Ekipa Ordo

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Essi pisze:A Astrid i Szpadka w najbliższy weekend przeprowadzają się do swojego domku :banan:
Trochę będę tęsknić, bo dziewczynki są urocze, zwłaszcza Astrid to taki stworek, który lubi wszystkich i wszyscy lubią ją :aniolek: Szpadka za to jest uroczym nieśmiałkiem :)
A tęsknić będę tylko TROCHĘ, bo kociaczki, oprócz tego, że są słodziutkie, potrafią baaardzo łobuzować :diabel: Przykład pierwszy z brzegu: ostatnio Astrid w ferworze gonitwy zatrzymała się dopiero w moim talerzu z kolacją :sado:
i przez cały ten czas nic o nich nie było :marudzi: koty widmo :marudzi:
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

miałam dziś okazję ujrzeć na własne oczy Mieczyka i Śledzika - chłopaki są tak piękne, że aż się proszą, żeby ich niecnie wykorzystać do reklamy czegoś ::
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Chłopaki są już u mnie. Właśnie dzikowaliśmy z wędkami i piórkiem. Śledzik szalał bez oporów po całym pokoju - w tym po mnie - a i Mieczyk postanowił po krótszej chwili dołączyć do zabawy i wyszedł ze swojej kryjówki. Choć już bardziej ostrożnie i początkowo trochę na mnie fukając ;). Ostatecznie oba kociambry dały się trochę wygłaskać, więc myślę, że jesteśmy na dobrej drodze.
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

kciuki :good:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

a jak rezydent? zaskoczony szarańczą? :)
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Lunix

Post autor: Lunix »

oba chłopczyki są kochane - wczoraj już się tuliłam z Mieczykiem więc to kwestia czasu a będziesz miała dwa srebrne kanapowe lwy :love:
if you want the best seat in the house... move the cat.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Kociaki są zakatarzone, więc polecono mi póki co je izolować. No ale oczywiście było pierwsze "widzenie". Reakcja Lili - przeraźliwe "miau miau" ;). A teraz udaje, że pokoju z chłopakami w ogóle nie ma i wszystko po staremu :D.
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Powodzenia. Trzymam kciuki :)
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Śledzik jest absolutnie przewspaniały. Pięknie ćwierka, wszystko mu się podoba, a każda zabawka jest fajna - nawet mokry wacik do przecierania oczek czy kawałek żwirku ;) No i Śledź zawsze przychodzi się przywitać, jak wchodzę do pokoju. A dzisiaj to nawet domagał się głasków. Do tego wykazuje iście informatyczne zainteresowania, więc myślę, że niedługo opublikuje swój debiut - już były pierwsze próby pisania na klawiaturze. Mieczyk za to chyba myśli, że "ssssss" znaczy "tobie też dzień dobry", bo tak mi zawsze odpowiada ;) Ale bawi się chętnie i nawet pozwolił mi z rana chwilę poczesać się szczotką na kolankach :serce: Ogólnie jest słodziutki i rozbrajająco uroczy, zwłaszcza kiedy próbuje dorównać Śledzikowi w harcach, ale np. nie może gdzieś doskoczyć :D Chociaż najsłodsze to i tak są zabawy chłopaków ze sobą. Cukrzycy można dostać. Z kwestii zdrowotnych to maluchy w zasadzie dzisiaj w ogóle nie psikają, ale ich noski jeszcze w pełni nie są drożne. Poza tym kociaki ładnie jedzą, piją oraz kupkają ;)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

saszka pisze:Mieczyk za to chyba myśli, że "ssssss" znaczy "tobie też dzień dobry"
:lol: :lol: :lol:

:aniolek:

stanowczo domagam się foteczek :love: :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

stanowczo domagam się foteczek :love: :love:
Już niebawem! A teraz jeszcze donoszę, że udało mi się przydybać Mieczyka podczas drzemki i taki był miziasty, że aż zaczął nadstawiać brzuchol. Panna Lilianka też coraz lepiej reaguje na moje wizyty u chłopaków, więc wszystko jest super ::
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

:good: oby tak dalej!
Czekam z utęsknieniem na fotki :tup:
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Powoli wkradam się w łaski Mieczyka-złośnika (chociaż nadal wita mnie sykiem :D). Dzisiaj ucięłam sobie drzemkę u chłopaków i Mieczyk spał ze mną pod kocykiem, wtulony w mój brzuch, a potem się trochę całowaliśmy :love: Wcześniej były szaleństwa z myszą na wędce i to chyba póki co ulubiona zabawka Mieczyka - aż wywijał salta i robił koziołki! Śledzik tylko obserwował jakby lekko zaskoczony. Zdaje się, że on preferuje piórka oraz tunel z piłeczką ;) No i waciki, które namiętnie kradnie. A podczas popołudniowych przytulasków na kolankach Śledź dyskretnie włączył traktor (pierwszy raz!), czym całkowicie podbił moje serce. Niestety sesja fotograficzna okazała się trochę niewypałem, ale będziemy próbować dalej.
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

saszka pisze:Mieczyk (...) Wzięty na ręce z pokemona Syka-czu ewoluuje w przesłodką formę Mizia-czu
:turla:
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Moja reakcja była identyczna :love:
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
ODPOWIEDZ