Trollo

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
einfach

Post autor: einfach »

Mieliśmy z Trollem ostatnio gorszy czas :(
Pojawiła się nieprzyjemna niestrawność, a co za tym idzie też poddenerwowanie i niepokój. Wspominałam już kiedyś, że Trollo jest bardzo wrażliwym kotem. Każde nieprzyjemności i zmiany wpływają na jego zachowanie...
Dobra wiadomość jest jednak taka, że od kiedy jest u nas i się zakumplowaliśmy, to czas "rekonwalescencji" psychicznej bardzo się skrócił. Wydaje mi się, że zrozumiał, że tu nikt na niego nie będzie krzyczał i może być spokojny, bo jest bezpieczny. Szuka więc w nas oparcia, często dosłownie :: bo wiadomo, że najlepszym lekarstwem jest przytulanie się i mizianki!

Przez ostatnie tygodnie Trollek nawet zaczął ze mną regularnie drzemkować. To znaczy, że nie ma drzemki bez Trolla - tylko się kładę, a już widzę, że Rudzielec podbiega i wiem, że muszę osłaniać nos, bo zaraz dostnę sążnego baranka w nos :turla: potem zostaje już tylko seria mruczanda (i większej ilości baranków oczywiście)... trzeba jednak pamiętać o dobrym refleksie, kiedy kocur w końcu zdecyduje się ułożyć (a człowiek już powoli odpływa). Bo nie położy się po prostu, musi chyba dać znać, że już jest spoko - po prostu wywala się całym sobą na wybrane miejsce, czyli zwykle moją twarz :lol:
a jaka byłam ostatnio szczęśliwa, jak zobaczyłam, że udeptuje moją poduszkę! Tak rzadko się to zdarzało wcześniej, a teraz to już normalka :)

Tylko smutno nam, że nikt nie chce zostać ostoją Trollka i odkryć tych gigantycznych pokładów miłości jakie Rudzielec ma w sobie :( Tak naprawdę dopiero my dopiero te pokłady dkrywamy... Bardzo potrzeba Trollkowi kogoś, kto będzie dla niego oparciem i symbolem bezpieczeństwa już na zawsze i mimo wszystko. Kogoś, dla którego siki poza kuwetą nie skreślają tego, jakim cudnym kocurem jest Trollek i jakim super kumplem może być. Niestety kompletnie nikt nie chce Trollka poznać
:roll:
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Razem z kotem powinni dawać ochraniacze ::
Cały czas trzymam kciuki za domek stały dla Trolka :aniolek:
einfach

Mamy porcję nowych fotek ::
Najpierw kilka zdjęć kota-niby-jedynaka... :lol:

Obrazek

Obrazek

I Król Lew w swoim naturalnym środowisku:

Obrazek

Obrazek

I ze zdobyczą, w swoim królestwie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
einfach

a tu krótka historia o tym, jak Pańcia sprawiła prezent kochanemu kotkowi...

otóż kotek ma swój ulubiony drapak, w którym jest malutkim tycim kotkiem:

Obrazek

Obrazek

I Pańcia postanowiła dokupić drugi drapaczek, który podobno u innych kotków robił szał.
Przesyłka finalnie dotarła...

"to dla mnie???"

Obrazek

zrobiliśmy zapoznanie, drapak stanął raz w jednym, raz w drugim miejscu... kocimiętka poszła w ruch! I skończyło się tak:

"kurde, człowiek, no nie wiem..."

Obrazek

"emmm... no dzięki, ale zostanę tutaj"

Obrazek

a chciał człowiek dobrze :P
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:: :: ::
Król Lew niezmiennie zniewalająco piękny.
A może wyjątkowo nie chciał zapachu kocimiętki na drapaku? :twisted:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Trollo, kogo Ty chcesz oszukać z tym jedynactwem :twisted: :twisted: :twisted:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
einfach

Trollek miał niemiły weekend, bo Panciowie pojechali sobie gdzieś na Wielkanoc. No ok, przychodziła miła Pani, ale to jednak nie to samo... Po powrocie trzeba było się trochę poobrażać. I tak Trollo trochę marudził, potem marudził trochę wiecej... Aż Pańcia nie wzięła kotka na ręce. Kotek czasem to lubi a czasem mniej. Tym razem Pańcia wzięła jakoś inaczej... I kotek odpłynął :lol: chyba wcisnął się jakiś przycisk typu 'krewetka' :lol: a kotek leżał jak małe bobo, kołami do góry, barankując delikatnie, z oczkami zmrużonymi i głośnym mruczeniem ::
I tylko się człowiek trochę cieszy a trochę zastanawia jak tak z zaskoczenia utrzymać te 7kg na rękach ;)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

zdjęcie na kartonie z zooplusa - bezbłędne :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
einfach

U Trolla wszystko w miarę ok, miziamy się i kultywujemy jego pozycję jako najmniejszej łyżeczki... Niestety widać po kocurku, że nie jest u nas szczęśliwy :( Coraz częściej próbuje uciekać na klatkę, wróciło regularne posikiwanie przy drzwiach wejściowych, Trollo jest bardziej poddenerwowany i niestety to po nim widać.

Żadne ze sposobów - behawioryści, nasze codzienne rytuały, leki, wykluczenie przyczyn zdrowotnych - nie pomogły Trollkowi poczuć się lepiej. Doszliśmy więc do wniosku, że kotek jest wyjątkowy, przeszedł wiele i chcemy, żeby trafił do domu wychodzącego, co pozwoli mu być spokojniejszym i szczęśliwym. Nikt jednak o kotka nie pyta...

A kotek taki piękny i kochany! Wystosowujemy więc apel: Zauważ ktoś kotka!

Obrazek

Obrazek

no proszę zobaczyć na tę sześciokilową słodką kluseczkę..

Obrazek
BEATA olag

Przepiękny kot :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

einfach pisze:A kotek taki piękny i kochany! Wystosowujemy więc apel: Zauważ ktoś kotka!
O tak!!! :patyk: halo! Człowieki!!! Trollo czeka!!
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
einfach

z nowości - Trollo zmienił wczoraj dom tymczasowy. Na razie na wszystkich syczy, ale jestem z niego troszkę dumna, bo już po 30minutach burczenia w transporterze wybrał się na obchód pokoju.

Natomiast z ostatnich dni u nas zostały nam zdjęcia, przedstawiające dwie strony Trolla.

1 strona - tak się bawił, że aż zrobił dupką dziurę w materiałowej szafie. A potem z niej korzystał ::

Obrazek

"Na posterunku"

Obrazek

2 strona Trolla - miziaczek! dłuuuugi jak nie wiem miziaczek :D
Po spaniu na mojej poduszce i mojej głowie, idealnie pod ręką wyciągniętą do góry, wyglądał tak:

"na co mie budziłaś, człowiek???"

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Kciuki za aklimatyzację! :good:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
BEATA olag

Królu Lwie cała nasza ekipa kciukuje :good: :good: :good:
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

on jest niemożliwy po prostu... :aniolek: :aniolek: :aniolek:
BB :)
ODPOWIEDZ