Bonifacja
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Dobre wieści z domku Bonifacji:
"Bonifacja cały czas ma się dobrze, już na tym etapie widać, że przyzwyczaja się do Babci. Kiedy przychodzę na odwiedziny, jest nadal ciut nieufna w stosunku do mnie. Poza tym, ja jestem "ta zła" od smarowania dziąseł. Zapomniałam ostatnio wspomnieć, że Boni jest wzorową pacjentką, jeżeli chodzi o samo smarowanie. Grzecznie daje sobie wmasować maść. Problematyczne za to jest złapanie jej. Nagle budzi się w niej sprinter i już nie da się skusić na smakołyki. Jednak złapana i posadzona na kolanach, rozkłada się i zaczyna mruczeć... i jak tu teraz smarować dziąsełka?
Ostatnio zrobiłam jej kilka zdjęć, ale wszystkie wyszły nieostre, bo Boni wcale mnie ma ochoty pozować. Obiecuję w następnym mailu jakieś zdjęcia podesłać
"
"Bonifacja cały czas ma się dobrze, już na tym etapie widać, że przyzwyczaja się do Babci. Kiedy przychodzę na odwiedziny, jest nadal ciut nieufna w stosunku do mnie. Poza tym, ja jestem "ta zła" od smarowania dziąseł. Zapomniałam ostatnio wspomnieć, że Boni jest wzorową pacjentką, jeżeli chodzi o samo smarowanie. Grzecznie daje sobie wmasować maść. Problematyczne za to jest złapanie jej. Nagle budzi się w niej sprinter i już nie da się skusić na smakołyki. Jednak złapana i posadzona na kolanach, rozkłada się i zaczyna mruczeć... i jak tu teraz smarować dziąsełka?
Ostatnio zrobiłam jej kilka zdjęć, ale wszystkie wyszły nieostre, bo Boni wcale mnie ma ochoty pozować. Obiecuję w następnym mailu jakieś zdjęcia podesłać

Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Kolejne wieści od Bonifacji:
"przesyłam pozdrowienia od Bonifacji, obecnie zwanej zwyczajnie Kicią. Ostatnio powitała mnie słynnym "pur pur"

Nadal nie jestem jej ulubionym człowiekiem, ale z Babcią dogaduje się pysznie. Kotek to był strzał w dziesiątkę i mamy świadomość, że choć jedno kocie istnienie możemy przygarnąć

Przesyłam wieści od Bonifacji zwanej teraz Kicią
"U Kici wszystko dobrze. Apetyt dopisuje, myszki widzą, gdzie ich miejsce.
Planujemy jeszcze w listopadzie wizytę kontrolną u doktor Całusek, tak dla świątego spokoju.
Babcia chwali sobie kompana, który prychodzi "pooglądać" telewizję
Jak widać, lubi nam towarzyszyć.
I oczywiście nadal rozkosznie mruczy i domaga się jedzenia
Załączam zdjęcia. Nie są niestety wyszukane, ale w mojej obecności kotek zachowuje się dość powściągliwie."

"U Kici wszystko dobrze. Apetyt dopisuje, myszki widzą, gdzie ich miejsce.
Planujemy jeszcze w listopadzie wizytę kontrolną u doktor Całusek, tak dla świątego spokoju.
Babcia chwali sobie kompana, który prychodzi "pooglądać" telewizję

I oczywiście nadal rozkosznie mruczy i domaga się jedzenia

Załączam zdjęcia. Nie są niestety wyszukane, ale w mojej obecności kotek zachowuje się dość powściągliwie."