Frida

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

perdo pisze:No to człowiek pod kocyk na legowisko, a na człowieka Frida :)
Morri pisze:Jakie łóżko? Frida śpi na człowieku ::
:turla:
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Morri pisze:
brynia pisze:
Morri pisze:Frida też tak ma - potrafi spać nawet na boku człowieka ze zwisem łap po obu stronach :cool:
Zdjęcia! Dawać zdjęcia!
Za późno przeczytałam - teraz to już prośba do ds :aniolek:
Przeniosłam tutaj, żeby nie robić Tosce off topa.
Od razu prośba do DS :modly: ;)
Obrazek
ag
Kontakt:

Post autor: ag »

Witam po pierwszych 15 godzinach pobytu Fridy w nowym domku :)

Sprawozdanie z godziny 12.20

Aklimatyzacja przebiega całkiem pozytywnie. Jeszcze jak Morri była tu z nią wczoraj - to Frida zdążyła się troszkę napić, a nawet zjeść ( co podobno nie jest takie częste w przypadku zmiany otoczenia).
Mała pozwiedzała mieszkanie i wiadomo - załadowała sie na człowieka w celu bycia mizianą ;) Spędziła wieczór na moim brzuchu oglądając ze mną film. Najgorsze że właśnie kiedy leży na człowieku przyjmuje najlepsze pozy no a wtedy to nie mam jak zrobić zdjęc ;) Niżej w każdym razie kilka z pierwszych chwil jej pobytu. Wygląda na nich groźniej niż jest w rzeczywistości ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

znajdz różnice :P

Obrazek

Obrazek

Co do nocy.... Faktycznie Morri miała racje. Frida bardziej od spania na łóżku - preferuje spanie na człowieku - uprzednio go odpowiednio długo ugniata swoimi łapkami. I nieważne czy spałam na plecach, brzuchu czy na boku, zawsze potrafila wdrapać sie na mnie, podreptac w miejscu i sie polozyc ;)
Dopiero gdzies przed 4 rano zrobiła małe przedstawienie, bo sie jej przypomniało o zabawkach które kupiłam.. zaczeła biegac jak szalona ze swoimi myszkami, piórkami, cudami. Z łóżka na podłoge, z podłogi na parapet, rozpęd, i pod łóżko... z pol godziny to trwalo.. I zakonczyla to kupką w kuwecie haha :D Potem juz był spokój do rana.
ŚSniadanko jej nałożyłam, ale za duzo nie zjadła. Myślę że jeszcze wciąż jest trochę zestresowana nowym miejscem. Czasem płoszy się gdy się nagle wstanie z krzesła, albo gdy mój brat wchodzi do pokoju. Ale poza tym myślę że jest zadowolona :)

I z dzisiejszego poranka... ( foto z telefonu wiec troszke gorsza jakosc)

Obrazek

ah, zapomniałabym o krótkim filmiku - jeszcze z wczoraj :)

http://www.youtube.com/watch?v=hBcHmywP ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Morri

:love: :love: :love:

Agata, dzięki :hug2:

Zapomniałam o jednym szczególe: Frida nieco płoszyła się na pierwszych spotkaniach z blondynami płci męskiej :eee: ale tylko przy pierwszych kontaktach. Może dlatego Twój brat na początku wydawać jej się nieco niepokojący :hm: Ale to przejdzie :) Mój brat też jest blondynem i w późniejszych kontaktach Fridzie to zupełnie nie przeszkadzało :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
kamilczak

Post autor: kamilczak »

Minki robi cudowne, "co się paczysz?" ::
Ostatnio zmieniony 07 cze 2013, 13:15 przez kamilczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Trochę "zabija wzrokiem" ;)
Ale słodka jest :)
Awatar użytkownika
brynia

ag pisze:I z dzisiejszego poranka... ( foto z telefonu wiec troszke gorsza jakosc)

Obrazek

ah, zapomniałabym o krótkim filmiku - jeszcze z wczoraj :)

http://www.youtube.com/watch?v=hBcHmywP ... e=youtu.be
Frida naparapetna :shock: Byłam pewna, że ona poza łóżkiem jest kotem nizinnym ;)
Sądząc po wielkich fotach (za które z obowiązku patykuję :patyk:) Frida czuje się już jak u siebie, a przyznam, że chciałabym, żeby nasze koty przy gościach zachowywały się tak jak ona w 1. dniu po przeprowadzce.
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

no przepraszam, pisałam, że Frida wchodzi na parapet :twisted: i że leży na nim tyłem do okna - co się, jak widać potwierdza ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

A propos filmiku, daj jej czasem wygrać :patyk: :: niedobra ::
ag
Kontakt:

Post autor: ag »

Halo halo... w nocy wskoczyła z parapetu na szafe ( nie wiem jakim cudem ). szafa kończy sie jakieś 60 cm od sufitu.. więc daleko miała... i myślę że gdybym tego na własne oczy nie zobaczyła to też bym nie uwierzyła... Wieczorem wrzuce fotke z szafą w całości to sobie zobaczycie jak to wysoko...
Awatar użytkownika
Morri

a co koty w nocy robią, to ja do końca świadoma nie jestem :roll: śpię jak kamień :cool: ważne, że zasypiają i budzą się przy mnie :lol:
Awatar użytkownika
Morri

poza tym, Frida już nie musi udawać inwalidki, w końcu cel osiągnięty - ma dom :twisted:
kamilczak

Post autor: kamilczak »

No właśnie, teraz się ujawni jej prawdziwa natura :twisted:
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Ag jak się cieszę :: i jednocześnie aż Ci zazdroszczę takiego kochanego miziaka jakim jest Frida.
Uwielbiam jak kot leży mi na kolanach, brzuchu, nogach - gdzie kolwiek :love:
A Ogonek jak na złość nie daję się brać za bardzo na ręce :marudzi: ale Marcin przekazał mi, że jak spałam to położył mi się w nogach :aaa: co prawda jak się obudziłam to poszedł na parapet :sulk:
Ale jest nadzieja :good:
Pozdrawiamy serdecznie i głaski dla Fridy :)
Awatar użytkownika
brynia

Morri pisze:poza tym, Frida już nie musi udawać inwalidki, w końcu cel osiągnięty - ma dom :twisted:
kamilczak pisze:No właśnie, teraz się ujawni jej prawdziwa natura :twisted:
Tak i pewnie jeszcze sobie ogon wyhoduje jak jaszczurka, skoro nie trzeba udawać jakiegoś rasowca ;)
ODPOWIEDZ