powoli dochodzi do siebie. W ogóle nie chce mi zejść z kolan :roll: Troszkę pospała sobie, a teraz podjadła troszkę ugotowanej piersi z kurczaka. W końcu rekonwalescentka, więc same frykaski jej przysługują ::
Przy okazji dowiedziałam się, że Bajdurka już swoją pierwszą rujkę przeszła i to jakiś czas temu.... :shock: jakaś taka niewidoczna ta ruja była :wink:

Myślę, że jutro będzie już ok :) ranka jest malusieńka.
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Brawurka w środę została wysterylizowana. Pierwszy dzień po zabiegu miała wyjęty z życiorysu, cały ten czas przespała. Następnego dnia zachowywała się już tak, jakby nigdy nic się nie stało, szalała równo ;)
Przy zabiegu przez pomyłkę została pozbawiona małego kawałeczka ucha, na szczęście prawie tego nie widać, nadal jest prześliczna :)
Rośnie! Wymiarami jest już prawie jak nasz Delcik, tylko ogon wciąż ma śmieszny, długaśny i cieńki :D
Apetyt koteckowi dopisuje, Brawura wciąga jedzonko jak odkurzacz :jesc: I to dosłownie wciąga, bo na gryzienie nie ma czasu, połyka wszystko w całości :roll: W końcu ma mnóstwo kocich spraw do pozałatwiania ;)
Świeże focie za niedługo :)
paula_kropcia

Bajdurka miała PA i się bardzo spodobała, chociaż była bardzo nieśmiała. Przemogła się dopiero gdy wyciągnęłyśmy zabawkę :). Pojedzie do domku, gdzie będzie miała towarzystwo 5- latki :) Więcej nie powiemy, żeby ewentualnie nie zapeszać ;)

A póki jest jeszcze ze mną to pokazujemy ostatnie mizianki:

FILMIK

Pieszczotki z Zosią ::

Obrazek

o nie zostałam pociągnięta za wąs!!!!!

Obrazek

Obrazek

Przytul mnie Mamo... :serce:
Obrazek
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Piekny kot! i jeszcze piękniejsza Zosia :love:
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
misiosoft

ale ona cierpliwie znosi towarzystwo Zosi :)
paula_kropcia

no to Bajdurka pojechała do swojego nowego domku. Od razu zbunkrowała się pod wanną i nie bardzo miała ochotę wyjść :roll: ale nieśmiało łepek wystawiała z ciekawości. Smutek troszkę, bo malutka tak z lekka żałośnie sobie pomiaukiwała... chyba będzie troszkę tęsknić. Mam nadzieję, że się szybko zaaklimatyzuje.
Awatar użytkownika
misiosoft

paula_kropcia pisze:no to Bajdurka pojechała do swojego nowego domku. Od razu zbunkrowała się pod wanną i nie bardzo miała ochotę wyjść :roll: ale nieśmiało łepek wystawiała z ciekawości. Smutek troszkę, bo malutka tak z lekka żałośnie sobie pomiaukiwała... chyba będzie troszkę tęsknić. Mam nadzieję, że się szybko zaaklimatyzuje.
ciekawe czy Zosia będzie szukać Bajdurki, bo na filmikach widać, że dobrze się dogadywały :)
paula_kropcia

misiosoft pisze:
paula_kropcia pisze:no to Bajdurka pojechała do swojego nowego domku. Od razu zbunkrowała się pod wanną i nie bardzo miała ochotę wyjść :roll: ale nieśmiało łepek wystawiała z ciekawości. Smutek troszkę, bo malutka tak z lekka żałośnie sobie pomiaukiwała... chyba będzie troszkę tęsknić. Mam nadzieję, że się szybko zaaklimatyzuje.
ciekawe czy Zosia będzie szukać Bajdurki, bo na filmikach widać, że dobrze się dogadywały :)
szukać może nie szuka, ale brakuje nam tu tej małej kulki.... taki pusty ten poranek :( Kropka niestety nie chce się kumplować z Zosią.
paula_kropcia

Bajdurka już się oswoiła z nową sytuacją i już męczy nowych właścicieli o spore porcje głasków :) Pierwszą noc spędziła pod wanną, wyszła dopiero nad ranem, żałośnie miaucząc. Na widok ludzi zaraz się schowała. Po powrocie z pracy Państwo zaczęli jej szukać i się okazało, że siedzi sobie pod kaloryferem, więc zaczęli ją delikatnie głaskać, a malutka zaraz się rozmruczała i po chwili wyszła sama z kryjówki i już wieczór spędziła na kanapie :: Jeszcze troszkę boi się Zuzi, ale jej kocyk też już zdążyła wyniuplać, więc jutro to już będzie pełna komitywa ::
paula_kropcia

No i z całej trójki ostała się tylko Brawurka, która w niedzielę przeprowadziła się do mnie. Póki co nie wychodzi z łazienki, ale będziemy usilnie nad jej charakterem pracować :) trzymajcie kciuki :)
ODPOWIEDZ