Akacja

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

będzie dobrze, jest śliczna
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Najprawdopodobniej reakcja alergiczna na szwy. Możliwe też że zadziałał czynnik stresowy... Akacja nosi swoją obróżkę feromonową odkąd jest u mnie, więc już na pewno przestała działać. A kicia nie lubi się z innymi futrami, oj nie lubi... Myślę, że byłaby szansa, by dogadała się z kociakiem, ale dorosłe futra nie bardzo jej pasują. Niestety moja Luna nie pozwoli sobie, by ktoś na nią powarkiwał, więc odpłaca Akacji pięknym za nadobne. A że jest większa, Akacja zwiewa przed nią w podskokach, aż mi jej żal i często po prostu zabieram Lunę do innego pomieszczenia, żeby Akacja mogła odetchnąć :neutral:
Awatar użytkownika
Morri

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Akacja jest mądrym kotem. Stosunki z Luną jakoś się poukładały, choć nadal najlepszą taktyką jest omijanie wredoty szerokim łukiem ;) Z innymi kotami poprawnie :) Akacja dość często zaczepia je do zabawy, ale mam wrażenie, że nie do końca umie się z nimi bawić :hm: Jest też troszkę zaborcza ;) Jeśli miziam w jej obecności innego kota, potrafi podejść i ugryźć go lekko w nogę, kładąc się jednocześnie obok i wywalając SWÓJ brzusio do głaskania ;) Bo głaskanie, to to, co Akacja kocha najbardziej :) Ostatnio dość długo siedziałam w zamkniętym pokoju z Kajtusiem i Kają, gdzie Akacja nie próbowała się nawet zapuszczać. Każde moje wyjście z pokoju odtrąbiała radosnym gulgotaniem, witając się, jakby nie widziała mnie cały dzień ;) Kochana jest :love:

Co tam masz?
Obrazek

i ja mam się niby tym bawić?
Obrazek

no dobrze, miej tę satysfakcję ::
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

A tu jeszcze zaległa fotka z poczekalni u weta, gdy jeszcze jeździłyśmy na kontrole z brzuszkiem :)
Wszystko da się znieść, gdy ludź mizia pod bródką :love:
Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

ale ona ma słodziasty ten nosek....
Awatar użytkownika
Morri

Akacja w ogóle jest słodziasta :) To ten typ kota, który najmocniej przywiązuje się do człowieka i chce być centrum jego świata ;) Czasem mam wrażenie, że oddałaby wszystko, byle miziać ją bez przerwy ;) Nie ma takiej okoliczności, kiedy nie miałaby ochoty na przyjęcie paru głasków :) Kładzie się pod nogami, ociera się, radośnie pomiaukuje, niemal po psiemu okazuje radość z zainteresowania opiekuna :) Jest też kotem dość spokojnym - jej zabawy są dystyngowane, każdy ruch łapką przemyślany ;) Jest amatorką dobrego posłanka - jeśli ktoś lubi uszczęśliwiać kota takowymi, Akacja doceni te starania ::
Awatar użytkownika
Morri

Od rana dzikie gonitwy :) Akacja bawi się z Kajtusiem i Kają :) Kocio-kocie relacje ze wszystkimi kotami poza Luną coraz lepiej :) Akacja jakby uczy się na nowo kociego sovoir-vivre'u ;)
Awatar użytkownika
Morri

Akacja zrobiła kolejny krok naprzód :) Dodam, że krok, którego nie przewidywałam ;) Zaczęła się bawić na całego :) Nie wiem, czy to obecność Kajtusia i Kai tak na nie wpłynęła, czy doszła do wniosku, że Luna nic tak naprawdę jej nie zrobi :hm: Zauważyłam, że z kocurami dogaduje się dużo lepiej niż z kotkami. Zaryzykowałabym nawet twierdzenie, że Kajtusia wręcz TROCHĘ lubi. Zdarza jej się go nawet polizać. W dalszym ciągu jednak jest zaborcza, jeśli chodzi o uwagę człowieka. Nawet gdy bawimy się wszyscy razem i inny kot złapie piórko, potrafi go lekko ugryźć w nogę lub łapą odganiać od zabawki :shock:

Wobec człowieka - anioł :serce:

Obrazek

Obrazek

No przecież nie przeszkadzam ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

ostatnie zdjęcie boskie!! od razu praca się szybciej zrobi :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

cudowna :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

W przeciągu ostatniego tygodnia Akacja miała dwie bardzo miłe wizyty, po których dwie zakochane w niej Panie, postanowiły otworzyć przed nią swój dom :) Jeszcze tylko czekamy na ostatnie przygotowania i Akacja przygotowuje się do przeprowadzki do własnych Człowieków, u których będzie panować niepodzielnie :)
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Morri, wspaniałe info :tan:
Kciuki za Akację w nowym domku :good:
No i już widzę masz na jej miejsce kolejną, cudowną koteczkę :)
Awatar użytkownika
Morri

Wiosenne inspiracje z Akacją :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

I pojechała :) Pierwszą noc podobno bardzo płakała, nawoływała :( Nie chciała jeść i pić. Zaskoczyła po dobie. Mam nadzieję, że teraz będzie już dobrze. Akacja to taka kochana, ciepła istotka :serce: Będzie mi jej brakowało!
W swoim nowym domu była bardzo wyczekiwana :) I będzie miała towarzystwa człowieka pod dostatkiem, bo jej nowe Pańciostwo pracuje w domu :)

Obrazek
ODPOWIEDZ