Puma

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:good:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Jutro wielki dzień :) Jedziemy w odwiedziny do Aiko :) Im dłużej poznaję Pumę, tym bardziej wydaje mi się, ze kotuchy powinny się ze sobą dogadać :) obie opiekuńcze, obie spokojne i bezkonfliktowe, pełne radości życia :) Pamiętam, że Aiko nie przeszkadzało to, że kiedy siedziała na moich kolanach, do kompletu dokoptowywał się kolejny kot ;) Jak wyglądałam ja - już w pozycji półleżącej, to już mały szczegół ;) Puma chętnie też dokłada swoje 4 litery do już zajętych kolan, nic sobie z tego nie robiąc ;) Jeśli to dokocenie się uda, będę przeszczęśliwa :) :) :)

aaa i jeszcze fotki :)
Obrazek

Obrazek

a tu z Drutosławem :) Po lewej można się dopatrzeć wyciągniętego, zrelaksowanego czarnego kota :) Jej nic niestraszne :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Do kompletu jeszcze filmik z Sarą :) Taka właśnie jest Puma :love:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =3&theater
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Kot marzenie :)
Trzymam kciuki za dokocenie :ok:
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Kasiu, daj znać koniecznie jak wypadła wizyta!
Powodzenia!
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
Morri

Oczywiście, dam znać, choć fajerwerków się nie spodziewam... Obie dziewczyny zaraz po pojawieniu się w moim domu, były w stosunku do innych kotów raczej wycofane - przeszło im dopiero po kilku dniach... Kciuki więc bardzo potrzebne!
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

kciuki trzymamy :good:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Anka

Post autor: Anka »

Koko już wie, że jutro przychodzi nowa koleżanka.Kocia Murzynka :patyk:
Czekamy :D
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Oby wszystko przebiegło bez latającej sierści :wink: Trzymamy kciuki, bo Pumka to wspaniała kicia ale na pewno obie będą potrzebowały troszkę czasu dla zapoznania się :)
Awatar użytkownika
Anka

Post autor: Anka »

A Koko śpi...Obecność Pumy natychmiast włączyła w niej tryb awaryjny - syczenie i warczenie. Podobno to norma dla niej w takiej sytuacji, ale dla mnie to kompletna nowość u Koko (Aiko).
Puma za to przesłodka i pokojowa! Od razu poczuła się jak u siebie, a jakieś tam syczenie? Co tam! Bawiła się myszką, rozkładała się wygodnie, no i oczywiście obwąchała każdy kąt. Nie było bicia, nie było skakania na siebie, więc chyba dobrze wyszło. :heya2:

Koko po odejściu tajemniczego gościa natychmiast poszła spać. Zaczynamy myśleć, że po prostu była nie w sosie, bo ktoś ją niepokoił w porze drzemki :zly:
Awatar użytkownika
Morri

Ja też jestem dobrej myśli :good: Puma zachowała się, jak dobrze wychowana panienka w domu, który prawie uznała za swój ;)
Myślę, że Koko będzie potrzebowała kilku dni na oswojenie się z nową sytuacją - wtedy nie wtrącałabym się specjalnie w kocio-kocie relacje, nie zmuszając do wzajemnego poznawania się. To przyjdzie samo :)
Awatar użytkownika
Morri

Będziemy jeszcze raz podchodzić do tematu dokocenia, choć podejrzewam, że taka krótka wizyta nie rzuci wiele więcej światła na kocio-kocie relacje. I tak wszystko okazałoby się w praniu. Zobaczymy jednak, czy następnym razem Aiko będzie przystępniejsza :)

Bo Pumy naprawdę nie da się nie kochać :serce: Gdy zmęczy już harcami wszystkie koty, zadowoli się własnym ogonem :lol: To chodząca radość :love:
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Trzymamy kciuki :good: :good: :good:
Sara
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

:ok: :ok: :ok:
Awatar użytkownika
Morri

Uwierzycie, że te oczy są prawdziwe? :love: zero jakichś fotoszopowych sztuczek :good:
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