Nawojka

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

takarzyna pisze:zamilcz człowiecza istoto
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
nie mogę, Kot na mnie leży.
takarzyna

Post autor: takarzyna »

Nawojka powróciła już do zdrowia :banan: Podawanie leków zaowocowało tym, że kotka uciekała przede mną przy każdej możliwej okazji i nie przychodziła prawie w ogóle do sypialni, byle dalej ode mnie. Jednak wystarczyło, że wyjechałam na 4 dni i zapomniane mi zostały wszelkie wyrządzone biednemu kotu "krzywdy" :twisted: A po powrocie Nawojka powitała mnie wyjątkowo miło, łasiła się i domagała głaskania. Dziś nawet w nocy przyszła do łóżka i położyła się obok. W nocy się obudziłam, bo myślałam, że coś mi chodzi po nosie, a to Nawojka przystawiała swój do mojego i jej wąsy dotykające mojej twarzy sprawiały wrażenie, że coś po mnie chodzi. Cieszę się, że był to nawojkowy nos, a nie żaden robak ::

https://www.youtube.com/watch?v=IOZUFYD ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Który to już raz sprawdza się u kotów, że tęsknota zwalcza wszelkiego focha ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
takarzyna

Po 3 miesiącach mieszkania z Nawojką kotka zaczęła przesypiać noce na drugiej stronie łóżka, tuż przy poduszce. I nawet w nocy pozwala się głaskać po brzuchu, choć może mi się to tylko przyśniło :aniolek:
Awatar użytkownika
Eva

Cudownie Kasiu :serce: :serce:
A jak tam jej brzuszkowe sprawy?
takarzyna

Pomyślnie, już jej nie boli, odzyskała siły i energię :))
takarzyna

Nawojka konsumująca 1:

https://www.youtube.com/watch?v=gDeZs5H ... e=youtu.be

(nie wiem, co leciało na początku w tle, ale jak teraz słucham, to mam ochotę wyłączyć :: )
takarzyna

Jest siła!

Obrazek

Ciężkie życie koteczka:

Obrazek

3...2...1....A teraz idź do kuchni i nasyp do mojej miski jedzenie...

Obrazek
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Ale super fotki! A Nawi wymiata ::
einfach

Post autor: einfach »

Ja nie wiem, czy ona pięknieje z czasem?? jest NIESAMOWITA :love:
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Piękna jest :) a te łapeczki słodkie :) spojrzenie - hipnotajzing :wink:
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
takarzyna

Nawojka to taka cicha woda - w ciągu dnia niby nic, pogłaskać można, pewnie, czasem więcej, czasem mniej, czasem oferuje pełne miłości oczywiście ukąszenie w łydkę, a w nocy przychodzi, kładzie się na człowieczej klatce i oczekuje głaskania. I to takiego głaskania po brzuchu nawet! (a w ciągu dnia to raczej niemożliwe :D) Od paru dni po 3 w nocy w Nawojce budzi się niesamowity miziak, kto by pomyślał w ciągu dnia, że aż taki :aniolek:
Awatar użytkownika
Eva

i jak tam zdrowie naszej Gwiazdy? jakieś nowe foteczki Pięknotki będą?
takarzyna

Wydaje się, że ze zdrowiem wszystko ok, choć czasem mam wrażenie, że ten brzuszek ma troszkę napięty (ale brak innych objawów, więc jestem prawdopodobnie przeczulona) :good:

Zrobiłam jej ostatnio kartonowy domek, z poduszką w środku, wejściami w różnych miejscach, ale wzgardziła. Wstawiłam jej fotel do sypialni i to było dobre posunięcie, bo to obecnie jej ulubione miejsce do spania :) Kupiłam jej też szczotkę do czesania i to już w ogóle super sprawa, bo Nawojka uwielbia czesanie, pręży się niesamowicie i jest to dla niej bardzo przyjemne. Rozprawiła się już ze wszystkimi wędkami bird, trzeba będzie zamówić nowe, bo jednak jest to jej ulubiona zabawka i uwielbia za nią gonić, a jako, że dbamy o dużo ruchu to bird jest wyjątkowo pomocna ;)

Nowe zdjęcia niebawem, wszystkie, co ostatnio zrobiłam są niewyraźne jakieś, a z kotki przecież nad wyraz wyrazista postać :)
Awatar użytkownika
Eva

takarzyna pisze:Zrobiłam jej ostatnio kartonowy domek, z poduszką w środku, wejściami w różnych miejscach, ale wzgardziła.
hehehehhe :: spróbuj bez poduszki :ok: wbrew pozorom nie każdy koteł lubi miękko pod futrem :ok:

a jak charakter pannicy? czy bez dolegliwości zrobiła się choć troszku przystępniejsza, coby kandydaci do łapki pięknoty pchali się drzwiami i oknami? ;)
ODPOWIEDZ