Myszkin, Dunia i Nastia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Zurha

Post autor: Zurha »

"Panie w Niebiesiach, byłam ostatnio taka dobra, Borysa nie goniłam (no dobrze... PRAWIE, ale widziałeś Panie TE bokobrody?!}, jadłam ładnie obiadki, skakałam dzielnie po meblekach, nawet oko dawałam zakraplać. Więc proszę, bądź dla mnie dobry i sprawiedliwy, ześlij tuńczyka i curry majo.

Obrazek

P.S. Nie musisz zsyłać bezpośrednio do mojej gębusi, ja sobie tak czy siak wezmę

P.P.S Rozmontowanie spodu frontu kuchennego nie liczy się na ten okres rozliczeniowy kocich uczynków!"
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Zurha pisze:"P.P.S Rozmontowanie spodu frontu kuchennego nie liczy się na ten okres rozliczeniowy kocich uczynków!"
:lol:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Zurha

saszka, powiem Ci, że byłam pod wrażeniem :D
Zurha

Hit, hitów. Gdy przydarzyło się to pierwszy raz założyłam, że Duni coś sie pokręciło. Ale dzisiaj to samo. Słyszę cichutkie kroczki, niskie pomrukiwania. Do pokoju wchodzi Dunia... i przynosi mi mięso! Zastanawiam się czy chce mnie dokarmiać czy zgłasza się z reklamacją :D

Poza tym dość często po "skończeniu" z zabawką wrzuca ją do miski (lub obok). Chociaż znacznie częściej jej ofiary są zaciągane do Jamy Kaźni (nasz różowy transporter w kwiatki :roll: ) i tam się z nimi rozprawia na dobre.

Coś jeszcze rozmontować kierowniczko czy dalej pilonować kieckę?
Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:lol: :lol:
Ale ona jest niezmiennie piękna :aniolek:
Zurha

Przebudzenie Mocy

Mała Dunia ostatnio dużo buszuje. Chyba ostatecznie oswoiła się z nowym dt. Gdy bawimy się wędką biega, skacze i robi dzikie obroty w powietrzu. Wchodzi bez skrępowania WSZĘDZIE, nagabuje do zabawy niechętnego Borysa (status: miłość wciąż nieodwzajemniona). Apetyt ostatnio się wzmógł, aż zaczęłam się zastanawiać, czy mała przypadkiem nie chce ambitnie wyrównać wagi zrezydentem :P Niby ponad dwa kilogramy jej jeszcze brakują, ale dla chcącego, nic trudnego. Zwłaszcza kiedy potrafi się tak poruszajaco prosić cichutkim, cieniutkim głosiczkiem.

No i Duniek akutalnie został Lwicą Naramowicką, która chce dowodzić domem. W końcu ktoś musi zaprowadzić porządek w życiu tych dwóch niezguł...

Dunia kontra potwory z głębin.
Występują:
Dunia
mój koc
posłanko Duni
ośmironica z głebin

https://www.youtube.com/watch?v=kvpcH02 ... e=youtu.be

Dunia ze swojego punktu obserwacyjnego na szafie nadzoruje porcjonowanie jej indyka, jednocześnie powodując poważne ryzyko wystapienia cukrzycy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W NASTĘPNYM ODCINKU*
Wraz z Borysem przekonamy się czy strachy naprawdę mieszkają pod łóżkiem...

Obrazek

*zdjęcia nie dodalam do galerii ze względu na słaba jakość oraz stosunek procentowy rezydenta i tymczaska ;)
agula.s

Post autor: agula.s »

Ależ z niej piękna kota.😄
BEATA olag

Dunia u Ciebie rozkwita zabawowo.
Superancką zabawkę gdzie kupiłaś?
Zurha

W MaxiZoo, mają tam sporo filcowych i okołofilcowych zabawek dla kotów. Borys je lubi, ale traci zainteresowanie po dwóch dniach.

Muszę spróbować ja kiedyś nagrać w szale skakania i polowania na wędkę, bo z ośmiornicą już kończyla powoli zabawę. Chwilowo przerasta mnie operowanie zabawką i aparatem jednocześnie :P

Własnie przed chwilą Borys mnie zaskoczył. Czytałam ksiązkę, Duniek leżał koło mnie, zajmując tym samym stałe miejsce rezydenta. Borynka podszedł do łóżka gapił się intensywnie, potem zaczął się kiwać, na koniec do nas doskoczył... i polizał Dunię po główce :shock:

Co prawda po jednym-dwóch liźnięciach odszedł zdegustowany, ale najwyraźniej nawet on nie może się oprzeć rozkoszności Dunikena :D
Zurha

Chociaż największą furorę wśród kociastych i tak robi wędka od Ciebie :D
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Wg mnie to idzie w dobrym kierunku ;) Podobnie było z moją Lili, której po 5 latach jedynactwa zafundowałam tymczasy. Dwa miesiące docierania i zaczęły się nawet wspólne zabawy, a na początku była straszna histeria i dramat :)
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Zurha

Tak wyglądają próbu ćwiczenia z dwoma kotami. Wysoka precyzja ruchów wymagana. Polecane do uprawiania jogi jako motywatory wytrzymywania w jednej pozie.
Obrazek

Joga z Dunią, pozycja "krewetka". Otwiera kanały energetyczne i powoduje wzrost poziomu cukru w krwi.

Obrazek
Zurha

saszka, chyba tak. Ostatnio lepiej się dogadują i mocno się do tego przyczynia fakt, że Borys już nie panikuje za każdym razem, kiedy Dunia energiczniej do niego podlatuje :) Wciąż zdażają się syki, ale chyba kryzys juz za nami.
BEATA olag

Hi, hi, jak bym była u się :palacz: .
Twoja karimata jeszcze nie naznaczona pazurrro Duniastej.
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Ależ Ona jest cudowna! :love:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
ODPOWIEDZ