Ciamajda, Zgrywus, Łasuch i Maruda

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

zamykam ten offtop, historia nas rozsądzi! <z godnością>

a teraz wiedzcie że właśnie....

<nabiera powietrza>

...ŁASUCH SIĘ PRZYTULA I MRUCZY!!!
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

::
Awatar użytkownika
jaggal

Oficjalnie oznajmiam, iż jestem właśnie po sesji nakolankowej z Łasuchem, który najpierw wylegiwał się na pleckach wystawiając brzuchol, potem podsunął do miziania grzbiet i wyciągnął się jak foka, cały czas jadąc traktorem na piątym biegu do tego stopnia, że Maruda poczuł się zazdrosny i dołączył do brata, włażąc mi dobrowolnie na kolana i również dając się wygłaskać. Obecnie oba ciumki łażą mi po blacie biurka, eksplorując skrzynkę po mandarynkach i mrucząc wniebogłosy. Ha, będą jeszcze z panów przylepy, będą miziaki, będą nakolankowce :diabel:

Obyśmy tylko uporali się z narodowym dziedzictwem w ich uszach - ale tu też wszystko idzie ku jak najlepszemu, chociaż czyszczenia i zakraplania uszu to panowie nie lubią bardziej niż bardzo, co mrozi owo nieśmiałe uczucie, które zaczyna między nami kiełkować...
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Jaggal taka mała rada, choć sama często o tym zapominam: staraj się czyścić uszy np. w łazience z kotem jakkolwiek, byle nie na kolanach - żeby mu się nie kojarzyło ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
jaggal

Wiem, Eva już na początku mi to przypomniała, no i na swoich kotach przerabiałam to zresztą też :)
Awatar użytkownika
jaggal

Ciumki zdobyte :diabel: Jeszcze trochę udają takich niezależnych i nie dają się brać na kolana czy ręce ot tak z biegu, ale wystarczy, że na chwilę usiądę na podłodze czy przy biurku, a natychmiast się pojawiają - najpierw tak niby niepewnie i nieśmiało, żeby po chwili dać się pogłaskać (a brzuchy wtedy wywalają po paru sekundach!) czy wciągnąć w zabawę. Maruda nadal odważniejszy od brata - Łasuch zazwyczaj wypuszcza go jako awangardę, ale kiedy tylko usłyszy traktor Maru, natychmiast przybiega, żeby sprawdzić, co też dobrego go omija :D
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Ciamajda i Zgrywus zamieszkali dziś u nas. Kotleciki puchate, rozkosznie brudne (Gorka na pewno wkrótce się tym zajmie ;) ), wyglądające jak wyciągnięte przysłowiowemu psu z gardła :D Dość ufne, nie trzeba większego wysiłku żeby je złapać i wytarmosić :love: Zwłaszcza Ciamajdę łapie się wyjątkowo łatwo, imię pasuje do niego jak ulał ;)
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

ej, jak to psu z gardła :twisted: , całkiem zadbane są, już się sporo doczyściły, ale ten kolor im zniknie dopiero pewnie po wymianie futra, bo to jakaś substancja chemiczna jest i na stałe je pofarbowała, ich mamę również. doktor P. próbował ją dzisiaj doczyścić przy okazji sterylizacji jak spała i się nie udało. Ja nie mogłam ich wykąpać bo nie miałam warunków, tylko czyściłam je chusteczkami do pupy i na sucho, ale Asia możesz spróbować je ukąpać :: , może pod wpływem wody i szamponu dla dzieci ta farba puści w końcu.
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Wiedziałam, że nie przepuścisz tego "jak psu z gardła" :turla:
Spróbujemy maluchy wykąpać, do porządnej sesji zdjęciowej trzeba je odpicować ;) Pamiętam, że Tonka jak do nas przyszła też miała odbarwione futerko, a później bardzo wypiękniała, Smerfy też się wyrobią :ok:

edit:
Niniejszym przedstawiam Zgrywusa:
Obrazek

oraz Ciamajdę, który, jak to ciamajda, nawet na zdjęciu nie potrafi dobrze wyjść ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
jaggal

