Skadi

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Nie wierzę, że mam takie zaległości w pisaniu... Ale to pewnie dlatego, że ze Skadi nie ma żadnych, ale to żadnych problemów... Zdrowotnie - rewelacja. Z tym może zastrzeżeniem, że trochę za bardzo się zaokrągliła ostatnio i będziemy musieli się bardziej przyłożyć do ganiania za piórkiem. A to na szczęście dziewczyna lubi :)

Jak zwykle każdą miejscówkę należy przetestować pod kątem spania ;) Nawet, jeśli skończy się tylko na jednej próbie :)
Obrazek

Toaleta niezmiennie w tej samej pozycji :lol:
Obrazek

I niezmienny apetyt na mizianki :love:
Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Apetyt na mizianki nigdy nie ustaje :) I niech mi ktoś powie, że koty nie robią min ::
https://youtu.be/s8Q47VDR5cQ
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Kto by się tam przejmował elegancją ;)
https://youtu.be/bod9NT_F6K0
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Morri pisze:Kto by się tam przejmował elegancją ;)
https://youtu.be/bod9NT_F6K0
no w końcu jest u siebie ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Odkąd straciła zęby i odkąd w domu pojawili się wszędobylscy Miki i Rubin Skadi zaczęła skrzętnie podjadać suchą karmę i... unikać ruchu. Wszak ruch w pogoni za zabawkami przy szalejącej młodzieży był całkowicie pozbawiony sensu... Miki i tak wszystko dorwał pierwszy, choćby i miał się potknąć o własny język ;)
UDAJĘ, że się ruszam ::
Obrazek

W rezultacie mamy kulokota :oops: No wstyd mi ogromnie, bo widując ją dzień w dzień, przegapiłam moment, w którym urocza kluseczka zmieniła się w kluchę.... Przed nami więc intensywne odchudzanie, oparte tylko i wyłącznie na zabawach :) Skadi powinna być zadowolona z indywidualnych sesji pogoni za piórkami :)
Z ubolewaniem też stwierdzam, że Przemo doprowadził do tego, że Skadi reaguje na imię "Bąbelek" :oops:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Morri pisze: Z ubolewaniem też stwierdzam, że Przemo doprowadził do tego, że Skadi reaguje na imię "Bąbelek" :oops:
::s

no ja nawet nie próbuję się domyśleć, jak woła na Ciebie :: :: ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

kikin pisze:
Morri pisze: Z ubolewaniem też stwierdzam, że Przemo doprowadził do tego, że Skadi reaguje na imię "Bąbelek" :oops:
::s

no ja nawet nie próbuję się domyśleć, jak woła na Ciebie :: :: ::
:sado:
Awatar użytkownika
Morri

Zgodnie z oczekiwaniami, po przeprowadzce Mikiego i Rubina do DS, Skadi znacznie zwiększyła aktywność :) Myślę, że nasze plany związane z przywróceniem smukłości są więc skazane na sukces :)
Tymczasem przez moje stado przetacza się lekka infekcja - u Skadi tylko trochę paproszków przy oczach - ją naprawdę mało co rusza ;)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Ulubiona czynność Skadi to mizianki :) Ulubionym miziaczem jest oczywiście P, do którego boku może spać przytulona przez cały wieczór. Gdy jednak go nie ma, ja też jestem nienajgorsza ;)
https://youtu.be/GZ8LgGhtJvA

Od jakiegoś czasu Skadi zaczęła się też odzywać ;) Wcześniej nie było jej praktycznie słychać wcale. Teraz już z daleka słychać, kiedy dziewczyna bawi się swoją ulubioną myszą - bez przerwy komunikuje światu, że oto właśnie coś upolowała :)
Zaczęła się też miaukami domagać miziania - o tak, gdy człowieka się ociąga ;)
https://youtu.be/Ve6cDhSXQSI
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Najsłodszy miauk ever, jestem po uszy zakochana :love:
Awatar użytkownika
Morri

Wielka miłość Skadi...
https://youtu.be/ud0qWBX7ACw
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Ale że odwzajemniona?
Awatar użytkownika
Morri

Beata, cóż mogę powiedzieć...? :roll:
https://youtu.be/jC6jWilc8c0
Awatar użytkownika
Morri

Już to pisałam, ale cóż, kiedy fakty są niezmienne. Skadi wygląda jak najzdrowszy kot w moim stadku. Żadnych problemów, niczym niezmącona radość życia :) I przeogromna przyjaźń kocio-kocia. Dziewczyna wrosła w stado i obecnie nie wyobrażam sobie, by mogła funkcjonować jako koci jedynak. Rzadko sypia sama, baranki z innymi futrami są na porządku dziennym... codzienne mycie głów i pyszczków... Pamiętając jej przeszłość az trudno w to uwierzyć...
Awatar użytkownika
Morri

Codziennym rytualem Skadi jest poranne witanie człowieków :) Gdy tylko zorientuje się, że już nie śpimy, błyskawicznie materializuje się w łóżku i barankom nie ma końca :)

Z kotami constans, czyli dobrze, a nawet bardzo dobrze :)
Obrazek
ODPOWIEDZ