Ksenia

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Kseniaczku, cieszę się ogromnie!!!! :aaa:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

powodzenia!!
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:pijaki:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Chitos

Post autor: Chitos »

Powodzenia kochana! :banan:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Chitos, łącznie zmieniany 1 raz.
einfach

Post autor: einfach »

wszystkiego najlepszego i powodzenia, Kseniu!! :tan:
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Wieści z ds Ksenii :)
No właśnie jestem w szoku bo nie ma z niczym problemu. W nocy spała z nami w łóżku w nogach, jak jesteśmy w domu to chodzi za nami albo się tuli i zasypia. Nie wiem czy to ta obroża czy ona po prostu jest taka spokojna. Wczoraj mało jadła ale dzisiaj dałam jej tą suchą karmę i wcina, leki daje sobie podać. Rewelacja !!! [...]
i zdjęcie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

warto było czekać na taki DOM rok...
Bastianka

Post autor: Bastianka »

Bardzo, bardzo się cieszę :).
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Co tam słychać u naszego Prosiaczka;)?
Awatar użytkownika
Tekla

Post autor: Tekla »

'Prosiaczek' to chyba nie najlepsze określenie dla tej wyjątkowej damy :P Kota przyzwyczaiła się do swojego nowego domu, jest bardziej aktywna, włączona pralka wciąż ja hipnotyzuje ale nie przeraża.

Nadal dziwi mnie, że musiała tak długo czekać na dom bo to niezwykły kot... W pierwszych wspólnych chwilach to jednookie spojrzenie przeszywało na wylot, jakby upewniała się czy sie dogadamy, czy to będzie już na zawsze. Następnego dnia była już całkowicie wtopiona w dom, chrapiąc wieczorami na fotelu.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

:oops: ze wstydu...
No ja też nie rozumiem tego... Bo Ksenia jest przewyjątkowa... Może dlatego, że dopiero teraz Wy się pojawiliście...?
lagolek

Post autor: lagolek »

Co tam słychać? :) dasz znać, co u Was? może jakaś fotka?
Lagolek
Awatar użytkownika
Tekla

Kicia odsłania nam swoje kolejne oblicza. Po zdjęciu obroży feromonowej stała się bardziej aktywna, nieco bardziej niezależna choć wciąż potrzebuje naszej uwagi w 100% przez jakies 4h dziennie :P bo reszte czasu ma przecież zaplanowaną na spanie :)

Są jednak zachowania których nie rozumiem, i które mnie martwią. Ksenia bardzo łapczywi je i czasami zdarza jej się zwymiotować. Martwi mnie to więc idziemy do weta w czwartek sprawdzić czy wszystko jest OK. No i pojawiło się miauczenie pod drzwiami. W nocy jest spokojna ale czasami wieczorami wysiaduje pod drzwiami i miauczy (a jest to kot bardzo cichutki w codziennym obyciu), drapie pod drzwiami, dzisiaj nawet skoczyła i uczepiła się zamka od drzwi. Nie wiem czy chce wyjść na spacer :P czy może tęskni. Uspokaja się wzięta na rece i dopieszczona głaskami. Może WY macie jakiś pomysł, sugestie?
Awatar użytkownika
Tekla

Byłyśmy dzisiaj u weta i znamy już odpowiedź na wymioty. Kicia ma lekki stan zapalny dziąseł więc nie gryzie dokładnie tylko połyka w całości. Od jutra mielone mięsko i tylko mokry pokarm, syrop przeciwzapalny i probiotyk i będziemy obserwować. Możliwe, że będzie trzeba usunąć pozostałe zęby :(

Z miauczeniem postanowiliśmy odwracać uwagę zabawą. Póki co działa :) Postaram się też przesłać fotke niebawem.
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Może też dobrym rozwiązaniem będzie dawać jej mniejsze porcje, a częściej skoro nie może dokładnie przeżuć pokarmu.
Trzymam kciuki za zdrówko Kseni :kwiatek:
ODPOWIEDZ