Silana

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Nadira pisze:Względnie Pan Kot lubi się przyglądać, jak innych torturują, ciężko stwierdzić :twisted:
:D
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Nadira, a jak z kuwetkowaniem?
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

Nadal w kratkę, niestety. Kupki, o ile mała jest zamknięta w klatce, trafiają do kuwetki, natomiast jeśli jest puszczona w pielusze na mieszkanie, to robi jak leci i nie sygnalizuje... być może jest zbyt rozbawiona :P Natomiast zauważyliśmy, że jeśli zostawi za sobą ślad siku (np. na podkładzie, na którym ćwiczymy), to próbuje go zakopać, czego wcześniej w ogóle nie robiła :)
W kuwetce używamy pociętych na małe kawałki podkładów, ponieważ jakikolwiek żwirek jest roznoszony pod sufit, a poza tym Dziecku chyba kojarzy się z czymś do spania O.O Pocięte podkłady regularnie noszą ślady zasikania, więc zakładam, że w klatce też robi do kuwetki, a przynajmniej w jej okolice (ręczniki, które jej układamy na podłodze klatki też jakby mniej zasiusiane, wytrzymują dwa dni a nie jeden ;) ). Natomiast wszystko jest li tylko moją dedukcją, bo nie sposób zaobserwować, co Dziecko robi w klatce (chyba że twardo śpi), gdyż albowiem na sam dźwięk zbliżającego się człowieka Silana zrywa się, zaczyna włazić po ściance klatki i płakać rozpaczliwie. W obawie o jej zdrowie (psychiczne i fizyczne), jak najszybciej ją stamtąd wyjmujemy, nie pozostawiając sobie możliwości obserwacji ;)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Nadira pisze:Morri - Ty mnie tak kochasz za całokształt czy coś konkretnego? :)
ano konkretnego - za tutorial pieluszkowy ;)
Awatar użytkownika
Nadira

To jeszcze na deserek dzisiaj Dziecko w starciu z tunelem :D
https://youtu.be/5JIdu5XeG7c
Jak wiadomo, najlepszą metodą na utrzymanie zainteresowania zabawkami wśród kotów jest... okresowe chowanie zabawek :twisted: Za to potem jak się taki tor wyciągnie, to hoho!
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Dla mnie to wielka rzecz jaką robicie (Ty i szanowny małżonek też) z Silaną, widać że to dzieciak pełen energii i chęci do życia i oby dane jej było wrócić do sprawności, z całego serducha życzymy jej tego i Wam aby cierpliwość nie wyczerpała się.
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Awatar użytkownika
Nadira

Kris :jebanewalentynki:
I prawda jest taka, że Silana z połową sprawności jest kociakowym tajfunem energii - aż się boję, jak rozniesie mi mieszkanie, kiedy w końcu stanie na łapki ;)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Nadira pisze: Jak wiadomo, najlepszą metodą na utrzymanie zainteresowania zabawkami wśród kotów jest... okresowe chowanie zabawek :twisted: Za to potem jak się taki tor wyciągnie, to hoho!
o to widzę, że dzieci wszystkich gatunków tak mają :: :: ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Nadira

Niech Was nie zwiedzie ta słodka mordka - kryje pod sobą gardziołko i płucka, które potrafią wyciągnąć naprawdę pokaźne decybele :twisted:

Obrazek

Nawet jak śpi...
Obrazek
...nie można być niczego pewnym...

...przecież cała ta słodycz:
Obrazek

...ma na celu tylko jedno...
Obrazek

"Kocham cię, ludź, a teraz daj mi jeść."
Obrazek
Awatar użytkownika
Nadira

Byliśmy się dzisiaj zaszczepić i stwierdzamy, że Silance zdecydowanie lepiej podróżuje się samochodem niż autobusem (pewnie mniej hałasuje), a już w ogóle najlepiej z ręką Pańci wetkniętą w transporterek. Inaczej można się spodziewać dzikiego kociego wycia ;)
W ogóle dzikie wycie to jest coś, co Dziecko robi perfekcyjnie o piątej rano. Noce wciąż jeszcze spędza w klatce, więc na pierwsze promienie słońca zrywa się i oczekuje zapakowania w pieluchę i wypuszczenia. A często gęsto także ogarnięcia kuwety. Wypuszczona, rzuca się w pościg za ogonem Yoko albo Szonka i jest w pełni ukontentowana do czasu natrafienia na którąś z porzuconych zabawek - traci wtedy zainteresowanie ogonem i przerzuca je na zabawkę :) Ostatnio dowiedzieliśmy się także, że swojej upolowanej ofiary będzie bronić z warkotem godnym lwa - tak przynajmniej reagowała na próby odebrania jej piórka ;)
Poza tym kocha się miziać... nie ma nic fajniejszego niż spanie na pracującym człowieku, najpierw się tylko trzeba domagać wzięcia na kolana ;)
Awatar użytkownika
Nadira

Udało mi się WRESZCIE ogarnąć nieco starszy filmik z polowania na laserek :D https://youtu.be/c7NWVpl2CQw
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

muzyka cudownie podkreśla napięcie :: :: ::
a młoda? no cóż wymiata :jebanewalentynki:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Mały Pershing, nie widząc trudno byłoby uwierzyć, że z taką prędkością może to maleństwo poruszać się. No i rzeczywiście strach co będzie jak będzie korzystać ze swoich czterech łapek :wink:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
einfach

Post autor: einfach »

Nadira pisze:Udało mi się WRESZCIE ogarnąć nieco starszy filmik z polowania na laserek :D https://youtu.be/c7NWVpl2CQw
mój ulubiony :: :love:
Awatar użytkownika
Nadira

Dzisiaj byłyśmy u weta się stestować (oczywiście, negatyw :3) i jak zwykle bya to wycieczka całkiem cicha i bezstresowa. Silana nie przepada, co prawda, za komunikacją miejską ani samochodem, ale wystarczy, że może się przytulić do mojej ręki i momentalnie się uspokaja:
Obrazek

Spanie na ręku wychodzi Silance bardzo dobrze
Obrazek

"Jużbyś mogłą mnie przestać tulić, Ludzia."
Obrazek

"A co tam, buzi dam."
Obrazek

"Taki ze mnie słodki kotek, o!" :D
Obrazek
ODPOWIEDZ