Kiara

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

ależ pięknotka :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Dzień dobry

Minął miesiąc od naszej adopcji, więc chciałabym napisać parę słów o tym, jak Kiara zafunkcjonowała w naszym domu.

Jak wspominaliśmy p. Alicji wolontariuszce, jesteśmy całkowitymi nowicjuszami, jeśli chodzi o koty. Kiara okazała się idealnym "kotem dla początkujących" :)

Jest bardzo spokojna, ale towarzyska. Nie niszczy, jest przewidywalna i przymilna. Pierwszy dzień spędziła pod łóżkiem, ale później już zaczęła penetrować mieszkanie i oswajać teren. W drugim tygodniu zareagowała na zabawki - "zechciała" gonić za piórkiem na wędce, lubi piłeczki i myszki. Bawi nas strasznie swoimi polowaniami i tym, jak dzielnie stawia czoła agresywnemu dywanowi ;)

Ma jeszcze do nas mało cierpliwości, jeśli chodzi o branie na ręce. Jedynie synowi udaje się utrzymać ją trochę dłużej i czasem nawet Kiara poleży trochę na rękach i pomruczy, ale to rzadkość. To raczej ona decyduje ile kontaktu chce.

W załączniku przesyłam parę zdjęć (kilka ma też p. Alicja) - można zamieścić wpis na stronie fundacji, bo mam szczerą nadzieję, że Kiara zostanie u nas na dobre.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc p. Alicji - musiała zrobić nam przyspieszony kurs, ale myślę, że jesteśmy na dobrej drodze

Ostatnio zmieniony 31 lip 2017, 10:30 przez kikin, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:aniolek:
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

:banan: :banan: :banan:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

Dzień dobry wszystkim :D

Chcę się przedstawić - jestem nowa na tym forum, ale obserwuję je z ciekawością od lutego.

W lutym nastąpiła rewolucja w życiu mojej rodziny. Rewolucja ma na imię KIARA i to ona sprawiła, że koci świat otworzył się na nas, a my na niego.

Kiara jest u nas już 5 miesięcy i w tym czasie musieliśmy się nauczyć wszystkiego, co trzeba wiedzieć o opiece nad kotem. I okazało się, że – jak to już ktoś napisał – z kotami jest jak z chipsami... nigdy nie kończy się na jednym ::
Dojrzeliśmy do tego, żeby zostać DT i pewnie przyjmiemy jakiegoś miłego gościa we wrześniu.

To mój pierwszy wpis, więc jak już trochę opanuję technicznie to forum, to wrzucę też kilka zdjęć i filmów Kiary. Ostatnio zachowuję się podobnie, jak rodzic małego dziecka – Kiara ma robione fotki we wszystkich możliwych ujęciach :wink:

Na teraz to wszystko, pozdrawiam forumowiczów
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Witamy :)
I przesyłamy głaski dla Kiary :)
Chitos

Post autor: Chitos »

Kama pisze:Dzień dobry wszystkim :D

Chcę się przedstawić - jestem nowa na tym forum, ale obserwuję je z ciekawością od lutego.

W lutym nastąpiła rewolucja w życiu mojej rodziny. Rewolucja ma na imię KIARA i to ona sprawiła, że koci świat otworzył się na nas, a my na niego.

Kiara jest u nas już 5 miesięcy i w tym czasie musieliśmy się nauczyć wszystkiego, co trzeba wiedzieć o opiece nad kotem. I okazało się, że – jak to już ktoś napisał – z kotami jest jak z chipsami... nigdy nie kończy się na jednym ::
Dojrzeliśmy do tego, żeby zostać DT i pewnie przyjmiemy jakiegoś miłego gościa we wrześniu.

To mój pierwszy wpis, więc jak już trochę opanuję technicznie to forum, to wrzucę też kilka zdjęć i filmów Kiary. Ostatnio zachowuję się podobnie, jak rodzic małego dziecka – Kiara ma robione fotki we wszystkich możliwych ujęciach :wink:

Na teraz to wszystko, pozdrawiam forumowiczów
Witamy serdecznie!
Prosimy wyczochrać koteczkę :)
I wielkie uściski za podjęcie decyzji by być DT :)
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

tak... podobno do trzech kotów jest się normalnym :shock:
BB :)
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Basik pisze:tak... podobno do trzech kotów jest się normalnym :shock:
Podobno ;-)
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Witamy i gratulujemy decyzji :aniolek:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

Czy koty też potrzebują witaminy D3?
Jeśli tak, to Kiara robi zapasy na dłuuugą zimę. W słoneczne dni przemierza balkon i mieszkanie w ślad za plamą słońca

Obrazek

Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:love: :aniolek: :love:
ODPOWIEDZ