Bracia i Siostra B.

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Gwiazdy mają to do siebie, że się foszą ;-)
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Budda Paskudda, czyli zwierzę, przez które nie mogę normalnie ani zdjąć, ani założyć butów i w ogóle nic nie mogę czasem, bo łazi za mną, marudzi, popłakuje, rzuca się na szyję, chce być noszony, tulony, całowany, rozpieszczany i w ogóle :? Ale weź go człowieku do weterynarza, to lamentuje całą drogę, kwiczy i jęczy, a po wyciągnięciu z transportera syczy jak mały żmij!
(chociaż wzruszył mnie, bo histeryzował strasznie, ale kiedy wzięłam go na ręce i trochę polulałam, to uspokoił się niemal zupełnie, aż pani doktor dziwowała się zjawisku)

Malowniczy to być umie, nie powiem:
Obrazek

Z facetami trzyma sztamę, wiadomo! (chociaż jest gabarytowo najmniejszy spośród kocurów w domu)
Obrazek

Faceci facetami, ale jak widać, kobiece towarzystwo również w cenie! (a także w kartonie)
Obrazek

A i liryczny być potrafi...

Take my hand
You know I'll be there
If you can
I'll cross the sky for your love.
For I have promised
For to be with you tonight
And for the time that will come...

Obrazek
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
jaggal

Mała Banshee już nie taka mała - kawał solidnej koty. Kiedy leży sobie z Wydrą, nie widać prawie różnicy w rozmiarach:
Obrazek

Ale kiedy leży sobie tak u mnie na rękach, to wydaje się malutka, drobniutka i w ogóle takie dzidzi:
Obrazek

Bubek za to wieeelki jest, na pudełku od małej pizzy się już nie mieści, więc nie ma, że boli, musimy zamawiać dużą!
Obrazek

I takie tam z rodzinnego wieczoru:
Obrazek

Lubię to, jak dzieciaki dogadują się między sobą, jak dogadują się z innymi kotami i jak dogadują się z nami. Fajna z nich parka :)
Awatar użytkownika
jaggal

Chyba będę musiała wprowadzić w domu jakieś warsztaty antydyskryminacyjne, bo Bubek wobec siostry bywa czasem bardzo mało subtelny :?

Obrazek

Znalazł się lord od siedmiu boleści - te pozy, to spojrzenie... ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
jaggal

dzieci sobie radośnie żyją i mają się znakomicie - to znaczy Banshee ma, gdyż Bubek głównie cierpi. a przyczyn cierpienia jest wiele: pusta miska, puste serce, pusta przestrzeń wokoło... pełne przestrzenie wcale nie sprawiają, że Bubek cierpi mniej, zwłaszcza, kiedy dotyczą pełnej przestrzeni w nosie czy pełnej Wydry na mnie. wtedy zdarza się wręcz, że Bubek cierpi podwójnie i chodzi po mieszkaniu, obwieszczając cierpienie swe żałosnym łkaniem.

Banshee zaś, w przeciwieństwie do brata, z życia jest na ogół zadowolona. na szczegół zresztą też. byle było żarcie (ale nie suche, nie przepada), byle była ręka, co po dupsku podrapie, byle była pacha, w którą się da łeb wetknąć - i jest dobrze. a kiedy czegoś z wymienionych nie ma? ano cóż, trzeba to wymusić dzikim skrzekiem i perwersją... tfu, perswazją, aczkolwiek z racji, że najczęściej ma ona postać tyłka, podtykanego człowiekowi pod oczy, to może i ta perwersja nie bez przyczyny się nawinęła...
Awatar użytkownika
jaggal

zbliża się Sylwester, więc z saszką boimy się nieco, jak też nasze dzieci zniosą huki, błyski i ogólne rozpasanie decybeli, tym bardziej, że blok stoi w środku osiedla i kanonada zawsze jest imponująca... no i dziś miałam okazję zaznać przedsmaku Sylwestra, bo jakiś <wycięto dłuższą wypowiedź, nienadającą się do druku> odpalił petardę praktycznie tuż pod naszymi oknami.
i się zaczęło...

...Buddzie się odbiło, a Banshee uchyliła oko, przeciągnęła się i puściła bąka.

jeśli tak ma wyglądać przedsmak sylwestrowej nocy, to chyba na 31 załatwimy sobie z saszką maski gazowe albo coś w tym guście :?
Awatar użytkownika
jaggal

oficjalnie i zdecydowanie dementujemy informację, jakoby Banshee była malutka. to znaczy - była, ale kiedyś. bardzo kiedyś. obecnie zaś...

