Venus i Vegas

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Eva

Venus i Vegas

Post autor: Eva »

Venus i Vegas to piękne bure siostry, które zostały uratowane przez naszą wolontariuszkę z miejsca, gdzie ich życie było w wielkim niebezpieczeństwie. Koty pozostawione bez opieki na terenie opuszczonej posesji bardzo przeszkadzały okolicznym mieszkańcom, którzy postanowili się ich zwyczajnie pozbyć. Na szczęście koteczki są już bezpieczne i pod naszymi skrzydłami będą wyczekiwały na swojego Nowego Człowieka i swój nowy Bezpieczny Dom.

Venus
odważniejsza i bardziej śmiała z sióstr. Uwielbia głaski po grzbietku, na widok wyciągniętej ludzkiej ręki od razu wystawia się do miziania. Jest ciekawska otaczającego świata i jak to kocia młódka, bardzo ruchliwa.
Venus ma białe skarpetki, biały krawacik i rudą plamkę na główce. w lewym oczku jest małe bielmo ale wg. weterynarza nie przeszkadza to w poprawnym widzeniu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Vegas jest nieco mniejsza i zdecydowanie bardziej nieśmiała. Zachowuje się spokojniej od siostry, potrzebuje chwili by zrozumieć, że wyciągnięta w jej kierunku ręka nie oznacza zagrożenia. Uwielbia głaskanie po główce, napręża się wtedy i mruczy cichutko.
Vegas ma uszkodzone lewe oczko w którym źrenica nie reaguje na światło, co oznacza że kotka najprawdopodobniej w tym oczku straciła wzrok.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Siostry na zdjęciach i filmach.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Eva, łącznie zmieniany 1 raz.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

A ja poznałam dziś obie siostrzyczki, są przecudowne :love:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

jakie śliczne :) i Vegas ma śmiesznie ogonek wywinięty na drugim zdjęciu ;)
Awatar użytkownika
Meridion

Post autor: Meridion »

Dobre wieści! Jutro Venus i Vegas przenoszą się z szpitalika do Domu Tymczasowego (do mnie i do Niary). Także będą miały więcej przestrzeni i inne kociaki. Może Babcia Biszkoptowa będzie miała w końcu z kim się bawić, bo baaardzo się chce zaprzyjaźnić z innymi futrami, jeno nasze rezydentki burczą na nią.
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Post autor: Niara »

Venus i Vegas zadomowiły się w trybie natychmiastowym. Venus zajęła kanapę, a Vegas od razu zakociła się w różowej kociej budce ^^ Venus jest zdecydowanie bardziej niezależna. Za to Vegas lepi się do mnie niesamowicie. Razem z Figlem są dwiema kocimi przylepami. Vegas wydawała się być bardziej nieśmiała, ale to ona władowała mi się od razu na kolana, a potem na plecy. Venus za to dumnie włada kanapą :D
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Niara, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

:aniolek:
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Vegas i Figiel znalezli sobie do leżenia coś lepszego niż kanapa :D

Obrazek

Vegas w różowym kocim posłanku:

Obrazek

Obrazek

Venus:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Dziewczyny na dobre zaaklimatyzowały się już u nas w domu. O dziwo szybciej przyzwyczaiła się Vegas, a nie jak się spodziewaliśmy Venus. Vegas jest kochana koteczką, uwielbia mizianie i drapanie, ładuje się człowiekowi pod brodę byle tylko być blisko. Venus jest u nas jakby bardziej nieśmiała. Do niej trzeba się pofatygować z głaskaniem i pieszczotami. Obie mają taki mega motorek mruczący przy głaskaniu że szok :)
Vegas upodobała sobie drapaki, śpi albo u nas w sypialni w hamaku, albo u siebie w pokoju. Obie dziewczyny uwielbiają spać pod kocykiem. Mają swój fioletowy kocyk na kanapie i bardzo często pakują się pod niego i tam słodko chrapią. Postawiłam im różowy koci domek (ten mojego autorstwa) na szafie, na którą mogą sobie wchodzić, bo zauważyłam, że Vegas lubi tam przesiadywać. Jednak koci domek zasiedliła Venus. Już kilka razy widziałam ją tam, jak tylko łepek wystawał jej z otworu przez który się wchodzi. Dziś tam spała, wiem, bo widziałam wystający ogonek :D
Dziewczyny są przesłodkie. Jak się czasem bawią, to aż trudno się nie śmiać. Jak mają fazę na zabawy to bawią się wszystkim co im wpadnie w łapki. Mają swoją kulkę do zabawy, myszki i inne zabaweczki, ale to nic. Dzisiaj znalazły szczoteczkę do mycia rąk (musiały wykraść z łazienki :P ) Ojjj zabawę miały przednią. Szczoteczka tylko tak jeździła po całym domu, od łapek, do łapek :)

A tu macie nowe fotki siostrzyczek:

Vegas wtulona w Figla:

Obrazek

Zobaczcie jaki z niej słodki kociak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I równie słodka Venus:

No na tej fotce jest po prostu do schrupania :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ziewanie Venus w kilku odsłonach :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

boskie są :serce: jakie to szczęście, że już nie w klatce :hug:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

cudne te ziewy :) brawa dla fotografa ::
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Morri pisze:boskie są :serce: jakie to szczęście, że już nie w klatce :hug:
Dokładnie, takie kociaki w klatkach to dla nas okropnie przykry okres, gdy jesteśmy w szpitaliku i oprócz chwili na kolanach nie możemy nawet kociakowi pozwolić na swobodną zabawę.
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Teraz najbardziej lubi jak się ją gładzi po grzbiecie i drapie po dupce :) Uwielbia to, chociaż po łebku też lubi, ona w ogóle jest bardzo miziasta :)
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Zobaczcie jak Vegas i Figiel się kochają, dosłownie wylizują sobie pyszczki :)

https://www.youtube.com/watch?v=4ie3s2A ... Eg&index=3
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

no miłość jak bambosz ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Jakie zgodne słodziaki :love: typowe koty.
Aż żal rozdzielać, w trójpaku ;) Widać, że spragnione bliskości.

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
ODPOWIEDZ