Madame Ruina

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Morri dobrze pisze, trzeba szukać ulubionej zabawki ;) czasem może to być kulka z folii aluminiowej ;) albo zabawki z kocimiętką, wędka typu Bird (piórka są tak zamocowane że wydają szelest latającego ptaka) itd ::
Ania_76

Post autor: Ania_76 »

Probowalismy z wedka, ale to byla totalna klapa, jak tylko zobaczyla ze cos tam sie rusza to sprint pod lozko i z godzine nie wychodzila :P

Zostala przylapana na ruszaniu sobie pileczka, takze jest nadzieja!

Damy znac:)
einfach

Post autor: einfach »

Ania_76 pisze:Probowalismy z wedka, ale to byla totalna klapa, jak tylko zobaczyla ze cos tam sie rusza to sprint pod lozko i z godzine nie wychodzila :P

Zostala przylapana na ruszaniu sobie pileczka, takze jest nadzieja!

Damy znac:)
a moze patyczkiem pod kocem, przescieradlem, gazetą itd. i wystawiac czesc (fajnie jak patyk jest zakończony piórkami), a potem chowac, zeby mogla zapolowac? Rozruszalam juz tak kilka kotów ::
Ania_76

a moze patyczkiem pod kocem, przescieradlem, gazetą itd. i wystawiac czesc (fajnie jak patyk jest zakończony piórkami), a potem chowac, zeby mogla zapolowac? Rozruszalam juz tak kilka kotów ::
Sprobujemy :)dzieki:)

Widzielismy jak polowala na muchy, zlapala w ulamku sekundy! wiec refleks jest :)
Musimy tylko dojsc do tego co jej sie bedzie podobac :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Ania_76 pisze:

Widzielismy jak polowala na muchy, zlapala w ulamku sekundy! wiec refleks jest :)
o próbowaliście to: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ota/133680 ? Niby wędka, ale jednak nie wędka ;)
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Morri pisze:
Ania_76 pisze:

o próbowaliście to: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ota/133680 ?
właśnie, przy poruszaniu wędką piórka furkoczą jak lecący ptak - może uaktywni się u Niej zew natury :)
Ania_76

No właśnie przed dokładnie tą wędką uciekała ;)
Awatar użytkownika
Morri

Ania_76 pisze:No właśnie przed dokładnie tą wędką uciekała ;)
o, choroba :shock:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

ja proponuję coś takiego - http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ota/103998

zdecydowanie przypomina muchę, moje koty uwielbiają
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

kikin pisze:ja proponuję coś takiego - http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ota/103998

zdecydowanie przypomina muchę, moje koty uwielbiają
a tak! tak! zapomniałam o tym :roll: to jej się powinno spodobać :good:
einfach

Post autor: einfach »

moje koty też lubią to z drewienkiem, ale najlepszą zabawką w historii jest nadal ten najprostszy patyk z piórkami: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ?rrec=true
Ania_76

Hej,

Kilka odkryć:
Wędka zdecydowanie odpada do zabawy, Madame boi się kija od wędki, więc rozwaliliśmy ją na części pierwsze i na razie próbujemy z piórkami (sam sznurek jest jak najbardziej akceptowalny)
W końcu kicia zaczęła korzystać z parapetów, które dla niej przygotowaliśmy, wygląda sobie na świat, w oknach są moskitiery,więc otwieramy jej okno na full :) Wczoraj w nocy nawet spała na parapecie:)
Próbowałam też już kilka razy wziąć ją na kolana (żeby trochę wyczesać) ale jednak jej to nie odpowiada, ucieka. Samej szczotki do wyczesywania się nie boi, bo przy głaskaniu nie ma problemu,żeby ją wyczesać, ale jakiekolwiek próby podnoszenia na razie bez sukcesu. Zobaczymy co się będzie działo, jak jej trzeba będzie obciąć pazury...
Przyłapaliśmy ją na obgryzaniu kwiatka, więc trawa już w drodze :) mamy nadzieje że szybko wyrośnie :)

Obrazek
KociTata

Post autor: KociTata »

Właśnie moja siostra, która nie jest specjalistką od kotów, mówiła że bezproblemowo obcinała. Wiadoma Madame na kolanach trochę jej marudziła czy chowała głowę w rękę, ale dawała radę :D Zawsze można na raty jej obcinać, jeżeli nie chcecie jej stresować. A jaki ma stosunek do Was? Jeszcze paca łapką czasami?
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Ania_76 pisze:Przyłapaliśmy ją na obgryzaniu kwiatka, więc trawa już w drodze :)
A co to za kwiatek? Polecam http://www.kocia-stronka.republika.pl/r ... ujace.html
Chitos

Post autor: Chitos »

Dokładnie storczyki trujące!!!!! Przekonałam się sama z Monka podgryzla i się bujaliamy z krwawymi kupami, podwyzszonymi próbami watrobowymi.
ODPOWIEDZ