Ciumki właśnie leżą mi przy głowie i mruczą. Chyba jesteśmy szczęśliwi.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Super, że wszystkie Smerfy już przeprowadzone :good:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
jaggal

Ponieważ wczoraj odwiedził mnie brat* i zajął kocią kanapę, spałam w pokoju, w którym są ciumki. Umościłam sobie na podłodze wygodne leże i spoczęłam, co wprawiło chłopaków w sporą konsternację, bo zazwyczaj mechanizm działania wygląda tak, że daję im kolację, siedzimy i się bawimy (w międzyczasie czyścimy uszy), a potem idę spać do reszty, coby koci zazdrośni nie byli. A tu wczoraj zmiana, więc ciumki najpierw się trochę schowały i niepokoiły, co też ten straszny człowiek znów wymyślił i jakim torturom je podda, potem tak niepewnie podeszły, raz przebiegły, drugi raz przebiegły, później Maruda niby tak przypadkiem się zagapił i dał pogłaskać, więc poszedł traktor, no to Łasuch musiał przybiec i się przekonać, co się dzieje, a potem...
...a potem ciumki kulały się po mnie, łaziły, wylegiwały na nogach, brzuchu i mostku, podchodziły pod ręce do głaskania, tuliły się, zostałam czule wycałowana po dłoniach przez oba, a przez Marudę dodatkowo po twarzy - wszystko to przy wtórze radosnego podwójnego traktora. Zasnęłam z Łasuchem na nogach i Marudą przy twarzy, a obudziłam się z... Łasuchem na nogach i Marudą przy twarzy - w dodatku Maru, widząc, że otwieram oczy, rozmruczał się od razu, bez dotykania!

Jedna taka noc wiosny nie czyni, wiem. Ale popracujemy nad tym, popracujemy ^^

* 30 lat, 175 cm wzrostu, niebieskie oczy, szczupły, świetnie zbudowany, ostrzyżony na łyso, ale z brodą podkreślającą jego piękną linię szczęki, trenuje wspinaczkę skałkową, horyzonty myślowe: od programowania poprzez podróże po filozofię, własne mieszkanie w Trójmieście, samochód, zarobki jak mu się chce to nawet około 9 tys miesięcznie, tylko poważne oferty, proszę na priv
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

jaggal pisze:* 30 lat, 175 cm wzrostu, niebieskie oczy, szczupły, świetnie zbudowany, ostrzyżony na łyso, ale z brodą podkreślającą jego piękną linię szczęki, trenuje wspinaczkę skałkową, horyzonty myślowe: od programowania poprzez podróże po filozofię, własne mieszkanie w Trójmieście, samochód, zarobki jak mu się chce to nawet około 9 tys miesięcznie, tylko poważne oferty, proszę na priv
Szukasz dla niego domu tymczasowego czy stałego? A ma wszystkie szczepienia, testy, etc.? ;)

Netoperki niezmiennie mnie rozczulają. Takie słodkie kocie diabły :3
Awatar użytkownika
jaggal

saszka pisze:Szukasz dla niego domu tymczasowego czy stałego? A ma wszystkie szczepienia, testy, etc.? ;)
zdecydowanie stałego! :: szczepienia i testy ma, jak najbardziej, tylko z kastracją jakoś tak nie wyszło...
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

jaggal pisze:
saszka pisze:Szukasz dla niego domu tymczasowego czy stałego? A ma wszystkie szczepienia, testy, etc.? ;)
zdecydowanie stałego! :: szczepienia i testy ma, jak najbardziej, tylko z kastracją jakoś tak nie wyszło...
:turla:
chyba trzeba będzie wątek wydzielić bo na Kocur Smerfy zdominuje :devil2:
ODPOWIEDZ