Flake

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Pachnie mi tu autoagresją :( Takie atakowanie własnego ogona niczego dobrego nie wróży:(

Dałabyś radę filmik z tym zachowaniem wrzucić?
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Lili

Post autor: Lili »

To naprawdę przypomina szczenięcą gonitwę, a nie agresję. Ta kicia nie ma w sobie ani grama agresji, te podgryzanie trafia się wtedy, gdy bawi się inną zabawką, a ogon się napatoczy. Oczywiście postaram się nagrać.
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

ooo to to, z odrębnym ogonowym bytem to mój Kluseł uskutecznia mocno :) jakby dosłownie nie czaił, że to jego ogon ::
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

Haha :D Ja ostatnio u mojej Lany znalazłam taki „przycisk” na zadku do sterowania ogonem :D Taka była skonsternowana :D Nie wiedziała czy jej się to podoba czy nie :D
Awatar użytkownika
Lili

kotekmamrotek pisze:ona kojarzy mi się niemożebnie z Afryką - tak samo przeraźliwie miauczy, z pretensją jakby; i Afra też była na początku taka niby królowa lodu:)
Wysłany: Sro 16 Lis, 2016 23:27

Czy mogło być inaczej? Kilka chwil temu Flake, a teraz już oficjalnie Kloe stała się prawnie częścią mojej rodziny ;) jestem tak podekscytowana, że piszę Wam to w środku nocy, ale dobre wiadomości zawsze są ważne. Ten mały dzikusek w miarę możliwości posklejał nasze serca przy okazji zadomawiając się i przechodzić w tryb kota kanapowego. Jest bardzo chętna na głaski, nawet przyjmuje buziaki w czółko. Nadal miauczy z wielką pretensją, ale tylko wtedy, gdy moje ręce nie skupiają się na mizianiu Jej Wysokości.

KotekMamrotek w ten najgorszy dzień w moim życiu powiedziała, że sens śmierci ukochanego kota można nadać tylko poprawiając życie innemu kotu. Więc Flaczku, zrobię wszystko, byś miała z nami cudowne, długie i spokojne życie.
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

:serce:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:aniolek:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
tajga

Post autor: tajga »

To jest kot dla Ciebie, gratuluję! :serce:
Neda

Post autor: Neda »

Cudownie!!! Odkąd do ciebie trafiła, nie wierzyłam, że czytam o tym samym kocie,którego pamiętałam. Odmieniłaś ją i jej życie na lepsze!!! :serce:
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:serce: :brawo: :serce:
BRAWO WY!
Awatar użytkownika
Lili

Myśleliśmy, że Kloe boi się innych ludzi. Ostatnio odwiedzili nas moi Rodzice. Obawiałam się, że Kloinka nie wyjdzie zza łóżka, będzie tchórzyć i w ogóle jej przez dwa dni nie zobaczymy i dziadkowie będą smutni, że nie poznają jedynej wnuczki. A Kloe już po kilku minutach wyszła do nas, wywaliła brzuch i kazała miziać. Stała się kotem towarzyszącym, ciągle się przymila i głośno miauczy, by ją dotykać. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem, jaką przemianę przeszła. Z kłębka strachu i stresu przerodziła się w miziaka i całkiem fajnego kumpla. Wiemy, że wolność nie była jej pisana (całe szczęście!). Ona nawet nie umie polować ani jeść nic innego, niż suche chrupki. Czasami wygłupia się ze swoimi zabawkami, ale głównie to śpi i wymusza mizianie ;)

Nie udaje mi się zazwyczaj dodawać zdjęć na forum, zatem założyłam naszej ślicznotce Instagrama:) do podglądu tutaj:

https://www.instagram.com/nasza_kloe/?hl=pl

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Po prostu otworzyła się, bo wie, ze jest u siebie :)
tajga

Post autor: tajga »

:serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

jakie ona ma zielone oczyska... Mam nadzieje, że dziś uda mi się je zobaczyć na żywo;)
ODPOWIEDZ