Muszelka to kotka która przebojem a właściwie przebiegiem załatwiła sobie szansę na lepsze życie. Przebiegała przed autami na trasie krajowej do Poznania, ja akurat jechałam jednym z nich. To wyglądało jak bieg po życie. Zabrałam małą do środka, dałam szalik, a ona już po chwili ugniatała go łapkami i mruczała. Mała przetrwała na dworze największe mrozy, pewnie pod autami albo w silnikach stąd smar na jej futerku. Wyglądała na 3 m-ce ale tak naprawdę była starsza, jest poprostu drobniutka i raczej nie wyrośnie na dużego kota.
Mała jest bardzo towarzyska, uwielbia kocie towarzystwo i wspólne harce. To delikatna koteczka, ale kiedy już zaufa człowiekowi staje się prawdziwym przyjacielem.
Imię: Muszelka
Charakter / do jakiego domu się nadaje: Muszelka to wrażliwa kotka, nie lubi gwałtownych ruchów ani podniesionych głosów dlatego nie będzie się czuła dobrze w domu z małymi dziećmi. Najlepiej gdyby miała kociego przyjaciela.
Odrobaczenie: TAK
Odpchlenie: TAK
Szczepienie: TAK
Kastracja: NIE
Uwagi zdrowotne: zdrowa
Z Muszelką sprawa wygląda nieciekawie przez prawie 2 miesiące dziewczyna mieszkała w klatce bo zaczęła ostro kuleć, dostawała leki na stawy, ograniczony ruch i nic to nie dało, mała nadal kuleje...Zdjęcie rtg wykazało dziwne zmiany. Dzisiaj jadę do veta może będę wiedziała coś więcej.
Taka słodzizna i taki pech:(
Starsznie się cieszę że Muszelka ma swoich opiekunów wirtualnych.
25.02.2011r. Diesel[*] tęsknie.........
22.09.2012r. Frodo [*] do zobaczenia Przyjacielu
Czekamy w takim razie na dalsze informacje, co się dzieje? Bo trzebaby taka informację dołaczyc do opisów Muszelki na stronach. Czy jest jaka szansa na znalezienie jej domu z taka chorobą?
Na razie nic bym nie zmieniała bo jeżeli faktycznie dojdzie do zabiegu to powinna funkcjonować normalnie. Dzisiaj Żaneta była wykończona więc nic nie wiem jeszcze. Ona nawet teraz funkcjonuje super, w niczym jej to nie przeszkadza, rozrabia jak torpeda.
Muszelka chyba zaczyna rujkować, Promil nasz gryzie ją w kark a ona dosłownie leje go po mordzie bo inaczej tego nie nazwę ale w sumie co się dziwić ani przyjemności ani dzieci z tego nie będzie
Bardzo prosze o info co u Muszelki oraz nowe zdjęcia, bo opiekunka wirtualna pyta, nie ma informacji od Ciebie. podaję ci na priw jeszcze raz majla do opiekunki, napisz proszę!!!
Długo się dziewczyna naczekała, ale warto było. W przyszłym tygodniu przenosi się razem z Caritą do jednego domku. Super bo dziewczyny są nierozłączne.