Mania i Maniek
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Maniek oraz jego mega pozytywne podejście do psów
, nawet tych małych narcyzowatych 
On dogada się chyba z każdym zwierzakiem
Niech pozory spokojnej pozy Was nie zmylą, Maniek potrafi poszaleć z kotami
Uwielbia zrzucać ze stołu noże i popychać je łapką i kręcić nimi
Jak tylko widzi wolne kolanko, jedno spojrzenie i Maniek już jest
Leniwie-boskie spojrzenie Mańka, pt. "Im watching you"

On dogada się chyba z każdym zwierzakiem

Niech pozory spokojnej pozy Was nie zmylą, Maniek potrafi poszaleć z kotami

Uwielbia zrzucać ze stołu noże i popychać je łapką i kręcić nimi

Jak tylko widzi wolne kolanko, jedno spojrzenie i Maniek już jest

Leniwie-boskie spojrzenie Mańka, pt. "Im watching you"

Ostatnio zmieniony 05 sty 2014, 18:47 przez anasta, łącznie zmieniany 2 razy.
- fuerstathos
Dupna przyjaźń z piecholem bomba!

Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.
Robert A. Heinlein
http://www.ezopoznan.pl/
- fuerstathos
Tak sobie oglądam zdjęcia sprzed zabrania kotów i wychodzi mi na to, że chyba to jest Mania
Zgadza się?
edit brynia: podmieniłam za duże zdjęcie na mniejsze, podlinkowane do oryginału

Zgadza się?
edit brynia: podmieniłam za duże zdjęcie na mniejsze, podlinkowane do oryginału
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, 8:49 przez fuerstathos, łącznie zmieniany 1 raz.
fuerstathos pisze:Tak sobie oglądam zdjęcia sprzed zabrania kotów i wychodzi mi na to, że chyba to jest Mania
Obrazek
Zgadza się?
Zgadza, to Mania, była w kiepskim stanie, z silnym niedożywieniem (niecałe 2 kg), kocim katarem i bardzo wysoką temperaturą. Teraz to okaz zdrowia

Są też gdzieś zdjęcia Mańka w chwili zabrania z Ternickiej - było z nim kiepsko. Bałam się, że nie dotrzyma kolejnych dni. Odwodniony, niedożywiony, zakatarzony+ swierzb:(.
Aktualizacja do Mani:
w dniu 9.01.2014 - szczepienie TRICAT, kolejne za rok.
Aktualizacja do Maniek:
Niestety oczy nadal silnie łzawią, wydzielina z nosa nadal jest wysmarkiwana. Silnie powiększone węzły chłonne. Wnętrze pyszczka wygląda bardzo źle. Zeby z mocnymi osadami, dziąsła silnie przekrwione, spuchnięte. Wetka mówi, że siedzi w nim wirus. Bardzo wskazany byłby Interferon ! Teraz odczekujemy (bez antybiotyków) do 27.01, by zrobić mu badanie krwi. Ze względu na zęby potrzebna karma Dental Royal (czyszczenie zębów w narkozie bardzo niewskazane - z kastracji ledwo go wybudzono). Leki dopiero po badaniu krwi.
w dniu 9.01.2014 - szczepienie TRICAT, kolejne za rok.
Aktualizacja do Maniek:
Niestety oczy nadal silnie łzawią, wydzielina z nosa nadal jest wysmarkiwana. Silnie powiększone węzły chłonne. Wnętrze pyszczka wygląda bardzo źle. Zeby z mocnymi osadami, dziąsła silnie przekrwione, spuchnięte. Wetka mówi, że siedzi w nim wirus. Bardzo wskazany byłby Interferon ! Teraz odczekujemy (bez antybiotyków) do 27.01, by zrobić mu badanie krwi. Ze względu na zęby potrzebna karma Dental Royal (czyszczenie zębów w narkozie bardzo niewskazane - z kastracji ledwo go wybudzono). Leki dopiero po badaniu krwi.
-
Niedlugo minie miesiac bez antybiotyku. Maniek mimo, ze zdarza mu sie smarknac, robi to sporadycznie, oczko mniej lzawi. Jest bardziej zywotny i kontaktowy, co bardzo cieszy. Jutro wizyta u weta badania F/F, krew/mocz w przyszlym tygodniu. Teraz glownym celem bedzie zdiagnozowanie skad te dusznosci po wysilku.paula_kropcia pisze:I jak tam Maniek? Coś lepiej, stabilnie czy raczej kiepsko?