padliśmy ze śmiechu ..... oboje z Msaszka pisze:Już widzę, jak Kardamon podrabia karteczkę: "Kotki fcale nie jadły, som guodne i powinny dostać durzo mjensa"
Piwniczna Piątka[PP]-Mroczek, Kardamon, Pysio, Pikuś, Nutka
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Apropos porównania Pikusia do pumy...
Chłopaki w końcu zaszczepione... i jakie moje zdziwienie, jak Pikusia zważyliśmy, a tu 5,5kg na liczniku!!!
i jeszcze krótka historia zatytułowana "madka kupiła sobie dywan"...
akapit 1: fajny ten dywan...
akapit 2: to nie jest bieżnik na stół, to jest mniejszy dywan dla Pikusia!

Chłopaki w końcu zaszczepione... i jakie moje zdziwienie, jak Pikusia zważyliśmy, a tu 5,5kg na liczniku!!!
i jeszcze krótka historia zatytułowana "madka kupiła sobie dywan"...
akapit 1: fajny ten dywan...
akapit 2: to nie jest bieżnik na stół, to jest mniejszy dywan dla Pikusia!
W tym roku jak i w poprzednim zaryzykowałam żywą choinkę... W zeszłym roku choinka przez kilka godzin miała na sobie tylko lampki na baterie, które Jacuś i Pikuś podzielili na dwa komplety (czytaj przegryźli je), więc choinka bez żadnych ozdób stała w salonie tylko podczas mojej obecności w domu, a jak tylko wychodziłam to wynosiłam ją na zewnątrz... W tym roku pełna obaw przytargałam kolejną choinkę do domu przygotowana na częstsze kursy na balkon... i nie dość, że drzewko stoi od kilku dni z lampkami podłączonymi do prądu (!) to jeszcze przyozdobione bombkami.... Szok i niedowierzanie!!
I od jakiegoś czasu na Pikusia mówię... kotowąż... jak wracam z pracy, albo po całym dłuuuugim dniu idę do sypialni Pikuś bardzo często leży wyciągnięty jak dłuuugi, muszę go kiedyś zmierzyć, ale jak na moje oko to z długością ogona i wyciągniętych łapek to jest jakieś 80cm kota! W dodatku chce odebrać tytuł przesłodziaka Jacusiowi, bo coraz częściej wyciąga się na pleckach i daje brzuchol do głaskania...
I od jakiegoś czasu na Pikusia mówię... kotowąż... jak wracam z pracy, albo po całym dłuuuugim dniu idę do sypialni Pikuś bardzo często leży wyciągnięty jak dłuuugi, muszę go kiedyś zmierzyć, ale jak na moje oko to z długością ogona i wyciągniętych łapek to jest jakieś 80cm kota! W dodatku chce odebrać tytuł przesłodziaka Jacusiowi, bo coraz częściej wyciąga się na pleckach i daje brzuchol do głaskania...
18.10.2018
Relacje w stadzie niestety są zakłócone z powodu rezydentki Gepardy... Mimo, że wg zalecenia weta dostała obróżkę feromonową, to nadal z zapałem przegania i atakuje Nutkę. Więc gdy nikogo nie ma w domu, to niestety koty są rozdzielane w różnych konfiguracjach. Chociażby takich - z rezydentem Miśkiem

Poza tym Nutka bawi się jak mały kociak, przychodzi na głaskanie i zdarza się jej... ssać Farciarę - przeważnie w tylna łapę
dziewczęta razem...

30.10.2018

1.01.2019
Farciara narobiła nie lada kłopotu - schowała się głęboko do szuflady, zakopała pod skarpetkami i trzeba było jej szukać, bo nie zgadzała się ilość kotów w domu. Na szczęście jej kryjówka została odnaleziona
A Nutka, jak to Nutka - łobuziara po prostu
Zabawa z Bogdanem i gonitwy po mieszkaniu, to to, co lubi najbardziej

16.01.2019

Zabawa najważniejsza!!
https://youtu.be/m6eUX8WHB8o?list=PLlNv ... jOZEZxUZil
Relacje w stadzie niestety są zakłócone z powodu rezydentki Gepardy... Mimo, że wg zalecenia weta dostała obróżkę feromonową, to nadal z zapałem przegania i atakuje Nutkę. Więc gdy nikogo nie ma w domu, to niestety koty są rozdzielane w różnych konfiguracjach. Chociażby takich - z rezydentem Miśkiem
Poza tym Nutka bawi się jak mały kociak, przychodzi na głaskanie i zdarza się jej... ssać Farciarę - przeważnie w tylna łapę
dziewczęta razem...
30.10.2018
Farciara narobiła nie lada kłopotu - schowała się głęboko do szuflady, zakopała pod skarpetkami i trzeba było jej szukać, bo nie zgadzała się ilość kotów w domu. Na szczęście jej kryjówka została odnaleziona
A Nutka, jak to Nutka - łobuziara po prostu
16.01.2019
https://youtu.be/m6eUX8WHB8o?list=PLlNv ... jOZEZxUZil
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2019, 21:29 przez magda, łącznie zmieniany 6 razy.
Chcemy film!misiosoft pisze:Ponieważ wczoraj napadało śniegu na balkon mame postanowiła dać dzieciakom trochę frajdjy i pozowlić na zabawy w śnieguwygłupom nie było końca
Śnieg zdaniemy Pysia i Kardamona jest super
tylko szkoda, że potem trzeba sprzątać podgłogę bo wszędzie są ślady małych, mokrych łapek
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
no widzisz... śniegu już nie masaszka pisze:Chcemy film!misiosoft pisze:Ponieważ wczoraj napadało śniegu na balkon mame postanowiła dać dzieciakom trochę frajdjy i pozowlić na zabawy w śnieguwygłupom nie było końca
Śnieg zdaniemy Pysia i Kardamona jest super
tylko szkoda, że potem trzeba sprzątać podgłogę bo wszędzie są ślady małych, mokrych łapek
ale jak spadnie znowu to postaram się coś nakręcić
Podobno dziś jest blue Monday, czyli najbardziej depresyjn dzień w roku.... to żeby wszystkim poprawić humorek porcja zdjęć Pysia i Kardamona:
\
osobiście uważamy, że Kardamon nie jest zbyt bystry/intelignety. To jest jego standardowy wyraz pyszczka:
rozumiecie o co nam chodzi?
i na zakończenie jeszcze Pyś:

\
osobiście uważamy, że Kardamon nie jest zbyt bystry/intelignety. To jest jego standardowy wyraz pyszczka:
rozumiecie o co nam chodzi?
i na zakończenie jeszcze Pyś:
Co do wyrazu pyszczka... To rodzinne 
A to zdjęcie na plakat nowego baletu "Jezioro Pikusiowe"
Z cyklu "jak Oni się kochają" <3
PS. Pamiętacie jak Pikuś był kociakiem. Był malutki tak, ze mieścił się na dłoni i ważył niecały kilogram... Teraz to 5,5kg kota, dużego, umięśnionego kota
Jest większy od Jacusia 

A to zdjęcie na plakat nowego baletu "Jezioro Pikusiowe"
Z cyklu "jak Oni się kochają" <3
PS. Pamiętacie jak Pikuś był kociakiem. Był malutki tak, ze mieścił się na dłoni i ważył niecały kilogram... Teraz to 5,5kg kota, dużego, umięśnionego kota