ORION

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

ORION

Post autor: Morri »

Orion jest siódmym kociakiem z miotu Ekipy Ordo. Został odłowiony jako ostatni z rodzeństwa.
Maluszek kompletnie nie słyszy, ale wydaje się, że nie znając innego życia, zupełnie nic sobie z tego nie robi. Jest pełną radości iskierką, ufną i przytulną tak, że chwyta za serce od pierwszego kontaktu :love:

Przyniósł ze sobą kociakowy pakiet startowy - świerzbowca i kilka zmian grzybiczych na uszkach - działamy, żeby pozbyć się tego jak najszybciej :) Na szczęście malec ma bezgraniczne zaufanie do człowieka i wszelkie zabiegi przebiegają bardzo sprawnie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Orion na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Morri, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

biały jak śnieg, głuchy jak pień ;)
:: :: ::

On nie jest przepiękny - On jest MAGICZNY :serce: :serce:
nie mogę, Kot na mnie leży.
einfach

Post autor: einfach »

biały jak śnieg, głuchy jak pień ;)
aż parsknęłam :: wspaniały koteł :aniolek:
jak tam z resztą kociastych w domu?
Awatar użytkownika
Morri

Ano coraz lepiej :) Dzisiaj zostawiłam go już ze stadem :) Myślę, że sobie poradzi :) Początkowo bardzo buczał na inne koty, ale tylko gdy było ich kilka na raz - gdy miał do czynienia z jednym, natychmiast się do niego rwał, żeby pozaczepiać do zabawy. Nie mam wątpliwości, że szybko zjedna sobie wszystkich - ma charakter taki jak wygląd - czysty jak łza :love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Okazuje się, że kociak, słyszący, czy nie, to w dalszym ciągu kociak - siła radości i zabawy :) Malec zjednał sobie starsze ciotki: Lunę i Sarę, a z Panem Pinkersem i Alfą bawi się do upadłego :good: A jak się przy tym puszy, pręży, ustawia bokiem na Frankensteina! Wygląda na to, że szybko nawiążą się jakieś przyjaźnie :good:

Odkurzanie odkurzaczem to dla Oriona super zabawa - jeździ na szczotce ::

I piękny jest niemiłosiernie :love:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek :love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

cudny!!
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Jest prześliczny. A te różowe podusie - miodzio ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
Morri

Sposób na zagadywanie człowieka i powiedzenie: "hej, miziaj mnie" to mrużenie oczu i głośne mruczenie :love: nie inaczej :cool:

Zabawy z piłeczkami są dla Oriona niestety zdecydowanie mniej interesujące niż dla słyszących kotów. Dopiero teraz widać, jak duże znaczenie ma słuch dla kota... Kiedy rzucona zabawka minie go w locie, a on jej nie zarejestruje wzrokiem, nie wie, w którą stronę biec... Tym większe znaczenie ma dla niego koci berek - galopującego przed nim kota, nie jest raczej w stanie przeoczyć :)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2015, 3:14 przez Morri, łącznie zmieniany 1 raz.
wilcza

Post autor: wilcza »

Śliczny !Ciekawe czy by się dogadał z Michałem ?😆
Awatar użytkownika
Morri

wilcza pisze:Śliczny !Ciekawe czy by się dogadał z Michałem ?😆
kto wie? ;)
Awatar użytkownika
Morri

Orion wsiąkł w stado niepostrzeżenie i z upodobaniem rozwija nawiązane znajomości :) Alfa okazała się świetnym kompanem do zabawy :)

A Pan Pinkers obdarzył malucha bardziej wszechstronnym uczuciem ;)
https://youtu.be/9PmkUrstd0A
Awatar użytkownika
Morri

Orion zdaje się wszędzie czuć bezpiecznie i komfortowo. Nawet leżąc na Ozzim ;)
Obrazek

Ufa każdemu od pierwszego wejrzenia, każdy może go wziąć na ręce i być pewny, że zostanie nagrodzony głośnym mruczeniem. Człowiek to dla niego absolutny numer jeden. Ale koty są niezbędne do zabawy ;)
Jego charakter doskonale koresponduje z wyglądem... on jest taki niewinny, łagodny i... dobry :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Orion dokazuje i rośnie jak na drożdżach :) Jest pierwszym kociakiem, jakiego miałam okazję poznać, który przedkłada mizianki nad zabawę! Wzięty na ręce, układa się najchętniej brzuchem do góry u każe się głaskać, drapać i przytulać :) Nieważne, że pierwszy raz kogoś widzi - nokautuje każdego gościa ;)

Zabawy uskutecznia głównie z Pinkersem, Alfą i Ozzim. Dokładnie w tej kolejności :) Pinkers jest numerem jeden :) Z kotów oczywiście. Bo człowiek jest najważniejszy :love:
Obrazek

Zauważyłam też, że żadna zabawka nie interesuje go tak, jak zabawa z innym kotem.

edit: uzupełnienie linków
Ostatnio zmieniony 07 gru 2015, 17:25 przez Morri, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Doris

Post autor: Doris »

Jest kocim aniołem. Cudo!
Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie powitają.
Awatar użytkownika
Morri

Orion odnajdzie się na każdych kolanach ;) Nawet jeśli poznał je 5 minut wcześniej ;) Tutaj u Come_here :)
Obrazek

Choć ostatnio na głowie pojawiło się ognisko grzybicy :mur: Orion nadal poraża bielą ;)
Obrazek

Chłopak zaczął ostatnio bardzo fascynować się łazienką, lecącą wodą, wszelkimi kropelkami - tam, gdzie inne koty uciekają, bo prysznic robi hałas, on przygląda się oczami okrągłymi jak spodki :)
ODPOWIEDZ