Jaga

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

MISIEK pisze:Kupię taką Jagusi na święta ;-)
Madziu zerknij proszę do zasobów szpitalikowych, tam powinno być takie cuś, jeśli dobrze kojarzę :ok: (lub podobne cuś o tej samej funkcji)
nie mogę, Kot na mnie leży.
Chitos

Post autor: Chitos »

kat pisze:MISIEK, u mnie fajnie sprawdzała się taka kula
Np. Mikuś fajnie schudł, jak musiał sobie wyturlać każdego chrupka ;)
U mnie to jest zabawka ;) nawet Monka nie zważa, że jest karma w nim :D Napiernicza i to równo :D aż ściany obija w całym domu :)

A Jagula piękna! :)
Uściski dla Jagulki od Cioci! :) :wink:
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Stało się. Ktoś dostrzegł piękno w czarno-białym futerku. Niby się cieszę a jednak mi żal.
Nawet jeśli kotek jest u mnie tylko na chwilę to jednak staje się członkiem rodziny. Kocham każde jej burknięcie i nie ważne jest to, że kotek jest fundacyjny a nie mój, że ma jedno oczko i chwiejną dupkę.
W miejsce Jagusi pewnie trafi do nas inny potrzebujący kotek. Na razie to jest jednak tylko kotek(jak wiele innych kotów) a Jagusia jest jedna jedyna.
Mam nadzieję, że Jagusi będzie dobrze w nowym domku.
Tymczasem Jaga nie zdaje sobie sprawy, że niedługo się przeprowadza. Zajęta swoimi sprawami okupuje pudełko po budach. Napomknę tylko, że całość Jagi nie mieści się w kartonie i futro się wylewa :lol:
Obrazek
MISIEK

Dla Jagusi każdy dzień bez kartonika to dzień stracony. Puszysty kuferek sam ciągnie na kartonowy drapak lub w pudełko po butach
Obrazek
Aireen

Post autor: Aireen »

Nikt nie odpisuje, więc ja napiszę. Strasznie się cieszę! Jako przyszła opiekunka Jagusi obiecuję, że zrobię wszystko by koteczka miała u nas jak najlepiej :-) Na pewno nie zabraknie jej przypodłogowych drapaków i kartonów po butach do przesiadywania :aniolek: :cool: A jak tam kula na smakołyki - czy Jagusia korzysta?
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

:aniolek: :aniolek: :aniolek:
BB :)
MISIEK

Jagusia korzysta ale nie tak jak jest to wskazane w instrukcji.....
Bessie biega po całym pokoju jak szalona i wysypuje chrupki a Jaga chodzi za nią i zbiera ;-)
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

:turla: cwaniara
Aireen

:lol: Czyli z ambitnych planów odchudzania piłeczką nici... :roll: :wink: Za cwana jest!
MISIEK

jak będzie sama to nie będzie miała wyboru, chyba że zatrudni szczurki do pracy ::
Aireen

Obawiam się, że szczurki by z chęcią pomogły tyle, że niewiele by zostało dla samej Jagusi - to straszne obżartuchy :wink:
MISIEK

Macie już kartonik dla Jagusi? Ona ostatnio siedzi non stop w pudełku po butach. Nawet chciałam zabrać do was pudełko z kotem ;-). Jednak Jaga tak zniekształciła pudełko "swoją krągłością", że będzie potrzebne nowe pudełko. Macie dobry powód by kupić buty ::
MISIEK

Jagusia dzielnie pomaga w kontroli jakości budki dla kotów na zimę.
Oczywiście praca nie była wolontariacka. Garść chrupek to chyba dobra zapłata za tak ciężką prace ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=AIUHBol ... RPn93aI10i
Aireen

Kartoników u nas dostatek, po butach i nie tylko. Biorąc pod uwagę moją pracę - Jaga znajdzie się w kartonowym raju :-P
MISIEK

To dobrze, bo już się zastanawiam czy jej tych kartoników nie zabrać. Te od butów nie są dobre do gryzienia i troszkę małe dla grubaska,ale dzielnie w nich siedzi. Czy jej jest tam wygodnie, może ona lubi się torturować? Z kolei te duże kartonowe uwielbia obgryzać. Będziecie mieli wióry po kartonie. Może przyda się na opał lub podkład dla szczura ;-)
ODPOWIEDZ