Potomki Sz...ylkrety

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
filo

Post autor: filo »

Mam teraz obie na kolanach. Mruczą synchronicznie. Można zazdrościć. Można się też swoje kolana ustawić w kolejce :lol:
Przyznam, że nie są takie zżarte, jak poprzedni koloniści, co to o mało mi misek nie zjedli.
Fajne takie małe mięciutkie czarne błyskawice.
AniaG

Post autor: AniaG »

Powinnas je rozróżnić po kolorze oczu. Gypsy ma bardziej zielone, a Chispa bardziej złote :) Chispa ma też drobniejszy pyszczek :)
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
filo

Informuję jedynie, że obie urosły, więc nie wiem, która jaki ma pyszczek. Jak już którąś dorwę, to wiem, którą mam w ręce, ale jak lecą przez mieszkanie, to nie ma mocnych - są nierozróżnialne :twisted:
Obie są wysokogórskie - opanowały spanie na szafie i wieszaku na korytarzu (słynna kocia sypialnia w moim mieszkaniu). Do tego w nocy pakują się do łóżka w różnych konfiguracjach. Jedzą coraz więcej. Biegają coraz szybciej.
Zobaczymy, jak się zaprezentują szerszej publiczności, bo jednak trochę są płochliwe :roll:
filo

Czy do kociąt przychodzi Wróżka-Zębuszka? Jeśli tak, to już to jest ten czas :lol:
uta

Post autor: uta »

filo pisze:Zobaczymy, jak się zaprezentują szerszej publiczności (...)
Czy do kociąt przychodzi Wróżka-Zębuszka? Jeśli tak, to już to jest ten czas
No to już wiemy jak się zaprezentują - scerbate ;)
filo

uta pisze:
filo pisze:Zobaczymy, jak się zaprezentują szerszej publiczności (...)
Czy do kociąt przychodzi Wróżka-Zębuszka? Jeśli tak, to już to jest ten czas
No to już wiemy jak się zaprezentują - scerbate ;)
Raczej podwójnie uzbrojone. Mają więcej kłów, niż norma przewiduje.
AniaG

Słyszałam, że dziewczęta zarezerwowane :) Super!
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
filo

Jeszcze bez gwarancji, że obie.
Wszyscy pytają o Gypsy, a o Chispę nie bardzo. A Chispa to mała bystrzacha. Wszędzie pierwsza, wszystko musi poznać, wszędzie wejść. Ona tak na kolana się nie pcha, bo ma inne zajęcia. Za to do łóżka przychodzi się pomiziać tak samo, jak siostra. Tylko ona nie będzie spała całą noc w jednym miejscu, bo przecież trzeba sprawdzić, co tam jest w nogach, a co pod kołdrą, a co za poduszką.
AniaG

Kiedy w takim razie będzie coś wiadomo, ponieważ dzwoniła do mnie Pani również w sprawie Gypsy. Myślę, że można edytować tekst głoszenia Chispy, bo od czasu jak go pisałam koteczka zupełnie się zmieniła. Pewnie ludzie przez ten tekst myślą, że to kulka wystraszona jakaś. Co Ty na to Filo? Może skrobniesz kilka słów w ramach edytowania ogłoszenia? Oczywiście jak się wyklaruje sprawa z nowym domkiem :)

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
filo

Na szybko to usuń to, że Chispa się chowa i jest wycofana, bo tego zupełnie nie widzę. Sprawa adopcji powinna się wyjaśnić do końca tygodnia.

Gypsy odkryła wodę :twisted:
Łazienka po jej wczorajszej zabawie przypominała teren po przejściu tajfunu skrzyżowanego z lawiną błotną (żwirek + woda + mokry kot).
Woda jest fascynująca. Można ją łapać łapką, nosem, językiem. Można obchodzić z każdej strony. A przy okazji można się ślizgać po umywalce jak po najlepszym lodowisku. :roll:
Chispa też z ciekawością obserwuje wodę. Staje przy brzegu brodzika od prysznica i wpatruje się w lecący strumień. Ale nie zamierza się moczyć tak, jak siostra. Z litości pomogła mokrej siostrze doprowadzić futerko do porządku.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

filo pisze: Łazienka po jej wczorajszej zabawie przypominała teren po przejściu tajfunu skrzyżowanego z lawiną błotną (żwirek + woda + mokry kot).
Woda jest fascynująca. Można ją łapać łapką, nosem, językiem. Można obchodzić z każdej strony. A przy okazji można się ślizgać po umywalce jak po najlepszym lodowisku. :roll:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: skąd ja to znam :shock:
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Halo halo, ledwo do domu weszłam, co tam u dziewczyn?
"Teraz prędko, zanim do nas dotrze, że to bez sensu" Król Julian :)
filo

Żywe. Nawet momentami za bardzo :twisted:
Gypsy ma dom :D
AniaG

To szczęściara :) Czekamy na info!

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
filo

Chispa 5 minut temu opanowała, że na człowieka można się wspiąć. :P
Trochę w stosunku do siostry ma opóźnienie w relacjach kot-człowiek, za to w odkrywaniu różnych ciekawych miejsc na świecie zawsze była szybsza ::

Chispa z wujkiem Łasikiem:
Obrazek

Siostry razem:
Obrazek
ODPOWIEDZ