Babcyjka
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Babcyjka się właśnie przeprowadziła. Póki co - ku rozpaczy Karolci - zaanektowała sobie miejsce za kanapą. Wcześniej zrobiła obchód po całym mieszkaniu, głośno dając znać, że tu jest i nie bardzo jej się to podoba
Zaliczyłyśmy też pierwsze niechętne, ale zawsze, głaski.

If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
saszka pisze:Panie nie wchodzą sobie w drogę - najczęściej jedna siedzi w kanapie, a druga za nią![]()
PS Właśnie dopadłam Babcyjkę i ją rozmruczałam, teraz chodzi po mieszkaniu i nadal terkocze

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Jaka Babsi jest śliczna!
Okej, przyznaję, ostatni raz widziałam ją sto lat temu, kiedy była pół łysa, ale nawet abstrahując od tego, że teraz ma futerko, w dodatku mięciutkie - ta kota jest jedną z najładniejszych szylkret, jakie w życiu widziałam*! Ma masę złotych przebłysków i cudownie mozaikowe łapki, napatrzeć się nie można! I wcale nie wygląda, jakby zaraz chciała kogoś zamordować - to tylko zmierzwione nad oczami futerko nadaje jej taki zbójnicki wygląd
Wobec ludzi jest co najmniej ostrożna
ale bez przesady - jeśli podchodzi się do niej powoli, najlepiej z twarzą na poziomie podłogi, w dodatku trzymając w wyciągniętej ręce kocie ciastko (jak widać, żaden problem), to nie ucieknie nawet przed osobą, którą widzi pierwszy raz w życiu ^^
* oczywiście nie jest najładniejszą, bo królowa może być tylko jedna i ta królowa jest moja

Okej, przyznaję, ostatni raz widziałam ją sto lat temu, kiedy była pół łysa, ale nawet abstrahując od tego, że teraz ma futerko, w dodatku mięciutkie - ta kota jest jedną z najładniejszych szylkret, jakie w życiu widziałam*! Ma masę złotych przebłysków i cudownie mozaikowe łapki, napatrzeć się nie można! I wcale nie wygląda, jakby zaraz chciała kogoś zamordować - to tylko zmierzwione nad oczami futerko nadaje jej taki zbójnicki wygląd

Wobec ludzi jest co najmniej ostrożna

* oczywiście nie jest najładniejszą, bo królowa może być tylko jedna i ta królowa jest moja

A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
-
Babs kwitnie - wskakuje sobie na fotele tuż obok mnie, przesiaduje na parapecie, leży w legowisku na widoku - niemalże z brzuchem do góry. Do tego zrobiła się ciekawska, chodzi za mną po mieszkaniu i na przykład zagląda mi do łazienki...
Ogólnie progres 

If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.