Byliśmy dzisiaj z maluchami u weterynarza, żeby się zaszczepić i wszczepić chipy.
No i tu pojawił się zonk... Dobrawa stwierdził(a), że nie chce być dłużej dziewczynką, przeszła błyskawiczną zmianę płci i okazała się chłopcem...
Kociaki przeszły przez ręce trzech wolontariuszek, błędną płeć w książeczkę wpisał też poprzedni weterynarz. No głupia sprawa.
Z Dobrawy "zrobił się" Dobromir.
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.
Maluchy "dorastają" i zaczynają mieć swoje zdanie. Rozmoczone chrupki już są niedobre, preparat mlekozastępczy nie jest atrakcyjny. Ale za gotowanego kurczaka to nawet bratu przyp..olę.
Mieszko był w sesjach zdjęciowych nieco zaniedbany, więc nadrabiamy.
On ma trochę taki jakby "niedorobiony" nosek. Ciekawe czy to mu się jeszcze zmieni.
I przecudne łapeczki
Dobromir z rozentuzjazmowanego tłumu wyalienowuje się raz na jakiś czas
Ale że co? Przecież nic mu ie robię. Na razie...
Ale generalnie jest tak:
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.
Tak, to prawda już nie są takimi "bezkształtnymi" stworkami. Chociaż nadal to są takie puchate kuleczki. Kaory Ty jesteś pewna, że one się urodziły październik/listopad? Wychodziłoby na to, że mają już 11 tygodni. A ja dopiero przestałam się o nie martwić, bo zaczynają być w końcu samodzielne i bardziej ogarnięte.
I ewidentnie Dobromir rośnie na niezależnego samczyka, może nawet outsidera. To Mieszko zawsze zasypia koło mnie, a Dobromir znajduje sobie jakąś metę kawałek dalej.
I rozbrajają mnie w odnajdowaniu kuwety. Dobromir dzisiaj np. postanowił skorzystać z kuwety w klatce... "na piętrze". Wskrabał się do góry, skorzystał z toalety po czym zmęczony wspinaczką zasnął w hamaku w pozycji na "zimny łokieć".
Dobromir zmienił imię na Benek.Czuje się świetnie, lubi swój domek,wcale nie płakał, jak chce siusiu robi miau i idzie do kuwety. Bawi się z myszkami, biega za piłką, wcina kurczaka z marchewką i poznaje nowe otoczenie. Wczoraj pod choinkę dostał nowy kocyk,a dzisiaj sobie odpoczywamy. A jak się czuje Mieszko?
Mieszko trochę tęskni za kompanem od harców. I próbuje zaczepiać dużą, ale ona zupełnie nie wykazuje chęci zabawy na warunkach takiego malucha.
Za to nikt mu teraz dostępu do michy nie broni.