Obrazek

(nadmienię tylko, że Banshee waży nieco ponad 3 kilo. Dżender zaś - prawie 6)
Ostatnio zmieniony 09 sty 2018, 17:28 przez jaggal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Masa dwukrotnie mniejsza, a wzrost prawie ten sam :shock: Musi być niesamowicie zgrabna laska z niej!
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
jaggal

Grey miał 50 twarzy, Bubek ma ich nieco mniej. ale i tak różnica robi wrażenie.

Bubek romantyczny:
Obrazek

a tu Bubek... ekhm, no, chyba próbował być uwodzicielski, ale pewności nie mam.
Obrazek
(i od razu łatwiej zrozumieć, dlaczego Bubek jest permanentnym singlem i może liczyć jedynie na miłość siostry)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez jaggal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jaggal

wiedźma pisze:Masa dwukrotnie mniejsza, a wzrost prawie ten sam :shock: Musi być niesamowicie zgrabna laska z niej!
szczerze mówiąc, to wygląda raczej jak mały niedźwiedziogremlin, a nie żadna laska... ale ma swój urok ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
jaggal

Proszę Państwa, faktem jest, że w KKW zawsze panowało dzikie rozpasanie obyczajowo-uczuciowe i ze świecą było tam szukać przykładów szacownego prowadzenia się... to znaczy, wśród kotów, oczywiście, bo ludzka część jest obecnie bardzo zacna i wszelkie bezeceństwa porzuciła na rzecz ciepłych kapci rodzinnych i gotowania rosołku, niemniej wracając do tematu, skandale i wstrząsy niezwykłe przetaczały się przezeń bez przerwy. Nikogo zatem zapewne nie zdziwi, jeśli poinformujemy, że Budda, zniechęcony brakiem wzajemności z mojej strony, postanowił znaleźć nową miłość...

Obrazek

Szczęśliwie zakochanym życzymy oczywiście wiele szczęścia i gorąco wspieramy na nowym wspólnym drapaku życia!

(Banshee może nie wygląda zbyt entuzjastycznie, ale ta powściągliwość jest tylko pozorna, gdyż w istocie bardzo cieszy się, że Budda odnalazł miłość i dzięki temu będzie miała możliwość częściej pchać mi pod rękę swój kuper)

Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Fanom nowego paringu Pasiuk/Budda proponujemy wzięcie udziału w ankiecie:
https://www.facebook.com/kociakomunawin ... 5284150070 :palacz:

We ship it.
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Ładna Banshee na całkiem ładnym tle:
Obrazek

Równie ładny Bubek na... eee...:
Obrazek
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
jaggal

Budda i Banshee oficjalnie zostali jedynymi tymczasami w domu. Bubkowi wyjątkowość szybko uderzyła do głowy - zaczął rozpychać się przy jedzeniu, rości sobie prawa do pierwszeństwa podczas narkotycznych sesji ćpania kocimiętki, nawet doszło do aktów przemocy względem kobiet! na szczęście kobiety odpowiedziały bardzo zdecydowanie, więc Budda trochę spokorniał. i dobrze mu tak, książątku.

Banshee natomiast nic nie uderza do głowy, bo i też w tej głowie niczego chyba nie ma :? liczy się dla niej tylko pełna miska i uleganie jej rozpasanym zachciankom, które pojawiają się najczęściej wtedy, kiedy człowiek jest zajęty i ma masę pracy na następny dzień - i wtedy zapomnij, człowiecze, bo to małe paskudztwo życie Ci zatruje najskuteczniej jak tylko można, wlezie na laptopa, na klawiaturę, podrapie Ci nogi, a kiedy położysz się spać, to nie odpuści, tylko będzie łazić po łóżku i skrzeczeć, bo akurat takie ma widzimisię...
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

jaggal pisze:Banshee natomiast nic nie uderza do głowy, bo i też w tej głowie niczego chyba nie ma :? liczy się dla niej tylko pełna miska i uleganie jej rozpasanym zachciankom, które pojawiają się najczęściej wtedy, kiedy człowiek jest zajęty i ma masę pracy na następny dzień - i wtedy zapomnij, człowiecze, bo to małe paskudztwo życie Ci zatruje najskuteczniej jak tylko można, wlezie na laptopa, na klawiaturę, podrapie Ci nogi, a kiedy położysz się spać, to nie odpuści, tylko będzie łazić po łóżku i skrzeczeć, bo akurat takie ma widzimisię...
I jeszcze kradnie surowy makaron i próbuje go zeżreć i trzeba ją gonić i z pyska wyciągać przemocą, a potem znosić obrażone spojrzenia...
ODPOWIEDZ