Dastan i Tristan
Moderatorzy: crestwood, Migotka
dokładniemisiosoft pisze:![]()
![]()
cytując klasyka: leżymy.... nic się nie dzieje....

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Tristan w zeszłym tygodniu został zaszczepiony, co zniósł co prawda z godnością, ale bał się strasznie. Najpierw musiał zostać złapany na obcięcie pazurków, a to tylko jest możliwe na 4 ręce i po zawinięciu w kocyk
Następnego dnia kolejna łapanka
ale u weta był zadziwiająco grzeczny, a w zasadzie chyba należałoby powiedzieć przerażony
no ale przeżył i nawet długo nie był obrażony

Następnego dnia kolejna łapanka

ale u weta był zadziwiająco grzeczny, a w zasadzie chyba należałoby powiedzieć przerażony

no ale przeżył i nawet długo nie był obrażony
Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Wczoraj był dzień podawania tabletek na odrobaczenie. Myślałam, ze skończy się na ranach ciętych, szarpanych i rękach ociekajacych krwią
tymczasem, posżło gładko, szybko i bezproblemowo, naturalne łakomstwo przegrało z podwędzanym pasztetem, którym otoczono tabletkę

tymczasem, posżło gładko, szybko i bezproblemowo, naturalne łakomstwo przegrało z podwędzanym pasztetem, którym otoczono tabletkę

Moje Tymczaski kochane

takie tam głupie zdjęcie
ech Tristanowi nie służy życie w dużym stadzie, nie znaczy to, że kotów nie lubi, tylko mam wrażenie że on jednak jest na dole drabiny i często gęsto ktoś mu przyłoży (on leje głównie Alabamcię i moją Liliankę pogania), no lekko nie jest, zdarza mu się regularnie siknąć poza kuwetą - musimy wybrać się do weta - choć ja jestem absolutnie pewna, że to behawioralne
z drugiej strony wiem, że nieudana zmiana domu, czy to do DT czy DS przenieść może więcej strat niż pożytku dla Tristana
zastanawiam się, czy zbudowanie woliery na świeżym powietrzu, z której koty mogłyby korzystać wedle uznania - nie pomoże nam trochę rozładować napięć
ech Tristanowi nie służy życie w dużym stadzie, nie znaczy to, że kotów nie lubi, tylko mam wrażenie że on jednak jest na dole drabiny i często gęsto ktoś mu przyłoży (on leje głównie Alabamcię i moją Liliankę pogania), no lekko nie jest, zdarza mu się regularnie siknąć poza kuwetą - musimy wybrać się do weta - choć ja jestem absolutnie pewna, że to behawioralne

z drugiej strony wiem, że nieudana zmiana domu, czy to do DT czy DS przenieść może więcej strat niż pożytku dla Tristana
zastanawiam się, czy zbudowanie woliery na świeżym powietrzu, z której koty mogłyby korzystać wedle uznania - nie pomoże nam trochę rozładować napięć
Moje Tymczaski kochane

Tristan posikuje, czuję że życie w dużym stadzie mu niespecjalnie służy, to bardzo wrażliwy kot, niestety czasami tez zaczepialski, i to rodzi konflikty
jak patrzę na moje kocury to wszystkie żyją w pełnej symbiozie Boxtel, Peeta, Grafit i Tymek, natomiast Tristan dogaduje się tylko z Peetusiem, od pozostałych trzyma się z daleka, albo dostaje pacankę od nich, albo to on zaczepia np Grafcia (naszego naczelnego pacyfistę)
kotki próbuje zdominować
człowieka, jak już zna, naprawdę kocha, chociaż potrzebuje czasu, nikt kto u mnie bywa nigdy go nie widział, to jedyny kot, który nigdy się nie pokazuje, a to nie ułatwia adopcji
domie z kociolubnym kocurem gdzie jesteś?
jak patrzę na moje kocury to wszystkie żyją w pełnej symbiozie Boxtel, Peeta, Grafit i Tymek, natomiast Tristan dogaduje się tylko z Peetusiem, od pozostałych trzyma się z daleka, albo dostaje pacankę od nich, albo to on zaczepia np Grafcia (naszego naczelnego pacyfistę)
kotki próbuje zdominować

człowieka, jak już zna, naprawdę kocha, chociaż potrzebuje czasu, nikt kto u mnie bywa nigdy go nie widział, to jedyny kot, który nigdy się nie pokazuje, a to nie ułatwia adopcji

domie z kociolubnym kocurem gdzie jesteś?
Moje Tymczaski kochane

krótka wrzutka z cyklu "co robią teraz moje tymczasy"
Tristan śpi na prawie najwyższej półce drapaka, o dziwo sam
ostatnio daje się głaskać dzieciom, a mąż nawet dostąpił zaszczytu wzięcia na ręce bez krwawych szram
obcinaliśmy tez pazurki, tu trzeba była zastosować chwyt za kark i pod dupcię, zasłonić łepek kocykiem i ... poszło jak z płatka, oczywiście na 4 ręce, nikt nie ucierpiał, wszyscy przeżyli 

Tristan śpi na prawie najwyższej półce drapaka, o dziwo sam

ostatnio daje się głaskać dzieciom, a mąż nawet dostąpił zaszczytu wzięcia na ręce bez krwawych szram

Moje Tymczaski kochane

Jeżeli nasz opiekun wirtualny miałby możliwość wsparcia Tristanka rzeczowo, to z radością Tristanek przyjmie puszeczki i żwirek
Tristanek kocha dobrze zjeść, a małym koteckiem nie jest 

Moje Tymczaski kochane

Tristan i wędka bird = SZALEŃSTWO!!!! do upadłego, żadnego kota nie dopuści do zabawki
nową koleżankę przyjął obojętnie, zresztą w takim stadzie kolejny kot nie jest jakoś bardzo interesujący
a mi by było nawet na rękę gdyby chciały się zaprzyjaźnić 

nową koleżankę przyjął obojętnie, zresztą w takim stadzie kolejny kot nie jest jakoś bardzo interesujący

Moje Tymczaski kochane