Lamia
Moderatorzy: crestwood, Migotka
-
- kotekmamrotek
w poniedziałek będą badania kontrolne, a Lamia ma się dobrze. Jest apetyt, odwiedza kuwetę, trochę się pobawi. Denerwują ją te wenflony i chodzi jak modelka stawiając przednie łapki jedna za drugą z nadzieją, że uda się jej strzepnąć te "ozdoby" z kończyn.kotekmamrotek pisze:a lepiej jest???? Jak parametry?
BB 

Już po badaniach kontrolnych - dodatkowo mocz pobrany. Już po wynikach. Jest zdecydowanie lepiej. Kreatynina i mocznik w dół (choć jeszcze podwyższone), fosfor w normie, albumina i globuliny też wróciły do normy. Mamy tylko białka za dużo... Więc płuczemy się dalej w naszym domowym polowym szpitaliku.A za 10 dni kontrola.
Lamia jest bardzo kooperującym pacjentem. Bez sprzeciwu przyjmuje wszelkie zbiegi wokół siebie, nawet nie ma focha jak na badania trzeba iść na czczo... a słychać poranne mlaskanie rezydentów. Kot z obrazka.
Dobre myśli i energia wciąż potrzebne

Lamia jest bardzo kooperującym pacjentem. Bez sprzeciwu przyjmuje wszelkie zbiegi wokół siebie, nawet nie ma focha jak na badania trzeba iść na czczo... a słychać poranne mlaskanie rezydentów. Kot z obrazka.

Dobre myśli i energia wciąż potrzebne

BB 

-
Kropelkujemy sobie... kap, kap... cierpliwość wskazana i ludzka i kocia. Mam jednak przemyślenia jak w tym dostrzec pozytywny aspekt.
1 Dla kota - ma cztery ręce do głaskania tylko dla siebie, nie ma już chyba miejsca, w którym nie została wymiziana podczas podawania kroplówki. A miziać to ona się lubi
2 Dla człowieka - wreszcie udało się obejrzeć Australian Open prawie na żywo, a to nie łatwe ze względu na porę dnia.
Względy zdrowotne są oczywiste
1 Dla kota - ma cztery ręce do głaskania tylko dla siebie, nie ma już chyba miejsca, w którym nie została wymiziana podczas podawania kroplówki. A miziać to ona się lubi

2 Dla człowieka - wreszcie udało się obejrzeć Australian Open prawie na żywo, a to nie łatwe ze względu na porę dnia.
Względy zdrowotne są oczywiste

BB 

- kotekmamrotek
kurde no, czuję się winna, bo pilnowałam głównie Lamii gardzieli,a te nerki na drugim planie zawsze, bo sikała normalnie, a to lanie pozakuwetowe na stojąco i spod ogona zawsze ustępowało po obróżce... 

A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.