Skadi

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Jaka przytulna :love: Kochana kicia ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

o jasny gwint....
einfach

Post autor: einfach »

ja nie mogę co za przytulak :love: :love: :love:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Ostatnio najadłam się strachu, bo nierozważnie wzięłam Skadi i usiadłam z nią przy stole pełnym ludzi. Dziewczyna zestresowała się i uciekając uderzyła w stół, który odpowiedział kakofonią brzdęków. Na szczęście nadszarpnięte zaufanie udało się odbudować nieledwie w mgnieniu oka :good: Skadi nie jest z tych foszastych ::
https://youtu.be/eSghONC8tLA
https://youtu.be/_uQD8Ug0j0M

Mój Przemo też uwielbia Skadi - mówi o niej "Kluseczka". Skadi jest bowiem z kotów o raczej zwartej, krępej budowie, a kiedy bierze się ją na ręce wtula się mocno, jak małpka :)
o, taka jestem piękna :love:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Skadi jest wielką miłośniczką czesania - oczywistość, bo furminator przecież tak cudownie głaszcze ;) A mizianie kota przez człowieków na 4 ręce to już kompletna bajka - trudno o większą amatorkę pieszczoszków :) Tylko z kotami wciąż spięcia, posykiwania i warki... I to, myślę, ogranicza jej możliwości :(
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Skadi uwielbia mojego P. Od niego już domaga się głasków :tan: Domaganie to polega na razie na tym, że podchodzi i intensywnie się wpatruje - kiedy ręka tylko ruszy w jej kierunku, ona natychmiast robi stójkę na głowie z kuperkiem do góry ;) Zaryzykowałabym twierdzenie, że Skadi jest obecnie największym pieszczochem w moim domu :) A kotów mamy 10 :)
Awatar użytkownika
Morri

Skadi jest najsłodszą kokietką w domu :love: Zrobiła się tak kochana, że aż trudno mi uwierzyć, że to ten sam kot, który zamieszkał u mnie kilka miesięcy temu :) Na mizianki ma ochotę zawsze i w każdej konfiguracji :) Nawet z kotami dogadała się na tyle, że już nie ma awantur i przepychanek :) Ostatnio nawet przyłapałam ją na myciu głowy Kanso :shock: Nie ma też problemu ze spaniem dupka w dupkę z innymi kotami :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

I to mnie nie przestanie zadziwiać nigdy, jak bardzo złożone charaktery mają koty i jak niesamowicie umieją się zmieniać :D
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Morri

Socjalizację Skadi uważam za zakończoną w 95% :tan: :tan: :tan: W sobotę na luzaku dała się wziąć na ręce mojemu bratu :tan: Dziś rano wskoczyła mi do łóżka na mizianki :love: niestety Luna ją przepędziła :( Za Przemem często chodzi krok w krok, a kiedy tylko on spojrzy na nią, przewraca się na bok i wywala brzuchol do głaskania :love:
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

:brawo: kawał dobrej roboty :good:
Awatar użytkownika
Morri

Skadi najprawdopodniej będzie wymagała świadomego opiekuna, który da jej czas i pozwoli jej się otworzyć :) Cierpliwość jednak z pewnością się opłaci i osoba taka będzie miała kota nie tylko przylepnego, ale także pociesznego :: Skadi trudno zrobić normalną fotkę, bo gdy człowiek się do niej zbliża, jakoś tak od razu kojarzy to z sygnałem do mizianek i dupka wędruje w górę, by wskazać najwłaściwsze miejsce do drapania, czyli u nasady ogona. Wygląda to mniej więcej tak:
Obrazek

W oczekiwaniu na drapanie może zastygnąć na dłuższą chwilę:
Obrazek

Ten wzrok mówi sam za siebie...
Obrazek

Sam...
Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

::s
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
einfach

Post autor: einfach »

hihihihi, pocieszne koty są najlepsze :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Morri

Skadi mnie zdumiewa :shock: To, że stała się główną przylepą w domu to małe piwo... Rozkochała się w moim TŻ i patrzy w niego, jak w obrazek, dopraszając się głasków przy każdej sposobności... Kiedy wracam do domu zresztą, ja również mogę liczyć na jej krewetkowanie i radośnie wywalone do głaskania brzucho :) Skadi jednak zaczęła darzyć względami mojego Kanso :shock: Ociera się o niego, liże po głowie i jest tą, która nigdy go łapą nie zdzieli... :shock: A myślałam, że innych kotów nie lubi... Może powinnam doprecyzować: KOTEK :hm:

Obrazek
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Ja się nie dziwię, że jej Kanso wpadł w oko - taki przystojniak :) Moim zdaniem jest uroczy ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
ODPOWIEDZ