Heliodora

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Heliodora

Post autor: kotekmamrotek »

Trwa akcja poszukiwania kociego zbiega na Piątkowie - długowłosej kotki ni widu, ni słychu, ale wolontariusz natyka się na leżącą na chodniku inną, trikolorkę - jest nieruchoma; nie podnosi głowy nawet wtedy, kiedy staje obok niej... Pojawia się przerażająca myśl - czy aby na pewno kot żyje? Dopiero ostrożny dotyk powoduje, że kotka otwiera oczy; nie jest dobrze - z nosa wiszą smarki, oddech charczący, u weterynarza okazuje się, że wnętrze pyszczka do kapitalnego remontu...
Z ulgą możemy napisać, że sprawy oddechowe już unormowane, w przyszłym tygodniu wizyta u stomatologa, a w międzyczasie okazało się, że to kompletnie oswojona kicia w kwiecie wieku, garnąca się do człowieka i wywalająca brzucho do miziania - tak zachowujący się kot, w dodatku najprawdopodobniej bez zębów (no, może coś uda się uratować...) nie może wrócić na ulicę... Heliodora zatem szuka domu - na zawsze...

Obrazek

Obrazek

Helijka na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2017, 21:46 przez kotekmamrotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Heliodora to bardzo spokojna, cicha koteczka, nie miauczy prawie wcale, za to mruczeć potrafi bardzo długo :)
Na razie najbezpieczniej sie czuje we własnej kuwecie

https://youtu.be/v15Hp2MFFhk
https://youtu.be/Iq17o7-zOA0
https://youtu.be/YmMLZykmTrM
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Jaka kochana i piękna :serce:

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

jest przepiękna, gdy ją wczoraj miziałam też terkotała, dużo do niej mówiłam - wydawało mi się, że przez chwilę ze smutnych pięknych oczu przebijały iskierki radości
KociTata

Post autor: KociTata »

Że tak nieskromnie powiem - ma się ten gust :D
BEATA olag

KociTata pisze:Że tak nieskromnie powiem - ma się ten gust :D
::
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

tak właśnie kot sam sobie na 'wolności' radzi... :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek

na szczęście jest już po zabiegu czyszczenia tego bałaganu..
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Helijka nam rozkwita - chyba jednak te straszne zębiszcza tak Ją męczyły - to jest kot, który mruczy na sam WIDOK człowieka... A z jaką gracją nadstawia swoje sporych rozmiarów ciałko na głaski - no jak baletnica wzrostu dwóch z hakiem :: Bo Helijka jest naprawdę dorodną kocicą...

Obrazek
BEATA olag

nie mogę wyjść z podziwu jaka Ona jest piękna
zdjęcia średnie, ponieważ tak dziewczyna się wiła przy miziankach, że to i tak sukces - pychol chociaż uwieczniony

Obrazek

Obrazek
einfach

Post autor: einfach »

Ja ją uwielbiam :love: kładzie się pod samym spojrzeniem człowieka, czekając na tę odrobinkę chociaż miłości, która na nią spadnie... I jest duża, bardzo duża jak na koteczkę, ale jednocześnie bardzo piękna i delikatna :serce:
BEATA olag

tak, taka arystokratka :aniolek:
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Oto Helcia z innej perspektywy. Myślę, że Helcia i fotograf na pierwszych zdjęciach nie mieli zbyt dobrego dnia :knuje: i myślę, że trzeba wstawić nowe. W końcu to taki ładny kotek, a z bocznego profilu wygląda jeszcze lepiej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
BEATA olag

widać jaka wyluzowana i najważniejsze - bez klatki
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Helcia jak tylko do mnie przyjechała miauczała tak mocno, że nie miałam serce trzymać jej w klatce. Pierwsze dwa tygodnie spała ze mną w łóżku. Ona uwielbia spać z człowiekiem. Przez jakiś czas było tak że w nocy spała ze mną a popołudniu kiedy mnie nie było szła położyć się koło innych domowników. Helcia nie patrzy na inne koty. Ona kocha towarzystwo człowieka. Decyzja nie mogła być inna jak: Helcia zostaje u nas na domu tymczasowym
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez MISIEK, łącznie zmieniany 1 raz.
magdah

Post autor: magdah »

Jaka ona cudowna :)
Proszę Pana, bezpański to może być pies. Kot, proszę Pana, co jedynie może być bezdomny lub bez służby.
ODPOWIEDZ