Zabawne o kotach

Chcesz poplotkować o kotach? Pochwalić się swoim futrem? Masz jakieś pytania do naszej Fundacji? Zajrzyj!

Moderatorzy: Rita, Migotka

Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

popłakałam się ze śmiechu... :banan: :banan: :banan:
filo

Post autor: filo »

E tam. Najlepszego jeszcze nie było.

Obowiązki domowe kota

- Kot powinien chronić człowieka przed roślinami doniczkowymi.
- Kot powinien stale dbać o dobrą formę fizyczną człowieka zmuszając go nieustannie do przemieszczania się po mieszkaniu i skłonów w celu podniesienia długopisu, ołówka, skarpetek itp.
- Kot powinien mocno trzymać zębami długopis lub ołówek tak długo, jak długo człowiek próbuje pisać.
- Kot stale powinien dokonywać rewizji w lodówce, nawet jeśli człowiek tego sobie nie życzy. Jeśli człowiek jest przeciwny rewizji, to oznacza, że coś w lodówce ukrywa, co należy dokładnie zbadać, a potem wezwać człowieka, by się wytłumaczył.
- Kot powinien dbać o to, by być modnym. Jeśli aktualnie modne są odtwarzacze DVD, to oznacza, że współczesny kot powinien być na bieżąco i co jakiś czas sprawdzać nowoczesny sprzęt, próbując dojść co do czego służy i po co jest ten błękitny przewód.
- Kot powinien nocą co godzinę sprawdzać, czy pod kołdrę śpiącego człowieka nie wpełzła żmija.
- Kot powinien od czasu do czasu trenować na wypadek nieprzewidzianego występu cyrkowego. W tym celu powinien okresowo urządzać przeloty pod sufitem, skoki z zasłon na żyrandol i odwrotnie oraz skoki wszelkiego innego typu.
- Kot powinien pamiętać, że człowiek rzadko myje nos i uszy przed snem, i dlatego, kiedy człowiek kładzie się spać, kot powinien, usiadłszy człowiekowi na głowie, wylizać mu do czysta i noc i uszy.
- Kot powinien pomagać człowiekowi rozścielać pościel dokładnie pilnując, by pod prześcieradło nie wpadł jakikolwiek przedmiot.
- Kot powinien pamiętać, że sen to dla człowieka strata czasu. Dlatego widząc śpiącego człowieka kot powinien go obudzić zeskakując z szafy na jego brzuch, a jeszcze lepiej na głowę.
- Kot powinien pilnować, by człowiekowi nie śniły się koszmary. Jeśli kot zauważy, że człowiek rusza się przez sen, powinien bez zwłoki skoczyć człowiekowi na głowę i odgonić złe sny i koszmary.
- Kot powinien oduczać człowieka chrapania. W tym celu wystarcza włożyć łapę, lub tylko puszysty ogon, w otwarte usta chrapiącego człowieka.
- Kot powinien codziennie człowiekowi przypominać stare przysłowie "kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje". Im wcześniej wstanie człowiek, tym więc jemu (a jednocześnie i kotu) da Bóg.
- Kot powinien samodzielnie od czasu do czasu urządzać porządki w domu. W tym celu wystarcza wyciągnąć ze zlewu gąbkę do mycia naczyń i przegonić ją po wszystkich pomieszczeniach jednocześnie rozrywając ją na drobne części. W ten sposób wszędzie zostanie umyta podłoga.
- Kot powinien dzielić się z człowiekiem wszystkim, co ma. Nieustannie powinien oddawać część swojego futra by ocieplić ubranie człowieka i uszczelnić podłogę oraz wyrzucać połowę jedzenia z miski.
- Kot powinien śpiewać piosenki by rozweselać człowieka. Nawet jeśli piosenki są smutne.
- Kot powinien sprawdzać z jakiego powodu ktoś nie zamknął szafy lub szuflady.
- Kot powinien wiedzieć, co jest we wszystkich pudełkach i torbach. Osobiście powinien się przekonać, na ile tam jest wygodnie i przyjemnie.
- Kot powinien zagłuszać zewnętrzny szum podczas snu człowieka głośno mrucząc mu koło ucha.
- Kot powinien ścierać kurz i brud wchodząc we wszystkie trudnodostępne miejsca.
- Kot powinien spać za człowieka, wszystkich jego krewnych, znajomych i sąsiadów razem wziętych.
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

filo, :jebanewalentynki: :jebanewalentynki: :jebanewalentynki:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:: :: uśmiałam się do łez :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

A prawie książka :ok:
Filo nadal jestem twoją fanką :modly: :modly: :modly:
Sara
filo

Tym razem jestem tylko tłumaczką.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

filo

cd.

