Jumbo

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Jak tam po przebojach sierpnia? :)
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
ewaikuba

Post autor: ewaikuba »

Byłam przekonana, że pisałam już o tym jak potoczyły się dalsze losy Jumbo po ostatniej wizycie ale widzę, że ciąża płata mi umysłowe figle :P Także już nadrabiam.

Ostatecznie Jumbo nie miał zabiegu na ucho. Jego dr. powiedziała, że trzeba by było wykonać na drugie ucho w którym jest polip taki sam zabieg jak na to pierwsze ucho. Więc Jumbo nie słyszałby w ogóle. Powiedziała, żeby zostawić to jak jest i pozwolić polipowi rosnąć w uchu. To da Jumbo kilka dodatkowych lat (mam nadzieję) ze słuchem. Można by było zrobić mniejszy zabieg ale też dosyć inwazyjny z wycięciem kawałka ucha i zeskrobania polipa z głębszej części ucha. Nadal by słyszał ale polip i tak by odrastał, bo aby się go pozbyć trzeba usunąć część ciała na którym on jest. Samo zeskrobanie nie da za wiele bo odnawia się dosyć szybko.
Także ostatecznie akcja zakończyła się bez operacji. Był tylko kilka dni na antybiotyku aby to uszko doszło do siebie. Póki co to musimy kontrolować je jeszcze aby nie było zakażenia. Raz w tygodniu maść do ucha i to wystarcza.

Wszystkie chorobowe akcje zakończone.
Zaczęliśmy mu sami obcinać pazurki i całkiem sprawnie to wychodzi. Do tej pory Jumbo dosyć mocno stresował się wizytą na obcinanie pazurków i zwykle weterynarz musiał brać go z pomocnikami do obcinania. To dla Jumbo był taki dramat, że słyszeliśmy jego jęki na korytarzu w poczekalni. Odkąd obcinamy mu pazury, to mamy mniej stresu a on nawet chyba nie zauważa, że robimy mu manicure :wink:

Jumbo jest zdrowy, wszystko jest bez zmian, poza tym, że odkąd jestem w ciąży (a mam już 9 miesiąc) to tuli się do mnie i do brzucha znacznie więcej niż do Kuby. Jest jeszcze większym pieszczochem niż był wcześniej.
Zobaczymy jak zareaguje na małego dzidziusia. Widząc jak uwielbia ludzi to raczej się nie martwimy o jego zachowanie :P

Wrzucam kilka zdjęć z ostatnich tygodni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Neda

Post autor: Neda »

Ewa wszystkiego dobrego dla ciebie jako przyszłej mamy i dla Jumbo - jako przyszywanego kociego brata. :wink:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Jenyyy, on naprawdę obejmuje to brzucho :aniolek:
ewaikuba

Post autor: ewaikuba »

Dziękujemy!
Chciałam powiedzieć, że już oficjalnie zaadoptowaliśmy Jumbo i teraz jest już nasz :)
Postaram się co jakiś czas dać Wam znać jak Jumbo żyje a zwłaszcza kilka miesięcy po porodzie jak już sami zobaczymy jak przyjmie nowego członka w domu :)
Pozdrawiamy i do usłyszenia!!!
Neda

Post autor: Neda »

:banan:
ewaikuba pisze:Dziękujemy!
Chciałam powiedzieć, że już oficjalnie zaadoptowaliśmy Jumbo i teraz jest już nasz :)
Postaram się co jakiś czas dać Wam znać jak Jumbo żyje a zwłaszcza kilka miesięcy po porodzie jak już sami zobaczymy jak przyjmie nowego członka w domu :)
Pozdrawiamy i do usłyszenia!!!

Gratulacje!!! :banan: :banan: :banan:
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Też gratuluję! :aniolek:
Dużo zdrowia i miłości dla całej Waszej ludzko-kociej prawie czwórki ;)
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Bardzo, ale to bardzo się cieszę:)
I życzę wszystkiego dobrego na nowej kocio-ludzkiej drodze życia:)))))))))))))))))
Chitos

Post autor: Chitos »

Super że kocio ma już was na własność :) to cudowny kot :)
Trzymamy za was kciuki i liczymy na częste wieści co u Jumbuli słychać :)
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Powodzenia Jumbo! :)
I trzymam kciuki za pomyślne stosunki kocio-dzieciowe! :)
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

To jest niesamowite - zobaczcie sami, co ten postrach doświadczonych szpitalikowców robi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

O M A T K O. JAKIE TO PIĘKNE :serce:
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Nie wierzę normalnie :)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

:aniolek:
Daria

Post autor: Daria »

To jest Jumbo... ten mały terrorysta <3 :aniolek:
ODPOWIEDZ