Kwiatowe Maluchy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
come-here

Post autor: come-here »

O matko! :aniolek: :aniolek: :aniolek:
tajga

Post autor: tajga »

Super!!!! :D
Awatar użytkownika
Maciej

Post autor: Maciej »

Stokrotka z Dorotką pozdrawiają :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

Co za błogość :)
Awatar użytkownika
Maciej

Stokrotka mieszka ze mną już piąty miesiąc. Kotka ma się świetnie. Zdjęcie poniżej - ze względu na perturbacje w ustalaniu z Dorotką hierarchii w stadzie (co źle wpływa na dobrostan Dorotki), kotki dostały dwa tygodnie temu feromonowe obróżki.

A ze względu na zdarzający się czasami u Stokrotki kaszel (głównie w okresie pylenia drzew i traw), zrobiliśmy testy alergiczne. Wyszło, bez zaskoczenia, uczulenie na drzewa i trawy - co może tłumaczyć kaszel (który mógł być też spowodowany zwykłą infekcją związaną ze stresem najpierw przeprowadzki a potem urlopowo-wyjazdowej rozłąki).

Przy okazji wyszło też, że Stokrotka ma alergie pokarmowe na: ryż, soję, groch, kukurydzę i trochę na pszenicę. Podstawowa mokra karma, którą Stokrotka dostaje nie ma żadnego z tych składników (catz finefood, GranataPet i sporadycznie Carny). Ale jej ukochany deserowy tuńczyk ma w składzie ryż (niby tylko 1% - ale gołym okiem widać ziarenka ryżu). Przejrzałem już wielu producentów. I nie mogę znaleźć tuńczyka bez ryżu. Puszki z tuńczykiem dla ludzi odpadają (bo dodają do nich sól).

Piszę z nadzieją, że może ktoś kiedyś w Fundacji zetknął się z taką alergią i zna jakiegoś niszowego producenta u którego da się kupić tuńczyka bez ryżu?

Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

A tuńczyk surowy może by jej zasmakował w ramach deseru?
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
Maciej

Dzięki! Obie rzeczy zamówię na próbę. Miamor przegapiłem, bo podstawowa wersja tuńczyka jest z dodatkiem ryżu. I nie przyszło mi do głowy, że na dziale przysmaków znajdę mięso tuńczyka :) Dzięki w imieniu kotek!
ODPOWIEDZ