Flake
Moderatorzy: crestwood, Migotka
-
Lili nawet tak nie mów, że nie masz nadziei o jej miziakowości. Trzeba być cierpliwym, gadać, miziać (nawet na siłę), siedzieć, kucać - być na jej wysokości przestrzennej.
W szpitaliku po 2 tygodniach nie była spięta gdy ją mizialiśmy. Tylko wtedy byliśmy tam max po 2 godz. dziennie.
Super, że ma Prosiaczka - przystojniaka-pozytywniaka i Was - człowieków.
Dla niej to wielki stres, w tak krótkim czasie zmieniła tyle razy swój kąt...
W szpitaliku po 2 tygodniach nie była spięta gdy ją mizialiśmy. Tylko wtedy byliśmy tam max po 2 godz. dziennie.
Super, że ma Prosiaczka - przystojniaka-pozytywniaka i Was - człowieków.
Dla niej to wielki stres, w tak krótkim czasie zmieniła tyle razy swój kąt...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez BEATA olag, łącznie zmieniany 1 raz.
UWAGA UWAGA DZIŚ WYDARZYŁ SIĘ CUD
i Flaczek po prostu do mnie przyszła na głaskanie i się nawet rozmruczała <3 to najpiękniejszy prezent Walentynkowy na świecie! Myślę, że koty lubią Walentynki. Kiedy jeszcze mieszkałam u rodziców to w noc walentynkową moja pierwsza koteczka złapała w domu mysz i przyniosła mi ją do pokoju
na szczęście żywą!
Flake opiera się jeszcze urokowi Prosiaczka, ale nie przegania go. On chciałby się bawić, a ona chciałaby być podziwiana.
Wczoraj mówiliśmy, że ona to chodząca nienawiść. A dziś przedstawiła festiwal baranków. Jest niesamowita

i Flaczek po prostu do mnie przyszła na głaskanie i się nawet rozmruczała <3 to najpiękniejszy prezent Walentynkowy na świecie! Myślę, że koty lubią Walentynki. Kiedy jeszcze mieszkałam u rodziców to w noc walentynkową moja pierwsza koteczka złapała w domu mysz i przyniosła mi ją do pokoju

Flake opiera się jeszcze urokowi Prosiaczka, ale nie przegania go. On chciałby się bawić, a ona chciałaby być podziwiana.
Wczoraj mówiliśmy, że ona to chodząca nienawiść. A dziś przedstawiła festiwal baranków. Jest niesamowita

"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch
To jest taki mały zakapior. Jest bardzo drobniutka, ale jej mina powala. Prosiaczek traktuje ją jak jakąś istotę z innej planety, jak Mała zaczyna syczeć, on patrzy na nią z góry, robi dziwną minę i sobie idzie 

"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch
przesyłam kilka zdjęć naszej małej Nienawiści

Jerzy Pilch
Jerzy Pilch
Każdego dnia Flaczek spędza coraz mniej czasu za łóżkiem. Bywa już tak, że leży sobie na łóżku i chyba taki tryb życia jej odpowiada
ciągle jest bardzo ostrożna i niedostępna dla Prosiaczka. Mówi do mnie dużo
dziewczynka lubi suchą karmę i nawet upomina się o jedzenie. Myślę, że ona nie lubi ani nie potrzebuje innych kotów. Podczas drapanka się zapomina i pozwala podejść Prosiakowi, jednak jak tylko się zorientuje, że on jest blisko-ucieka. Ostatnio nakryłam ich na leżeniu na jednym krześle, ale to jedyna taka sytuacja. Ogólnie toleruje go, kiedy on jest "o długość kota" od niej. Kiedy on zachęca ją do zabawy- ona syczy, buczy, piszczy i ucieka. Na szczęście nadal bez łapoczynów.
Uważam, że Flake będzie najszczęśliwsza jako jedynaczka.

Uważam, że Flake będzie najszczęśliwsza jako jedynaczka.
Jerzy Pilch
Jerzy Pilch