Postaram się przedstawić wszystkich podopiecznych, w nadziei, że żadnego nie pomylę.
Przywitał mnie ten kawaler

To Synuś.
Duży, czarny jak smoła kocur, ma ok. 7 kg i wygląda niczym puma. Ciężko oddać na zdjęciach jego urodę i majestat. Urodzony w 2009 r został zabrany z dworu i miał operację cewki moczowej. Został też wykastrowany. Wydaje mu się, ze jest samcem alfa w tym stadzie, ale tylko mu się tak wydaje

Baśka
Otwarta do ludzi, nie jest płochliwa, ale jest spokojną koteczką. Nie boi się obcych i faktycznie wyszła do mnie, pozwoliła się pogłaskać. Jest opiekuńcza i matkuje innym kotom. Uwielbia się bawić i nadaje się do dzieci. Ma ok. 3 lat. Usłyszałam, że jest bardzo inteligentna i faktycznie szybko dała temu dowód - potrafi otwierać drzwi.

Biało - bura

Kolejna spryciara, która potrafi otwierać drzwi. Na dodatek pokazała schowek, o którym p. Ewa nie wiedziała. A wydawało by się, że w tę szczelinę żaden kot się nie wciśnie. Ma przesłodką plamkę na nosku. Bardzo przyzwyczaiła się do swojej pani i rozpaczała, gdy ta znalazła się w szpitalu. To koteczka z charakterem, która uwielbia spać pod kołdrą.

Dymna zwana też Grafitową

Przepięknie umaszczona koteczka, o ciemno srebrnym futrze. Będzie doskonałą towarzyszką dla innych kotów. Jest płochliwa, ale jak już zaufa to bardzo lubi być głaskana.
Ma ok. 2 lat i jest alergikiem (prawdopodobnie na kurczaka) i z tego powodu dostaje specjalistyczną karmę.

Michałek

(pssst, tego zdjęcia miałaś nie dawać, bo grubo tu wyszedłem)
Nieco płochliwy, ale też niesamowicie spokojny i delikatny. Ma zakręconą końcówkę ogona. I chyba nie za bardzo umie pić z miseczki - śmiesznie podrzuca wodę brodą. Uwielbia spać z człowiekiem w łóżku, ma ok. 2 lata.

Majka
Czarna, drobna koteczka z białym krawacikiem i wielkimi, wiecznie zdziwionymi, zielonymi oczami. Tak jak biało-bura koteczka była bardzo przyzwyczajona do swojej pani i rozłąka nie była dla niej łatwa. Być może ma problemy z nerkami. Ma ok 1,5 roku

Perełka

Bardzo delikatna i trochę płochliwa koteczka. Będzie doskonałym towarzyszem dla innego kota.

Lalunia

Siostra Perełki i Michałka, ale w przeciwieństwie do nich jest odważna. Trochę trzpiotka i flirciara, bardzo zabawowa. Wiek - ok. 2 lata

Zuzia

Bardzo drobna koteczka, taka miniaturka (zwłaszcza w tym towarzystwie). Nie jest odważna, ale gdy już się przekona do człowieka to uwielbia siedzieć na kolanach. Pieszczoch, który załącza niesamowicie głośny traktorek. Jest chyba najstarsza w towarzystwie, bo ma około 4 lata. Została zabrana z dworu z uwagi na problemy z nerkami, przez co jest na specjalistycznej karmie. Być może jednak nie jest już ona potrzebna.

I na koniec Mruczek.

Prawdopodobny ojciec większości z młodzieży (Laluni, Michałka i Perełki). Został wyrzucony z domu i błąkał się po osiedlu bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi. Niesamowity pieszczoch i kokiet. Jako jedyny z towarzystwa jest zachipowany i zaszczepiony. Duży - 8 kilogramowy kocur. To tak naprawdę on rządzi tym stadem, ale autorytetem, bo to siła spokoju.

Więcej na temat kociastych może powiedzieć p. Ewa. Z nią też należy się kontaktować w sprawie adopcji:
evagillies@hotmail.com
698 111 974