Lęborek
Moderatorzy: crestwood, Migotka
-
Mamy nowe wyniki, lipaza i reszta dobrze, ale na USG coś się pojawiło w okolicach wątroby. Lęborek dostaje przez tydzień antybiotyk, w piątek będziemy znowu na badaniach. Ciągle mało pije, dostał kroplówkę i to go ożywiło, ale na szczęście je coraz chętniej. Widać że bardzo dobrze robi mu towarzystwo, zaczyna więcej siedzieć na kanapie niż w swoim domku, już przychodzi i się łasi.
Przy okazji- bardzo dziękuję Ewie
za pomoc przy kroplówce i zastrzyku

Przy okazji- bardzo dziękuję Ewie

Dzisiaj kolejny sukces, pokazujący jak cierpliwym i spokojnym kotem jest Lęborek- pierwszy raz, zupełnie sama zrobiłam mu zastrzyk oraz wymieniłam kroplówkę (po dokładnym instruktażu Ewy i weterynarza)
Lęborek podczas mojego niezgrabnego zabiegu spokojnie leżał i ani razu nie próbował uciec, jedynie wyraził niezadowolenie wydając jedno "miał" podczas zrywania plastra przy welfronie (poszło tyle futra że ja na jego miejscu mocno bym fuczała) :
Mam nadzieję że znajdzie się dla niego dobry dom stały...

Mam nadzieję że znajdzie się dla niego dobry dom stały...
- kotekmamrotek
- KrisButton
Fotki się robią
picie lepiej, z karmą też kombinowałam. Teraz jak go karmię to zalewam karmę wrzątkiem i mocno ją rozdrabniam, tak że robi mu się bardziej z tego zupa. Ale w takiej formie zdecydowanie chętniej je. Odpada karma sucha bo jest za twarda.
Dzisiaj na USG wyszło że z wątrobą na szczęście jest wszystko dobrze
a zęby będziemy sprawdzać w lutym pod narkozą, ponieważ teraz jest za wcześnie biorąc pod uwagę odstęp od poprzedniej narkozy. Lęborek dostał zastrzyk przeciw zapaleniu, może to zadziała i nie trzeba go będzie znowu męczyć wizytami.
Wiedźma- pogłaskałam, ale pozwoliłam też sobie na pogłaskanie od Ciebie mojego psa, który nie rozumie skupienia tylko na kocie
akutlanie- lewa ręka pies, prawa kot 

Dzisiaj na USG wyszło że z wątrobą na szczęście jest wszystko dobrze

Wiedźma- pogłaskałam, ale pozwoliłam też sobie na pogłaskanie od Ciebie mojego psa, który nie rozumie skupienia tylko na kocie