Mruziowe kocięta

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Piena

Post autor: Piena »

To przy okazji noworocznych podsumowań, spieszę donieść iż Szurek i Bambo również pozdrawiają ze swojego Domu Stałego. Co prawda dorobili się bardziej majestatycznych imion: Szurek to teraz Lucek, a Bambo to Nyks. Gamońki już za młodu pretendowały do dużych rozmiarów i obecnie Lucek waży 5,5kg, a Nyks 4,5, przy czym wciąż powalają na kolana smukłymi sylwetkami. DS nawet oskarżył nas o wciśnięcie im krzyżówki pumy, ale udało mi się obronić dobre imię Fundacji i zgodziliśmy się, że to co najwyżej żbiki :D
Oczko Lucka nie sprawia już kłopotów, dzieciaki zaliczyły komplet wszystkich szczepień i chowają się zdrowo. Po początkowych niesnaskach między Ludźmi Gamońków a nimi samymi co do wystroju mieszkania, ostatecznie doszli do konsensusu i koty zaprzestały wprowadzania dynamicznych zmian :D

Widać, że obie strony są bardzo szczęśliwe i niezwykle się cieszę, że Gamońkom trafił się taki wspaniały dom! :love:
katlus

Post autor: katlus »

No właśnie ja też planuje laski na przegląd wziąć do weta.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

A tak pięknie wyglądają Leonsja i Izaura:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Filemon

Post autor: Filemon »

Kolejny rok za nami .
Roman i Ela juz dorosłe, spore koteczki.
Elcia piękna błyszcząca czarnulka a Roman patyczak na długich nogach.
Chiciaz juz dorośli to jedna wciąż skore do zabawy wesołki. Choinka uginala się pod ich ciężarem bo postanowili zastąpić bombki, woda z podstawka drzewka najlepsza na świecie, boki kanap to najlepsze drapaki a wózek dla lalek to najlepsze miejsce do odpoczynku.
Filemon

Post autor: Filemon »

Kolejny rok za nami .
Roman i Ela juz dorosłe, spore koteczki.
Elcia piękna błyszcząca czarnulka a Roman patyczak na długich nogach.
Chiciaz juz dorośli to jedna wciąż skore do zabawy wesołki. Choinka uginala się pod ich ciężarem bo postanowili zastąpić bombki, woda z podstawka drzewka najlepsza na świecie, boki kanap to najlepsze drapaki a wózek dla lalek to najlepsze miejsce do odpoczynku.
Piena

Całe Mruziowe rodzeństwo to chodząca słodycz, miłości i śmieszki - Roman i Ela udowadniają to w mistrzowskiej formie:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Buziaki dla mojej kochanej Izaury i Leonsji :love: od cioteczki i Maksa
i dla Domu Stałego też!!!
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Piena

Roman zaplanował już wakacje dla swojej przyszłej rodziny. Swoich człowieków zabierze na wycieczkę kamperem po krainie mięsnych smaczków! Kto chętny?

Obrazek

Obrazek
katlus

Witam, Iza i Leo pozdrawiają. Dziewczyny były na przeglądzie no i niestety Iza wymaga szczegółowych badań i USG zobaczymy co się dzieje bo coś się dzieje. Z zewnątrz wszystko jest ok, tylko musimy powalczyć z kamieniem nazębnym. Mam pytanie czy obcinacie kotom pazurki? Jeśli tak to jaki sprzęt możecie polecić? Chcę kupić coś pewnego i dobrego, wiem że w necie znajdę ale szukając zgłupiałam.
Neda

Post autor: Neda »

katlus pisze:Witam, Iza i Leo pozdrawiają. Dziewczyny były na przeglądzie no i niestety Iza wymaga szczegółowych badań i USG zobaczymy co się dzieje bo coś się dzieje. Z zewnątrz wszystko jest ok, tylko musimy powalczyć z kamieniem nazębnym. Mam pytanie czy obcinacie kotom pazurki? Jeśli tak to jaki sprzęt możecie polecić? Chcę kupić coś pewnego i dobrego, wiem że w necie znajdę ale szukając zgłupiałam.

A co się dzieje, że potrzebne USG?

Pazury obcinamy, ale ja jakiegoś supersprzętu do tego nie mam - zwykle obcinaczki dla kotów z zooplusa dają radę. Chyba, że ktoś ze zgromadzonych na forum zna jakiś kosmicznej precyzji przyrząd? :wink:
katlus

Alt i mocznik podwyższone, dlatego trzeba zrobić dokładne badania.

No właśnie oglądałam w Zooplusie
Neda

Post autor: Neda »

katlus pisze:Alt i mocznik podwyższone, dlatego trzeba zrobić dokładne badania.

No właśnie oglądałam w Zooplusie
Daj znać, jak będziecie coś więcej wiedzieć.
katlus

To oczywiste.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

U mnie te najprostsze się najlepiej sprawdzają:
https://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynk ... azki/30626

Co do mocznika - może być podwyższony, gdy z zębami coś się dzieje.
Ale jak idzie w parze z ALT, to może być jednak coś z wątrobą.

Czym karmicie?
katlus

Sucha Arion, mokra animonda, miamor, dolina noteci,
ODPOWIEDZ