Tara
Moderatorzy: crestwood, Migotka
I się posypało
Konkretnie nerki 
Od dwóch dni Tara odmawia jedzenia
Ma mdłości, a w jelitach zalega kosmicznej wielkości kupa
Wczoraj pobraliśmy krew - o ile morfologia ok, o tyle mocznik ponad 500, a kreatynina 5,8
Od wczoraj w łapce wenflon i lecimy z kroplówkami dożylnymi 
Podobno ten lek na nadczynność tarczycy czasem może tak zadziałać na nerki

Od dwóch dni Tara odmawia jedzenia

Podobno ten lek na nadczynność tarczycy czasem może tak zadziałać na nerki

Po trzech dniach Tara wreszcie zaskoczyła z jedzeniem 
https://youtu.be/u-2_Xm8Ix7k
Dożylnie 200 ml kroplówek w ciągu doby + zalecenie dodatkowo podskórnie, jeśli dalej nie będzie chciała jeść. A także ewentualność karmienia na siłę, która na szczęście okazała się zbędna
Kupa też już częściowo wydalona 
Dziś byliśmy znów na pobraniu krwi. Na razie nie zmieniamy postępowania.
Tarunia jest niezwykle cierpliwa i ufna... To niesamowite, jak dzielnie i bez fochów znosi wszelkie zabiegi...

https://youtu.be/u-2_Xm8Ix7k
Dożylnie 200 ml kroplówek w ciągu doby + zalecenie dodatkowo podskórnie, jeśli dalej nie będzie chciała jeść. A także ewentualność karmienia na siłę, która na szczęście okazała się zbędna

Dziś byliśmy znów na pobraniu krwi. Na razie nie zmieniamy postępowania.
Tarunia jest niezwykle cierpliwa i ufna... To niesamowite, jak dzielnie i bez fochów znosi wszelkie zabiegi...
Tara jest tym rodzajem kota, którego hasłem przewodnim w relacjach z człowiekiem jest... wdzięczność... Ona chodzi za mną jak pies. Jak pies przybiega na wołanie. I jest jak pies cierpliwa. Mimo, że nie lubi, gdy podłączam ją pod kroplówkę, wytrzymuje bez skargi i wyrywania się naprawdę długo... Robię przy niej sporo nieprzyjemnych rzeczy, a jednak... ona nawet się nie obraża... ciągle tak samo ufna i tak samo radosna na mój widok... 
Musiała się naprawdę kiepsko czuć w dzikości...
Kroplówki pomagają - zawsze po, odzyskuje apetyt
Pytanie, co dalej?
Mimo wszystko dziewczyna ciągle śmierdzi mocznikiem, co doprowadza mnie do rozpaczy
Co się dzieje?
Jutro jedziemy na zmianę wenflonu. Będą też wyniki badań z krwi pobranej ostatnio - zawsze o parę dni spóźnione
Ten zapach mnie dobija

Musiała się naprawdę kiepsko czuć w dzikości...

Kroplówki pomagają - zawsze po, odzyskuje apetyt

Jutro jedziemy na zmianę wenflonu. Będą też wyniki badań z krwi pobranej ostatnio - zawsze o parę dni spóźnione

Ten zapach mnie dobija

-