Wymagania kota wobec człowieka

1. Regularnie dawaj mi jeść.
2. Pozwól mi spać 18 godzin na dobę, jak przywykłem.
3. Porozkładaj ile się da kocimiętki w różnych miejscach mieszkania.
4. Regularnie dawaj mi jeść.
5. Kup większe łóżko.
6. Dbaj o swoje paznokcie, żeby były wystarczająco długie, żebyś dobrze mógł mnie drapać za uchem i pod bródką.
7. Regularnie dawaj mi jeść.
8. To ja jestem w domu gospodarzem. Wytłumacz to swoim gościom.
9. Zadbaj dla mnie o dużo światła słonecznego.
10. Regularnie dawaj mi jeść.
11. Miło by było mieć ze dwie żywe myszki, żeby na nie polować, ale, w wersji alternatywnej - obowiązkowo zadbaj o moją rozrywkę.
12. Czyż wszystkie zasłony nie są po to, żebym mógł sobie na nie się powspinać?
13. Często zmieniaj materiał tapicerki na meblach.
14. Zadbaj, by w domu było dużo jadalnych roślin doniczkowych stojących w dostępnym miejscu.
15. I - koniecznie! Regularnie dawaj mi jeść.
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

filo pisze:Kot powinien samodzielnie od czasu do czasu urządzać porządki w domu. W tym celu wystarcza wyciągnąć ze zlewu gąbkę do mycia naczyń i przegonić ją po wszystkich pomieszczeniach jednocześnie rozrywając ją na drobne części
Ulubione zajęcie Sopranka :: :patyk:
filo

cd.

Prawa fizyki dla kotów

1. Prawo bezwładności
Kot będący w stanie spoczynku dąży do tego, żeby pozostać w stanie spoczynku o ile nie działa na niego żadna zewnętrzna siła taka jak np. dźwięk otwierania puszki z jedzeniem lub przebiegająca mysz.

2. Prawo ruchu
Kot będzie się poruszał ruchem prostoliniowym dopóki nie pojawi się wystarczająco ważna przyczyn, żeby skręcić.

3. Prawo przyciągania
Ciemnia kocia sierść jest przyciągana wyłącznie przez jasne tkaniny, i odwrotnie, jasna kocia sierść jest przyciągana wyłącznie przez ciemne tkaniny, przy czym siła przyciągania jest wprost proporcjonalna do wysiłków wkładanych w usunięcie sierści z tkaniny.

4. Prawo termodynamiki
Ciepło przechodzi od ciała o wyższej temperaturze ku ciału o niższej temperaturze, z wyjątkiem kota - ciepło zawsze przechodzi do kota.

5. Prawo rozciągania
Długość, na jaką rozciąga się kot, jest wprost proporcjonalna do długości sny, który poprzedzał rozciąganie się.

6. Prawo snu
Każdy kot zawsze dąży do tego, by spać z człowiekiem w najbardziej niewygodnej dla człowieka pozycji.

7. Prawo wydłużania się ciała
Kocie ciało wydłuża się zawsze wystarczająco by sięgnąć powierzchni dowolnego stołu, na którym jest coś interesującego dla kota.

8. Prawo przyspieszenia
Kot porusza się ze stałym przyspieszeniem, dopóki nie zechce stanąć.

9. Prawo stołu
Kot jest zawsze obecny przy stole, dopóki na nim znajduje się coś jadalnego.

10. Prawo konfiguracji dywanu
Żaden dywan nie jest w stanie zachować swojego normalnego płaskiego stanu w dłuższym okresie czasu.

