Badania krwi są wzorowe - z jednym małym wyjątkiem - acz bardzo istotnym: od okulisty, który operował oko kocura, usłyszeliśmy, że podczas zabiegu bardzo trudno krzepła krew - zatem teraz, przed sanacją, musieliśmy to sprawdzić - i okazało się, że Agaton rzeczywiście może mieć problemy w tym względzie, gdyż o ponad 100% ma przekroczony czas krzepnięcia jednej z substancji biorącej udział w tym procesie... Ale nic to - jeśli o tym wiemy - możemy przygotować się na ewentualne problemy - przez kilka dni Agaton będzie zażywał odpowiednie tablety, a dwa dni bezpośrednio przed zabiegiem dostanie jeszcze zastrzyki - i powinno być dobrze... Oczywiście zabieg będzie obarczony zdecydowanie większym ryzykiem niż standardowo, ale jesteśmy dobrej myśli - kciuki oczywiście nie zaszkodzą!!!!
Agaton
Moderatorzy: crestwood, Migotka
- kotekmamrotek
Agaton był na kontroli - niestety zęby nadają się tylko do wywalenia - najlepiej wszystkie, ale zobaczymy na ile pozwoli narkoza...
Badania krwi są wzorowe - z jednym małym wyjątkiem - acz bardzo istotnym: od okulisty, który operował oko kocura, usłyszeliśmy, że podczas zabiegu bardzo trudno krzepła krew - zatem teraz, przed sanacją, musieliśmy to sprawdzić - i okazało się, że Agaton rzeczywiście może mieć problemy w tym względzie, gdyż o ponad 100% ma przekroczony czas krzepnięcia jednej z substancji biorącej udział w tym procesie... Ale nic to - jeśli o tym wiemy - możemy przygotować się na ewentualne problemy - przez kilka dni Agaton będzie zażywał odpowiednie tablety, a dwa dni bezpośrednio przed zabiegiem dostanie jeszcze zastrzyki - i powinno być dobrze... Oczywiście zabieg będzie obarczony zdecydowanie większym ryzykiem niż standardowo, ale jesteśmy dobrej myśli - kciuki oczywiście nie zaszkodzą!!!!

Agaton wybiera się jutro na porządki w paszczy, więc ten weekend nadszedł czas na zapowiedziane zastrzyki. Ten kot jest niesamowity
Widział mnie pierwszy raz w życiu, przyszłam ukłuć go w tyłek, a co on na to? Wlazł mi na kolana i przytulać się chciał
Kota o takim charakterze szuka większość adoptujących, dlaczego więc Agaton jeszcze nie odnalazł swojego domu? Nie wiem.

Agaton już kompletnie się pozbierał, je swobodnie choć tak jak zawsze bardziej kocha ludzi od jedzenia, więc najpierw się musi do nich poprzytulać
. Nieszczęśliwie niedługo po operacji mieliśmy remont, więc miał jeszcze troche stresu, ale aktualnie jest szczęśliwy i chłodzi się na podłodze. Poniżej ostatnie zdjęcie Agatona jeszcze z zębami

Agaton ma się już dobrze, ale potwierdza się, że to 'kot z potrzebami'. Wystarczyła zmiana karmy na inny smak i reagował typowymi kocimi problemami żołądkowymi. Z tego też względu po wizycie u weterynarza dostawał lekarstwo na wątrobę.
Kot jest niesamowicie kochany, tak jak pisałem już milion razy - to kot który się chce przytulać. Bardzo przyjazny, wręcz terapeutyczny - ale ewidentnie potrzebujący dbania o niego i pod względem fizycznym i zdrowotnym.
Kot jest niesamowicie kochany, tak jak pisałem już milion razy - to kot który się chce przytulać. Bardzo przyjazny, wręcz terapeutyczny - ale ewidentnie potrzebujący dbania o niego i pod względem fizycznym i zdrowotnym.
Agat czuje się lepiej mimo wcześniejszych problemów żołądkowych. Zaczął jeść już normalnie i okazuje się przy okazji ze szaleje za podrobam. Ugotowanie żołądków dla niego, było strzałem w dziesiątkę. Agaton się zajadał, ale z kolei jego kolega Cheddar nie chciał nawet spróbować. Cały czas miałczeniem próbował mnie przekonać, że to wcale nie jest jedzenie i że mam się nie wygłupiać i otworzyć puszkę 

Agaton się ma idealnie, w zasadzie jest kompletnie oswojony i najbardziej zaprzyjaźniony z nami. Jestem w szoku, że kot może tak kochać swoich właścicieli (co prawda tymczasowych). Choć jestem raczej za tym, by kot nie spał z nami w sypialni, to Agaton prawie mnie przekonał, gdy położył się mi pod ramieniem, na plecach, mrucząc cały czas z wyrazem pyszczka w mojej wyobraźni przypominającym uśmiech. Wydaje się, że dla niego największą nagrodą na świecie jest możliwość leżenia z nami
. Agaton ewidentnie jest szczęśliwy, zadbany i mega mruczący.

U kotów wszystko w porządku. Agaton jest przeszcęśliwy. Żartujemy, że upodobał sobie moją żonę jako jego ulubione 'krzesło'. Siada jej i to nie na kolanach, ale umiejscawia się zawsze wyżej centralnie przed twarzą. Lubi w ogóle przytulać się do twarzy (co widać na zdjęciu, które dziś wyślę
) Mamy wrażenie, że ten kot uważa, ze nie ma nic lepszego niż to, że kochają go ludzie
.

Mamy tez pozdrowienia z DS Agatona i Cheddara
Kocurki w pierwszym momencie się pochowały, ale jeszcze wieczorem zaczęły zwiedzać mieszkanie na ugiętych łapkach - Cheddar pierwszy. Po pierwszej nocy zaliczyły komplet w kuwecie, rozlały wodę i wlazły w obszycie kanapy
Początkowo zastrajkowały z jedzeniem, ale było to zwyczajne wybrzydzanie, bo jak tylko pojawiła się saszetka czegoś o intensywniejszym zapachu zniknęła w chwilę
Na pamiątkę adopcji, DT dostał od małej Jagody pięknie wykonane podobizny kocurków
Zwróćcie uwagę na szczegóły.
Agaton
Cheddar

Na pamiątkę adopcji, DT dostał od małej Jagody pięknie wykonane podobizny kocurków

Agaton
Cheddar
Pozdrowienia od Agatona 

Minęło już wiele miesięcy od kiedy zaadoptowałyśmy od Państwa Fundacji Agatka i Cheddarka, ale wciąż mamy wiele wdzięczności, że kiedyś nasze mruczki otrzymały od Państwa pomoc, że znalazły się osoby z otwartymi sercami... I chciałyśmy tylko dać znać, że wprawdzie w ostatniej chwili, ale Agaton ten zaczął pomagać w symboliczny sposób
https://allegro.pl/oferta/jedno-oczko-m ... 1767325425
P.S. U Chłopaków wszystko w porządku, jedyne co im doskwiera to zamknięty balkon zimową porą.