Afryka
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Morri, ja już się martwię świętami, mam wielką nadzieję, że do wtedy znajdzie domek stały... Bardzo chcę jechać do rodziców na parę dni, Afro nienawidzi podróży, mój kot w domu nienawidzi innych kotów, no i FIV ;(((
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch
Byłabym niesamowicie wdzięczna, gdyby jakiś Dobry Człowiek zgodził się wziąć ją na okres świąteczny +sylwester, tak strasznie nie chce, by była sama ale jeszcze bardziej nie chcę spędzić świąt daleko od domu rodzinnego:( Afryka jest całkowicie bezproblemowym kotem, dba o higienę i nie jest uciążliwa w żaden sposób.
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch
Myślałam raczej, by nie narażać jej na stres związany z podróżą (6 godzin pociągiem w jedną stronę) plus zimno, plus oba koty rozpuszczone do granic możliwości, kochające ludzkie towarzystwo, odosobnione. Koszmar
Ona nie mogła znieść podróży do weta (15 minut) a o 6 godzinach nawet nie myślę.... Może udałoby się ją tak pięknie wypromować?
Ona nie mogła znieść podróży do weta (15 minut) a o 6 godzinach nawet nie myślę.... Może udałoby się ją tak pięknie wypromować?
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch
- kotekmamrotek
Jeśli chodzi o "kilkuletnią schorowaną kotkę"
*każda pora na zabawę jest dobra
*wszystko, co w zasięgu łapek jest dobre do zabawy
*każdy nowy człowiek w domu jest do zabawy
*wszystkie nowe buty w domu są godne wyturlania się w nich, jakby były największym skarbem
*pani oduczyła wkładać pyszczek do ludzkiego jedzenia- wstrętna baba!
*więc za karę będę się gapić na nią, jak siedzi w wannie
*bo wanna jest moim miejscem.

Przygotowałam jej mała suszarkę podczepianą pod kaloryfer, na nią podusię- panna śpi na niej, choć wanna jest znacznie wygodniejsza
nie zrozumiem tych czarnych kotów, pewne jest jedno- są najwygodniejsze w obsłudze- nie trzeba ciągle odkłaczać ubrań 

*każda pora na zabawę jest dobra
*wszystko, co w zasięgu łapek jest dobre do zabawy
*każdy nowy człowiek w domu jest do zabawy
*wszystkie nowe buty w domu są godne wyturlania się w nich, jakby były największym skarbem
*pani oduczyła wkładać pyszczek do ludzkiego jedzenia- wstrętna baba!
*więc za karę będę się gapić na nią, jak siedzi w wannie
*bo wanna jest moim miejscem.

Przygotowałam jej mała suszarkę podczepianą pod kaloryfer, na nią podusię- panna śpi na niej, choć wanna jest znacznie wygodniejsza

Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 23:10 przez Lili, łącznie zmieniany 1 raz.
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch
No trochę się jakby nie zgadza, ale to da się wyjaśnić, bo... Yyy... CUD!!!Lili pisze:Jeśli chodzi o "kilkuletnią schorowaną kotkę"

A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Pani nie chce się dzielić jedzonkiem ze swojego talerzyka? Niedobra
Bardzo mnie cieszą dobre wieści - czyli to, że się bawi, rozrabia. To znaczy, że to wcale nie jest taki schorowany kotek i przede wszystkim - dobrze się czuje u Ciebie w domu.
Też mam w domu wielbiciela butów. Szczególnie upodobał kozaki- można się fajnie schować

Bardzo mnie cieszą dobre wieści - czyli to, że się bawi, rozrabia. To znaczy, że to wcale nie jest taki schorowany kotek i przede wszystkim - dobrze się czuje u Ciebie w domu.
Też mam w domu wielbiciela butów. Szczególnie upodobał kozaki- można się fajnie schować

Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Dziś zemdlał nam kwiatek. Na szczęście Afra rzuciła się od razu na ratunek- wypadły więc jego wnętrzności (mniam mniam jakie pyszne).
Zauważyłam, że jak ostatnio bardzo źle się czułam i nie miałam możliwości się z nią bawić, poszła sobie spać pod drzwi i w ogóle nawet się nie zbliżała do mnie. Z kolei wystarczy, że ponoszę ją na rączkach, pobawimy się patykiem-od razu śpi koło mnie;)
I nade wszystko kocha kurczaczka. Tak bardzo, aż nie zdążyłam zareagować jak wciągnęła ten papier, który jest zawsze na spodzie pudełka z filetami. I wciągnęła kawałek jak ślimaka. Za karę nie dostała buziaka cały wieczór ;p na szczęście nie zaszkodził jej.

Zauważyłam, że jak ostatnio bardzo źle się czułam i nie miałam możliwości się z nią bawić, poszła sobie spać pod drzwi i w ogóle nawet się nie zbliżała do mnie. Z kolei wystarczy, że ponoszę ją na rączkach, pobawimy się patykiem-od razu śpi koło mnie;)
I nade wszystko kocha kurczaczka. Tak bardzo, aż nie zdążyłam zareagować jak wciągnęła ten papier, który jest zawsze na spodzie pudełka z filetami. I wciągnęła kawałek jak ślimaka. Za karę nie dostała buziaka cały wieczór ;p na szczęście nie zaszkodził jej.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 23:09 przez Lili, łącznie zmieniany 1 raz.
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch