U Uszatki niby nie jest tak źle, bo morfologia trochę lepsza, apetyt dopisuje, kupy przeważnie uformowane i nawet się bawi, ale z drugiej strony systematycznie chudnie. Chociaż zjada 225g Trovet Unique Protein Królik dziennie, waży już tylko 1,86 kg. Ważymy się co najmniej raz w tyg. i widać niestety jak dotąd tendencję spadkową.
Myślisz , ze to coś czego się nie da wyleczyć ?
Dlaczego musimy mieć takie problemy a nie na przykład jaką zabawkę kupić naszym misiakom ...dobrze , ze się bawi , to zawsze jakaś nadzieja i świadomość , ze niezle się czuje .
Obawiam się, że to IBD, które postępuje
Wszystkie wyniki i objawy wskazują na to
Dla mnie teraz najważniejsze jest, żeby zapewnić Uszatce komfort życia.
Ona nie jest młodym kotem - kiedyś musi nastąpić koniec, ale chcę, żeby żyła sobie spokojnie.
Oczywiście wizyty u weta musimy robić co jakiś czas, ale nie będziemy już badać krwi raz na 3 tyg, nie ma tpo sensu
Niesamowity przytulak i słodziak.
Miałam okazję chwilę opiekować się Uszi . Koteczka wyczekiwała kiedy będę miała dla niej czas, wystarczyło bym się nad Nią pochyliła to włączał się słodki traktor i przytulanie się. Potem gramolenie na kolana i przytulanie do twarzy. Musiałam być dla Niej na wyłączność, jakiekolwiek inne czynności oprócz miziania kończyły się kocim fochem - warczeniem...