Marlenka - ruda panienka
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Też polecam TOTW, albo Orijena.hanna pisze:My jesteśmy na TASTE OF THE WILD ROCKY MOUNTAIN FELINE FORMULA i zmniejszyła nam się oponka tłuszczowa,a byliśmy na royalu.
A barfa też nie jemy chociaż nasza piesa jest na barfie i byłoby nam łatwo.
Trzymamy kciuki![]()
Kiedyś dawno, jak jeszcze karmiłam RC, to moje koty zachowywały się tak samo - jadły od razu wszystko co w misce.
Jak przeszłam na bezbożówki, zaczęły jeść normalnie.
RC chyba ma jakieś "dodatki pobudzające apetyt"....
Popatrzcie na skład. Węglowodany, węglowodany, węglowodany....kat pisze:RC chyba ma jakieś "dodatki pobudzające apetyt"....
U mnie wszyscy na Applawsie bezzbożowym, czasem na zmianę Porta 21 bez zboża, Orijena i Taste... niestety nie chcą. Mam sama jeść

RC nie ma dobrych czytaj zdrowych-wartościowych karm bytowych.
Trzymamy kciuki!
-
Czym popijacie ? Bo ja za kierownicą nie mogę nic z % a chętnie zgubił bym oponkęhanna pisze:My jesteśmy na TASTE OF THE WILD ROCKY MOUNTAIN FELINE FORMULA i zmniejszyła nam się oponka tłuszczowa,a byliśmy na royalu.
aaaaaaaaaaaaaaaaa- to nie o człowiekach było?

Szkoda ...
Sporo doczytałem o suchych karmach ... oczka się otwierają powoli . RC jest najpopularniejsze . Niestety większość karm ma wypełniacze dopychacze .. kotek to podtrawi i się odłoży w organizmie. Sól dodawana na siłę by zmusić koty do picia wody i koło się zamyka bo kotek się odwadnia... Eh ...
Sam pracuję zawodowo jako chłodnik i sporo zwiedzam zakładów spożywczych . Tam jestem traktowany jako "swój" i niestety dowiaduję się czego nam dodają do jedzenia .
Jak wracam do domu to tylko piwo zostało jeszcze nie skażone chemią

Błogosławieni nieświadomi... A czy miłe Panie obecne na forum wiedzą że soja zabija waszych facetów ? Azjaci są do niej już dostosowani a u europejczyków powoduje raka prostaty - pomijany fakt w dobie popularności wegetarianizmu ..
Podawajcie proszę wszelkie sprawdzone karmy bo Marlenka jest kochana ale musimy o nią zadbać
(Krzyś)
edyta:
Z rybami też nie należy przesadzać u kotów .
Pozdrawiamy Kasia i Krzyś
Applaws bez zboża
Porta 21 bez zboża
Orijen
Acana
Taste....
Zuzia dostaje ściśle wyliczone wg liczydła porcje: puszka Animonda, suche Applaws lub Porta + surowe mięcho.
Po każdą kulkę suchego musi pobiec, czasem nawet 5m
, ale efekty som!
Co prawda wiszącymi dydkami niedługo będzie zamiatać podłogę...no dobra przesadziłam, ale rzeczywiście wiszą jak zszedł tłuszcz.
Przez pierwsze 5 miechów zgubiła pól kg, teraz pewnie kolejne 500-600 g, będę wiedziała za jakieś 2 tygodnie, bo jedziemy na ważenie.
Trzymamy kciuki!
Porta 21 bez zboża
Orijen
Acana
Taste....
Zuzia dostaje ściśle wyliczone wg liczydła porcje: puszka Animonda, suche Applaws lub Porta + surowe mięcho.
Po każdą kulkę suchego musi pobiec, czasem nawet 5m

Co prawda wiszącymi dydkami niedługo będzie zamiatać podłogę...no dobra przesadziłam, ale rzeczywiście wiszą jak zszedł tłuszcz.
Przez pierwsze 5 miechów zgubiła pól kg, teraz pewnie kolejne 500-600 g, będę wiedziała za jakieś 2 tygodnie, bo jedziemy na ważenie.
Trzymamy kciuki!
-
My kupujemy http://www.telekarma.pl/p2376/taste.of. ... .68.kg.htm
i przywożą do domu i w ciągu 24 h,a przerabiałam różnych.
i przywożą do domu i w ciągu 24 h,a przerabiałam różnych.
Sara
-
Marlenka kocha Tatusia
Kasia złapała telefonem krótki filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=MIwlCqat ... e=youtu.be
Filmik krótki ale RudeZuo lizało mnie przez dobre 10 minut albo dłużej
Sama pod nosem marudzi - dwa koty w domu a żaden się nie przytuli ...
A ojca to sobie liżą ...
Kasia zazdrosna się robi hehe

A ojca to sobie liżą ...
Pozdrawiamy Kasia i Krzyś
-
hahahaKASIAIKRZYS pisze:Marlenka kocha TatusiaKasia złapała telefonem krótki filmik :
A ojca to sobie liżą ...