Błażej i Blałka
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Jak już uzgadniałam przyjazd Pifka i Kafki to się pochwaliłam Błażejowi, że będzie mieć ekipę do zabawy i ...tak jest. Błążejek jest pierwszy do harców, codziennie rano dwanaście łapek jest w ruchu, a kolejne dwanaście spokojnie śpi chociaż równowaga ta może być w niedalekiej przyszłości zachwiana bo Blałka coraz częściej prowadzi w peletonie.
Błażej nadal próbuje zdobyć względy rezydenta i dzisiaj osiągnął pierwszy sukces bo właśnie razem śpią na balkonie.
Blałka zrobiła się bardziej ruchliwa i trochę straciła na masie co mnie cieszy. Widzę, że pozazdrościła Błażejowi komitywy z maluchami i rwie się do zabawy.
Błażej nadal próbuje zdobyć względy rezydenta i dzisiaj osiągnął pierwszy sukces bo właśnie razem śpią na balkonie.
Blałka zrobiła się bardziej ruchliwa i trochę straciła na masie co mnie cieszy. Widzę, że pozazdrościła Błażejowi komitywy z maluchami i rwie się do zabawy.
Monika Włodarczak
Nieśmiało mogę stwierdzić, że chyba doszliśmy z Błażejkami do porozumienia. Wiem kiedy mogę pogłaskać zarówno Blałkę jak i Błażeja. W nagrodę za to, że nie pcham się z łapami jak oni sobie tego nie życzą mogę Blałkę głaskać po łapkach co wcześniej było niemożliwe, a Błażejka mogę smyrać czasami po brzuszku co wcześniej również było niemożliwe.
Monika Włodarczak
- kotekmamrotek
Błażejek ostatnio przyprawił mnie o palpitację serca, wracając z drugiej zmiany czyli mocno wieczorową porą ok 23-ciej, weszłam , przywitałam się z tymi, którzy preferują kontakt miziany, pogadałam z tymi, którzy witają się pokładając się obok mnie no i przystąpiłam do picia wieczorowej herbatki. Nagle usłyszałam dość głośny, dziwny dźwięk - coś pomiędzy trzaskiem, a głuchym uderzeniem. Ja stanęłam na baczność i moje włosy stanęły na baczność.Delikatnie odwróciłam się w kierunku źródła dźwięku, a to Błażej położył się pod drzwiami wejściowymi i trzaskał w nie ogonem! Stąd ten dziwny dźwięk bo Błażej ma tę moc!!
Błażejka już mogę głaskać codziennie bo jeśli ma ochotę na kontakt to kładzie się na drapaku i wówczas (ale tylko ja) mogę go pogłaskać i wycałować.
Natomiast Blałka zawarła sztamę z pozostałymi kotami i grandzi na całego , a do tego zrobiła się bardzo kontaktowa i sama potrafi podejść na głaski.

Błażejka już mogę głaskać codziennie bo jeśli ma ochotę na kontakt to kładzie się na drapaku i wówczas (ale tylko ja) mogę go pogłaskać i wycałować.
Natomiast Blałka zawarła sztamę z pozostałymi kotami i grandzi na całego , a do tego zrobiła się bardzo kontaktowa i sama potrafi podejść na głaski.
Monika Włodarczak
owszem tak, potrafią się rodzinnie poprztykać, ale również bardzo dobrze dogadują się z Kafką i PifkiemMorri pisze:Czyli Blałka niekoniecznie z Błażejem?

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez MonikaW, łącznie zmieniany 1 raz.
Monika Włodarczak
Błażej na luziku
dla wszystkich niedowiarków - Błażej w trakcie głasków
https://www.youtube.com/watch?v=P5YESFi ... e=youtu.be
Monika Włodarczak
- kotekmamrotek
Błażej zdetronizował Pifko teraz on jest czołowym grandziarzem. Dzisiaj Pifko był spokojny o dziwo poranną porą nawet zasypiał , a Błażej oczywiście zachęcił go do zabawy i spokojny sen szlag trafił
Blałka natomiast to miziak jakich mało daje już się wytarmosić po brzuszku i nawet tulenie na rękach ewidentnie przypadło jej do gustu.

Blałka natomiast to miziak jakich mało daje już się wytarmosić po brzuszku i nawet tulenie na rękach ewidentnie przypadło jej do gustu.
Monika Włodarczak
Powszechnie wiadomo, że jak rozdawali odwagę to Błażej spóźnił się na tą imprezę (być może właśnie stał w kolejce po urodę i to jako jeden z pierwszych). Jednakże wczoraj na codziennych miziankach mnie zaskoczył bo nagle wywrócił się na plecki i zaczął mnie zabawowo pacać łapką - no i z tego wiem , że Błasiu ma naturę podrywacza i potrafi bywać w nastroju frywolno-zabawowym.
Blałka natomiast nie spóźniła się na żadną imprezę jest zarówno odważna - żaden kot nie ma prawa zabrać jej jedzenia nawet brat, jak i oczywiście urodziwa - taki domowy bengal i nie jest to tylko moje skromne zdanie żeby nie było, że miłość jest ślepa
Blałka natomiast nie spóźniła się na żadną imprezę jest zarówno odważna - żaden kot nie ma prawa zabrać jej jedzenia nawet brat, jak i oczywiście urodziwa - taki domowy bengal i nie jest to tylko moje skromne zdanie żeby nie było, że miłość jest ślepa

Monika Włodarczak