Ksenia
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Wieści z ds Ksenii 

i zdjęcieNo właśnie jestem w szoku bo nie ma z niczym problemu. W nocy spała z nami w łóżku w nogach, jak jesteśmy w domu to chodzi za nami albo się tuli i zasypia. Nie wiem czy to ta obroża czy ona po prostu jest taka spokojna. Wczoraj mało jadła ale dzisiaj dałam jej tą suchą karmę i wcina, leki daje sobie podać. Rewelacja !!! [...]

- kotekmamrotek
- kotekmamrotek
'Prosiaczek' to chyba nie najlepsze określenie dla tej wyjątkowej damy
Kota przyzwyczaiła się do swojego nowego domu, jest bardziej aktywna, włączona pralka wciąż ja hipnotyzuje ale nie przeraża.
Nadal dziwi mnie, że musiała tak długo czekać na dom bo to niezwykły kot... W pierwszych wspólnych chwilach to jednookie spojrzenie przeszywało na wylot, jakby upewniała się czy sie dogadamy, czy to będzie już na zawsze. Następnego dnia była już całkowicie wtopiona w dom, chrapiąc wieczorami na fotelu.

Nadal dziwi mnie, że musiała tak długo czekać na dom bo to niezwykły kot... W pierwszych wspólnych chwilach to jednookie spojrzenie przeszywało na wylot, jakby upewniała się czy sie dogadamy, czy to będzie już na zawsze. Następnego dnia była już całkowicie wtopiona w dom, chrapiąc wieczorami na fotelu.
- kotekmamrotek
Kicia odsłania nam swoje kolejne oblicza. Po zdjęciu obroży feromonowej stała się bardziej aktywna, nieco bardziej niezależna choć wciąż potrzebuje naszej uwagi w 100% przez jakies 4h dziennie
bo reszte czasu ma przecież zaplanowaną na spanie
Są jednak zachowania których nie rozumiem, i które mnie martwią. Ksenia bardzo łapczywi je i czasami zdarza jej się zwymiotować. Martwi mnie to więc idziemy do weta w czwartek sprawdzić czy wszystko jest OK. No i pojawiło się miauczenie pod drzwiami. W nocy jest spokojna ale czasami wieczorami wysiaduje pod drzwiami i miauczy (a jest to kot bardzo cichutki w codziennym obyciu), drapie pod drzwiami, dzisiaj nawet skoczyła i uczepiła się zamka od drzwi. Nie wiem czy chce wyjść na spacer
czy może tęskni. Uspokaja się wzięta na rece i dopieszczona głaskami. Może WY macie jakiś pomysł, sugestie?

Są jednak zachowania których nie rozumiem, i które mnie martwią. Ksenia bardzo łapczywi je i czasami zdarza jej się zwymiotować. Martwi mnie to więc idziemy do weta w czwartek sprawdzić czy wszystko jest OK. No i pojawiło się miauczenie pod drzwiami. W nocy jest spokojna ale czasami wieczorami wysiaduje pod drzwiami i miauczy (a jest to kot bardzo cichutki w codziennym obyciu), drapie pod drzwiami, dzisiaj nawet skoczyła i uczepiła się zamka od drzwi. Nie wiem czy chce wyjść na spacer

Byłyśmy dzisiaj u weta i znamy już odpowiedź na wymioty. Kicia ma lekki stan zapalny dziąseł więc nie gryzie dokładnie tylko połyka w całości. Od jutra mielone mięsko i tylko mokry pokarm, syrop przeciwzapalny i probiotyk i będziemy obserwować. Możliwe, że będzie trzeba usunąć pozostałe zęby 
Z miauczeniem postanowiliśmy odwracać uwagę zabawą. Póki co działa
Postaram się też przesłać fotke niebawem.

Z miauczeniem postanowiliśmy odwracać uwagę zabawą. Póki co działa