Helenko, nie pisz że jesteś niechciana, bo zdobyłaś nasze serca i bardzo poważnie rozważamy nad Twoją adopcją Kasia, Asia, Bagira i Ciapek
Bagira:
Ciapek:
Melduję, iż w dniu wczorajszym Piotruś znalazł prawdziwego cyca.
Dwa pociągnięcia zaledwie ale widok bezcenny
Sprawdzał, czy Helenka jeszcze karmi piersią
Helenka nawet się nie zdziwiła, Ona go tak kocha, że pozwala temu łobuzowi na wszystko
Negocjacje z domownikami trwają Troszkę obawiamy się jak Bagira przyjęłaby Helenkę, bo jest ona kompletnym przeciwieństwem Helenki, aczkolwiek próby w lustrze przeszła pomyślnie Nie robiła 'wielbłądów' i nie syczała, ale była bardzo zaciekawiona Z Ciapkiem problemu nie będzie, bo on kocha wszystko co się rusza i zaraz by się z Helenką zaprzyjaźnił
Mescalero pisze:Negocjacje z domownikami trwają Troszkę obawiamy się jak Bagira przyjęłaby Helenkę, bo jest ona kompletnym przeciwieństwem Helenki, aczkolwiek próby w lustrze przeszła pomyślnie Nie robiła 'wielbłądów' i nie syczała, ale była bardzo zaciekawiona Z Ciapkiem problemu nie będzie, bo on kocha wszystko co się rusza i zaraz by się z Helenką zaprzyjaźnił
Ciapek podejrzewam, jest jak nasz Jakub
Pozdrawiam całą Rodzinkę
Tak, Ciapek choć wielki jest wcieleniem łagodności i dobroci . Jaka duża jest Helenka? Nasza Bagisia jest kotkiem niedużym ma ok 3 kg ,ale to kocica z charakterem, potrafi dać jasno i dobitnie do zrozumienia o co jej chodzi i co jej się nie podoba.
Helenka jest malutka, choć ostatnio troszeczkę Jej przybyło
Wazy już ponad 3 kg.
Nie syczy, nie drapie, nie paca.
Cóż, jest IDEAŁEM.
Całą noc śpi w łóżku.
Rano budzi mnie buziaczkiem i muska mój policzek delikatnie łapką.
Rozczula mnie tym nieprawdopodobnie.
Jest kotką gadającą.
Najczęściej gdy domaga się pieszczot lub jedzonka
Zdecydowanie Bagira i Helenka to dwa przeciwieństwa; ale podobno przeciwieństwa się przyciągają . Gabarytowo są prawie takie same . O takim kocie jak Helenka zawsze marzyłam, Bo Bagisia jest raczej typem niezbyt przytulaśnym,są dni kiedy zaszczyca mnie w nocy swoją obecnością i spi w nogach, ale najczęściej śpi sama na swoim ulubionym krześle . Helenka to kot marzenie, chcielibyśmy dać dej domek szczęśliwy i do końca jej kocich dni, dlatego nie będę zbytnio naciskać domowników, bo musi to być decyzja przemyślana,a nie pod wpływem emocji. Pozdrawiamy
Mescalero pisze:Helenka to kot marzenie, chcielibyśmy dać dej domek szczęśliwy i do końca jej kocich dni, dlatego nie będę zbytnio naciskać domowników, bo musi to być decyzja przemyślana,a nie pod wpływem emocji. Pozdrawiamy
to trzymamy kciuki za przemyślaną pozytywną decyzję