11. Prawo oporu
Opór kota zmienia się wprost proporcjonalnie do pragnienia człowieka, by zmusić kota do zrobienia czegokolwiek.

12. Pierwsza zasada zachowania energii
Ponieważ w sytuacji, gdy na ciało nie działa żadna zewnętrzna siła to energia układu pozostaje stała, każdy kot dąży do utracenia jak można mniej energii.

13. Drugie prawo zachowania energii
Kot dąży do zachowania energii przez długotrwały sen.

14. Prawo lodówki
Długość czasu spędzonego na wpatrywanie się w lodówkę jest wprost proporcjonalna do prawdopodobieństwa otrzymania z niej jedzenia.

15. Prawo koca elektrycznego
Po włączeniu koca elektrycznego kot porusza się w kierunku łóżka z prędkością bliską prędkości światła.

16. Prawo przypadkowego poszukiwania miejsca
Kot zawsze szuka i zawsze zajmuje najlepsze miejsce w dowolnym pomieszczeniu.

17. Prawo wypełnienia naczyń
Dowolne podchodzące kotu naczynie w danym pomieszczeniu będzie wypełnione kotem w ciągu najbliższej nanosekundy.

18. Prawo zamętu
Poddenerwowanie kota wzrasta wprost proporcjonalnie do jego zmieszania wywołanego przez długi śmiech człowieka.

19. Prawo pochłaniania mleka
W odpowiednio zachęcającej sytuacji masa mleka wypitego przez kota może osiągnąć kwadrat masy samego kota.

20. Prawo wymiany mebli
Dążenie kota do ostrzenia sobie pazurów o mebel jest wprost proporcjonalne do ceny tego mebla.

21. Prawo lądowania
Kot zawsze zeskakując ląduje w najwygodniejszym dla siebie miejscu.

22. Prawo wyparcia płynu
Kot zanurzony w mleku wypiera ilość mleka równą jego objętości minus objętość mleka wypitego mleka.

23. Prawo braku zainteresowania
Stopień zainteresowania kota zmienia się odwrotnie proporcjonalnie do wielkości wysiłków wkładanych w zainteresowanie czymś kota.

24. Prawo odrzucania tabletki
Dowolna tabletka podawana kotu posiada wystarczającą energię, by osiągnąć drugą prędkość kosmiczną.

25. Prawo składu
Każdy kot składa się z materii, antymaterii i tumiwisizmu.

26. Prawo wybiórczego słuchania
Kot jest w stanie usłyszeć dźwięk otwieranej puszki z jedzeniem z odległości jednego kilometra. Kot nie jest w stanie usłyszeć krzyku człowieka z odległości dwóch metrów.

27. Prawo symetrycznego rozłożenia
Wszystkie koty znajdujące się w danym pomieszczeniu znajdują się w jednakowych odstępach od siebie i od środka pomieszczenia.

28. Prawo braku widoczności
Kot zakłada, że obiekt znajdujący się poza polem jego widzenia nie jest w stanie go zobaczyć.

29. Prawo kontinuum czasowo-przestrzennego
W nieograniczonym czasie kot może się znaleźć w dowolnym miejscu przestrzeni.

30. Prawo gęstości masy
Masa kota wzrasta wprost proporcjonalnie do wygody zajmowanych przez niego kolan.

31. Prawo względności
Prawdopodobieństwo wskazania faktycznie zajmowanego miejsca przez kota nigdy nie osiąga jednoznaczności.

32. Prawo drzwi
Kot znajdujący się wewnątrz pokoju dąży do tego, by się znaleźć na zewnątrz. Kot znajdujący się na zewnątrz dąży do tego, by znaleźć się wewnątrz.

33. Prawo posłuszeństwa
Jeszcze nie odkryte.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

24. Prawo odrzucania tabletki
Dowolna tabletka podawana kotu posiada wystarczającą energię, by osiągnąć drugą prędkość kosmiczną.

33. Prawo posłuszeństwa
Jeszcze nie odkryte.

:turla:
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

:turla: :turla: :turla: :turla: :turla: :turla:
Sara
KASIAIKRZYS

Post autor: KASIAIKRZYS »

może już było ...

tak to wyglądało przed cenzurą :