Dąbrówka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Neda

Post autor: Neda »

Może TEN FAKT nie wybrzmiał jeszcze DOSADNIE, więc dodam, że...
- jeśli na widok kocich zabawek na półkach sklepowych trzęsą ci się w podnieceniu ręce i portfel,
- jeśli kolejny koci gadżet do zabawy, nagrodzony laurem wszystkich behawiorystów świata, twój kot wita szczerym ziewnięciem,
- jeśli uwielbiasz obdarowywać koty znajomych nowymi zabawkami, a te nadal witają cię z pogardą w oczach lub w najlepszym wypadku ze szczerym lekceważeniem...
to Dąbrówka jest NAJLEPSZYM KOTEM DLA CIEBIE - nieustraszoną towarzyszką każdej zabawy. Cieszy ją każda kocia zabawka, ale zadowoli się też byle czym. To kot zarówno dla zakupoholika, jak i dla człeka oszczędnego - byle kochał się bawić. Wystarczy kopnąć myszkę, a Dąbrówka już za nią biegnie, wystarczy pomachać wędką, a Dąbrówka natychmiast zbiera rozespany tyłek z posłania. Jej życiowe motto brzmi: BAWMY SIĘ!

Na dowód jedna z jej ulubionych zabaw - tym razem w urojoną myszkę pod posłaniem:

https://www.youtube.com/watch?v=RKcqorW ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Dąbrówkę czeka jutro sanacja paszczy:( Nie jest tam jakoś spektakularnie dużo do roboty, ale korzystamy z rewelacyjnych wyników badań krwi - spróbujemy przeciwdziałać dalszemu psuciu zębiszczy!
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Donia już po sanacji - zabieg przeszła wzorowo, paszcza się pięknie goi, zatem jeszcze tylko 4 dni antybiotyku (łykany bez najmniejszego problemu) i kota zapomni o całym wydarzeniu - zresztą my też! Wszystko to tylko potwierdza, jak bardzo pogodnym i niekłopotiwym kotem jest Dabrówka:)
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

Zgadnijcie kto wyżera Brutusowi obiadki (podczas gdy ten przegrywa z grawitacją) i wcale jej z tego powodu nie wstyd?

Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Dąbrówka jest przekochana. Za każdym razm kiedy mam czas i możliwość staram się spędzić z nią chociaż chwilę. Zawsze jest mega miziasta i przytulaśna, pakuje mi się na kolana i wtula się we mnie całą sobą... Tak bardzo chciałabym, żeby znalazł sie dla niej domek, ona tak bardzo tęskni....

i to jej umaszczenie... niby burasek, ale w takim ciepłym, piaskowym odcieniu ::
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Mam dokładnie tak samo. Jest cudownym kotem!
I do tego o niesamowitej urodzie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Chitos

Post autor: Chitos »

Dąbrówka jest mistrzynią zabawy sama ze sobą... Albo z wyimaginowanym przyjacielem ;) Bo czasami aż dziwi mnie to, jakie ona piruety odstawia ;)
Piena

Post autor: Piena »

Jednym zdaniem o Dąbrówce: Piaskowa pantera o kształcie kuli i charakterze imprezowej pandy :love:

Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Piena pisze:Jednym zdaniem o Dąbrówce: Piaskowa pantera o kształcie kuli i charakterze imprezowej pandy :love:
:jump: :jump:
Inga

Post autor: Inga »

Wielka władczyni zawsze wychodzi z Dąbrówki w stosunkach międzykocich. Biedny Bono nie miał szans. Jego kartonowe królestwo zostało podbite i przejęte  :terefere:

Obrazek
Awatar użytkownika
Niebieska

Miłość Dąbrówki do błyszczących i szeleszczących przedmiotów nie zna granic. Koteczka z uwielbieniem obserwuje i poluje na tego rodzaju błyskotki :) Bardzo dobrze się składa, bo Dąbrusia ma troszkę gramów do zrzucenia. Jako noworoczne postanowienie, wprowadzamy codzienną gimnastykę i sport dla zdrowotności, teraz niestety Dąbrówka szybko łapie zadyszkę, ale nie poddajemy się :D Ćwiczenie czyni mistrza :)

Obrazek
Chitos

Powiem jedno dąbrówka to jest agentka. Ja nie wiem czy ona pracuje w jakimś kontrwywiadzie, albo jest szefem jakiejś szajki zajmującej się kradzieżami. Na jednym dyżurze ukradła mi długopis, później położyła się na telefon myśląc, że zapomnę o nim, a później... Stwierdziła, że trzeba zdjąć mi zegarek z ręki bo zaczęła go gryźć. Myśli mam wiele. Chyba trzeba wynająć detektywa by tą zagadkę rozwiązać. Chyba, że jakiś biurowy kociasty jeszcze się nam nie ujawnił? zobaczymy czas pokażę ;)
Neda

Post autor: Neda »

Chitos pisze:Powiem jedno dąbrówka to jest agentka. Ja nie wiem czy ona pracuje w jakimś kontrwywiadzie, albo jest szefem jakiejś szajki zajmującej się kradzieżami. Na jednym dyżurze ukradła mi długopis, później położyła się na telefon myśląc, że zapomnę o nim, a później... Stwierdziła, że trzeba zdjąć mi zegarek z ręki bo zaczęła go gryźć. Myśli mam wiele. Chyba trzeba wynająć detektywa by tą zagadkę rozwiązać. Chyba, że jakiś biurowy kociasty jeszcze się nam nie ujawnił? zobaczymy czas pokażę ;)
Przysmaczek albo PSIKUS ;)
Awatar użytkownika
Niebieska

Taaak :D Dąbrówka to taka kradziejka-czarodziejka :D Mała, podstępna oszukistka :D Ostatnio zakosiła Brutusowi jego legowsisko, a ja podchodząc od tył prawie dałam się oszukać, ale nie... Dąbrówka choć jest kulką to jednak wielkościowo w stosunku do Brutusa to jest to gabaryt połowy kota ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Taka ta nasza Dąbrówka jest, wszystkie leżanki przywłaszcza i wykorzystuje chwilową nieuwagę kolegów... Brutus, który wstał jedynie po toby odwiedzić kuwetę, na ten widok nieco się podłamał i wyglądał na szczerze zagubionego - zobaczcie sami LINK
Chitos

Mówiłam, że kradnie! A to ci bandzior z niej :) :)
ODPOWIEDZ