Afryka

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lili

Post autor: Lili »

Bieżące wieści!!
Afryka zwróciła uwagę na drapak! Co więcej!!!

Objęła go przednimi łapkami (tulonkooo!) i mruczy! Siedzi już tak kilka minut :D
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Lili pisze:Bieżące wieści!!
Afryka zwróciła uwagę na drapak! Co więcej!!!

Objęła go przednimi łapkami (tulonkooo!) i mruczy! Siedzi już tak kilka minut :D
może pokaż jej jak tego używać ;)
Awatar użytkownika
Lili

pokazywałam milion razy...
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Może to jest dobry początek :twisted:
Awatar użytkownika
misiosoft

oby zaczęła drapać :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

a jak pokazywałaś? ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Lili

Najpierw standard- jak kręciła się koło niego próbowałam zwrócić jej uwagę na przedmiot.
Później skrobałam swoim paznokciem a jak zbliżyła się, najdelikatniej jak się dało brałam jej łapkę i pokazywałam, że tak można :D to uciekała spłoszona.

później dałam tam nieco kocimiętki, ciągle bezskutecznie.

Przestawiłam drapak w inne miejsce.
Spsikałam róg kanapy jakimiś paskudnymi zapachami.

U Afryki proces nauczania trwa dość długo...

Po kilku miesiącach spania w nogach doszło do niej, że jak położy się z boku łóżka to nie będzie budzona ludzką stopą przy każdym ruchu :D
Ale najważniejsze, że samodzielnie:D

Obrazek

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Lili

Dostałyśmy od KotekMamrotek same przyjemności :)

Nowiutką karmę w malutkich tackach- Afro ma codziennie świeże i pachnące śniadanko! Bardzo jej smakuje, och jaka jest szczęśliwa :)

Dostałyśmy jeszcze szelki- aby pobyt na balkonie był bezpieczniejszy.
I jest szalenie bezpieczny- Afro kładzie się jak kamień, zapinam szelki, kładę ją, leży sobie i wygląda na zrelaksowaną.
Szelek się nie boi, jedynie nie umie na nich utrzymać równowagi... Wszystko przed nami :)

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Lili

Obrazek

No dzień dobry!

Wróciłam wczoraj od Mamy, Afro była tak szczęśliwa! Biegała ode mnie do Ukochanego i strzelała barany, pchała się na ręce i NAWET przespała pięknie całą noc! ;)

Za to dziś nie jest już taka miła, biega wrzeszczy!

Bardzo się cieszę, że nowa karma ją zachwyciła, wylizuje miseczkę do ostatniego kawałeczka <3

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
misiosoft

Lili pisze: No dzień dobry!

Wróciłam wczoraj od Mamy, Afro była tak szczęśliwa! Biegała ode mnie do Ukochanego i strzelała barany, pchała się na ręce i NAWET przespała pięknie całą noc! ;)

Za to dziś nie jest już taka miła, biega wrzeszczy!

Bardzo się cieszę, że nowa karma ją zachwyciła, wylizuje miseczkę do ostatniego kawałeczka <3
no wiesz, wczoraj pokazała że się cieszy, a dziś robi Wam wyrzuty - jak mogliście wyjechać? tyle czasu was nie było!! głodnam taka!! ;)
Awatar użytkownika
Lili

Wczoraj bawią się i słyszę:
-Czemu ona najpierw się przytula a później ucieka?... Bo to typowa kobieta? Czy koty takie są?:D

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Lili

Obrazek

Komu z pazura? :)

Afryce znudziła się wędka (od września #1)

Teraz dzikie szaleństwa odbywają się na zwykłym sznurku :)

Podejście do sesji zdjęciowych bez zmian:

Obrazek

A taki widok o poranku to już codzienność:

Obrazek

Zawsze miała takie całuśne usteczka, jednak pojedziemy do weta sprawdzić, czy aby na pewno wszystko gra.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 23:07 przez Lili, łącznie zmieniany 1 raz.

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Lili

Afro z każdym dniem staje się bardziej przywiązana.
Dziś w sklepie odrzuciło mi kartę, pobiegłam do mieszkania po gotówkę, niestety nie mogłam wziąć Afryczki na ręce i biegłam z powrotem zapłacić...
Nie było mnie maksymalnie 10 minut, już od drzwi na klatkę przywitał mnie pełen rozpaczy i goryczy melodyjny śpiew Afryki. Brzmiał jak najsmutniejsza piosenka świata :(

Wzięłam ją na ręce (taka tradycja), przytuliła się mocno noskiem w mój policzek i tak sobie siedziałyśmy :*

A tak się dzieje, kiedy jestem na uczelni:
Obrazek

Z kolei, kiedy wychodzę do pracy i czegoś zapomnę i szybciutko wracam na momencik- moje wyjście nie robi na Afryce żadnego wrażenia.

#kocialogika

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

wzrusz :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Lili

Byłyśmy u Pani Doktor ;)

Afryki całuśne usteczka nie zaniepokoiły Pani, pazurki przycięte, pieśń rozpaczy wyśpiewana w drodze.

Namierzyłam na skórze Afryki w jednym miejscu coś podobnego do sutka, jednak bliżej pleców. Pani Doktor powiedziała, że to obrzydliwe ale czasem się robi coś takiego i nikt ani nic nie ma na to wpływu i wyjęła to.
Afryczka jest zdrowa, FIV się nie ujawnia. Ząbki "takie sobie" ale jeszcze nie podlegają leczeniu.

Jerzy Pilch
ODPOWIEDZ