Rafałek z Polibudy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lenak

Post autor: lenak »

Wieeelkie dzięki za radę :* :lol: Musze przyznać, że czekałam na taką odpowiedź. Jeszcze dziś się umówimy na cięcie. Nasze mieszkanie zaczyna mieć właściwości inhalacyjne z powodu ostrego zapachu.;) Mamy teraz ferie, więc będziemy mogli być przy nim cały czas po zabiegu.
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

Post autor: kaory »

no to kciuki, podziwiam, że wytrzymujecie ;) naprawdę aż tak zaczął "pachnieć" ??
semper eadem

http://kaory.digart.pl/

Mimi Kotalina [']
śpij spokojnie Miłeczko...[']
Awatar użytkownika
lenak

Powiem tak, dobrze że jest ciepło i można wietrzyć :lol: Upodobał sobie najdziwniejsze rzeczy do znaczenia np telefon. Nie jest tak źle...bo nie robi tego często. Co dziń odkrywamy 2-3 nowe śmierdzące miejsca :wink: ale i tak jest słodki. Zwłaszcza gdy budzi rano tylko krzysia nie mnie:D bo to krzys daje im jedzenie:))
Awatar użytkownika
lenak

Krzysiek:

Dziś odbyliśmy wizytę w akademickiej. Rafcik nie jadł nic 24h. Miałem wyrzuty z rana jak sierściuch już dwa razy żebrał i po tajemnie karmiłem go w kuchni. 14,50 przygotowanie transportera - ciepły kocyk do środka i w tym momencie sierściuch wpakował się do środka i nie chciał wyjść :shock: :? a rafka trzeba było wepchnąć ... w 82 dwa bez problemu ;) więc wpadam do kliniki z kotkiem pani wet otwiera transporter i próbuje go po dobroci wydostać woła palcami rusza nic ... w końcu mówi ja go będę musiała siłą wyjąć :aniolek: no i został zważony 3,1 kg myślę sobie kurcze je jak odkurzacz i nagle chudnie, ale pani wet stwierdziła że to może być efekt przegłodzenia. Potem dostał zastrzyk ;) a ja czekam nie znałem miejscowych zwyczajów, że kotek na zabieg a potem sobie z dwoma paniami siedzi przez 2 h :wink: więc zostałem odesłany do domu ... Po powrocie rozważania o oczku że źle wygląda czy coś mu się stało no i 2 raz historia życia ;) po powrocie został odizolowany od sierściucha ... przez pierwszą godzinę chciał wyjść z pokoju sierściuch chciał tam wejść standard :: :: :: :: :: :: :: :: ogólnie omijał nas chował się :( o 22 dostał jeść i już lepiej okupuje teraz moje kolana śpi, przed chwilą wgryzł się w mój rękaw i spał tak 10 minut ... miałem lewą rękę unieruchomioną ...

reasumując powoli się przyzwyczaja choć nadal reaguje nerwowo na różne odgłosy przy których sierściuch nawet powieki nie podniesie :)
nie żebrze nie miałczy no może nad ranem czy przed snem ... ale to chyba te hormony :) pogruchuje czasami ... sierściuch mniej syczy ... sierściuch miałczy jak czegoś chce raf nie miałczy tylko to bierze :diabel: nie boi się wody więc ciężko jest utrzymać dyscyplinę z niechodzeniem po blatach w kuchni ... a co najgorsze sierściuch trochę za nim próbuje podążać tylko że raf jak usłyszy że ktoś idzie to ucieka a sierściuch stoi w miejscu więc przeważnie on dostaje z wody :neutral:

no to chyba wszystko ;)
Awatar użytkownika
pantea

Post autor: pantea »

Dobrze,że juz Rafik po torturach:)
Co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa – bez czy w pasach bezpieczeństwa...
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

no to dobrze, że już jesteście po :) założę się, że Rafi już nie pamięta co przeżył i bryka tak jak brykał :) a z oczkiem co panie mówiły?
semper eadem

Mimi Kotalina [']
Awatar użytkownika
lenak

pewnie zaraz krzyś też odpowie na Twoje pyt dot oczka, bo ja jestem w pracy, a on został z kociakami w domu.
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

hihih, tatko został z dziećmi w domu :lol:
semper eadem

Mimi Kotalina [']
Awatar użytkownika
lenak

no że dziwnie wygląda i czy coś mu się z nim stało ... no to powiedziałem co wiedziałem ... dodała że w książeczce nie było nic na pisane co tam było robione ... więc tak profilaktycznie poproszę o adres pani doktor która oczko poprawiała ;) bo 4r4 (właśnie raf przeszedł po klawiaturze ) lepiej by kontrole robić u osoby która ma do czynienia z całą sprawą od początku :) dodała że musimy uważać z okiem cały czas bo jak ropa by się wytworzyła to od razu pójdzie pod spojówkę i trzeba będzie oczko ... właśnie strasznie głośno miałczy ... jeden z jednej strony drzwi drugi z drugiej !! ratunku :( ale miał być jeden dzień izolowany ... ale on chyba tego nie łapie :neutral:
Awatar użytkownika
lenak

Rafcio dziś od rana jest nadzwyczaj przytulaśny :D mruczy od samego rana i łasi się jak nigdy dotąd. Dziwne, bo niemożliwe by tak od razy hormony przestały go męczyc :roll: Mamy mały problem z odizolowaniem tej dwójki, bo siersciuch siedzi pod drzwiami rafcia i miałczy przeraźliwie.
Awatar użytkownika
lenak

No to teraz będziemy się dublować z krzysiem;) chyba czas założyc osobne konta:)
Awatar użytkownika
lenak

Za to śierscik od kiedy dajemu mu animonde ciagle chce jesc!!!! sęp się zrobil straszny i zaczyna gardzic sucha karmą :diabel: Srworzyliśmy małego wybrednego potwora :lol:
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

:lol: :lol: :lol: chyba czas ::

a z tym oczkiem to od początku Wam tak mówiłam, że pani doktor Żaneta je leczyła i ona najlepiej wie co tam było

to kontakt do niej: http://www.wetpoznan.pl/
semper eadem

Mimi Kotalina [']
Awatar użytkownika
lenak

Mówiłaś tylko Krzysiowa pamięć bywa ulotna :wink:
Awatar użytkownika
lenak

Hmm a mnie się wydawało, że to oczko wygląda już całkiem dobrze :?
ODPOWIEDZ